Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araçlarında mahkeme yolunda KDV iadesiyle ilgili karar..?

nuh

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR MERHABA SİZLERDEN Bİ YARDIM İSTEĞİM OLUCAK VE VERDİĞİNİZ BİLGİLER BELKİ İLERİDE KDV İSTİSNASI İÇİN BİZLER İÇİN BİR YARAR SAĞLAYABİLİR,

ADIMA ALMIŞ OLDUĞUM ENGELLİ ARACI İÇİN KDV İADESİ İLE İLGİLİ DAVA AÇMIŞ BULUNDUM FAKAT KARARDA BANA RED VERİLMİŞTİR.

mahkeme derki olayda davacının satın aldığı binek aracı kendisinin özürlü olmasından dolayı kullanımını kolaylaştırmak amacıyla araçta özürlü özel tertibat tadilatı yapırdığı ve yukarıda bahsi geçen yasa hükmünde belirtilen her türlü araç gereç kapsamına girdiği kabul edilse dahi yasa hükmü aynı zamanda satın alınan araç gerecin istisna olmasını özürlülerin günlük yaşamını kolaylaştırma amacıyla üretimine bağlandığından,daha sonradan araç gereç üzerinde yapılacak tertibatın istisna şartlarını doğurmayacağı ortadır.

Yani mahkeme derki aracı alıp tertibat yaptırdığın için istisna olmaz diyor ama zaten aracı almadan önce raporlarımızı verip ötv istisna tutuyor yani kendi kendi kandırıyor,

Bu konuda bende sizlerin vereceği örneklerle idare mahkemesine dava açağım inşallah karar sonucunda tüm engellilere kdv istisna yarar sağlanır. şimdiden herkese teşekkürler

KDV'nin geri alınması söz konusu değil. Danıştay bu konuda emsal olan kararı iptal etti. Kesinlikle uğraşmayın. Zamanınıza ve paranıza yazık.

teşekkürler bülent abi o zaman kanunu da düzeltseler de bizleri heyecanlandırmasalar,yada bi topluluk halinde maliye ye engelli araçlarında kdv nin %8 düşürülmesi için bi talep de bulunsak araçların daha kolay alınması engellilerin evden çıkması sosyal hayat,iş hayatı her türlü gelişme ye yarar sağlayacağına inanıyorum.

otomobil kdv geri taleb

sevgili arkadaşlar ben bu konuları araştırıyorum yarın karşıma bir sorun çıkmasın diye uğraşıyorum bu olayla ilgili makamlara baş vuran arkadaşlar kdv ile ilgili bir yere varanlar varsa bize yardımcı olsunlar ellerinde belgeleri olan arkadaşlar ise burada bülent bey aracılığıyla bizimle paylaşırsa bizde suyu baştan kesmeye çalışırız inşallah şimdiden ilginen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım...

KDV'Nin geri alınması mümkün değiiiiiil.

Üst Alt