Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araçlarına yıllık vergi gelmiş..?

DJ_BORAN

inşallah bizi yonetenlerde herkes eşittir geyiğine girmezde elimizde olan 2 3 hakkıda kaybetmeyiz...

maalesef herkes eşit değil dj boran.sonuçta engelliyiz.bundan 10 yıl önce bizler için araç alımı satımı dahada feci idi.sol ayağı engelli birisi eğer indirimden yararlanmak isterse düz vitesli bir araç alıp ona aparat adı altında otomatik vites aparatı taktırıp öylece geçirebiliyordu maliyeden.şimdi biraz daha düzeldi işler.eğer bütün engellilere indirimli araç verilirse 1 sene sonra devlet suistimalden dolayı o hakkımızıda alır elimizden.çünkü 5 sene araç satamama kanunu devletin iyi niyetini suistimal ettikleri için çıkarıldıç

Nenesinin üzerinden otvsiz araba alanlar var devleti keriz yerine koyanları yakalasınlar önce.

Aslında ötv ye bakınca tamamen devletin halkı keriz yerine koyması diyebiliriz keske hiçbirşeyde odenmese resmen haraç

BLACKSAGAT sana kesinlikle hak veriyorum.Biz aslında şunu tartışmalıyız:Hiç bir ülkede olmayan bu vergi sistemi neden bizde var?
%45 yerine neden %10 değil bu oran?

Devletin tüm geliri vergiler bukadar vergi olmasa Emekli maaşları memur maaşları ödenmez.

Zaten hiçbir şey üretmiyoruz lux araçların vergisini daha dusurseler ithalat patlaması olur buda cari acigi uçurur buda daha fazla dolar ihtiyacı demek.

Herşeyi özelleştirme diyesatar fabrika yerine yol köprü açarsan ossuruktan vergi alır sineğin yağına göz dikersin osmanlının çöküş yılları ve avşar yörüklerinin vergi alınmak adına yerleşik hayata geçirilmeleri gecmeyenlerin öldürülmesi sanki bugünleri anlatır gibi

Hak vermekle birlikte ben zaten orana takılmış durumdayım.Tabiki vergi alınmalı.ama bu oran %45 değil.
musty35

Çıplak fiyatı 40.000 %45
Çıplak fiyatı 40.000-70000 %50
Çıplak fiyatı 70.000 üstü %60
Kasım 2016 dan sonra bu şekilde uygulanıyor

Son düzenleme:
Adamlar bizim burada bizim linea aldığımız paraya orada mercedese biniyor yani araba 15000euro desek yani 60000tl yani %18 kdv olsa 10800 hadi gümrük %30 alsa 18000 yapar yani toplamda 88800 tl yapıyor hadi 90 olsun ya arkadaş o araba nasıl 200000oluyor ya

Doğru . Yurt dışı o km araç fiyatları da baya fazla. Fakat 2. ele düşünce fiyat inanılmaz düşüyor.

o zaman anayasa ya o maddeyi koymayacaksın.. Kusura bakma. bURASI BİR HUKUK devleti. Çalıştırırken engeli olarak kabul ettiğin birnne iş araç almaya geldiğinde SEN ENGELLİ DEĞİLSİN SENİ ENGELLİ OLARAK KABUL ETMİYORUZ demek İNSAN HAKLARI İHLAL i ve AYRIMCILIK tır. Diğer konud süistimal i engellemenin çok çok basit bir yolu var ama uygulamak istemediklerinden uygulamıyorlar...

Artık engelliler lüks araç alamıyacak %45 dilimindeki araçları engelliye satışına izin verecekler %60 ötv oranı olan araçları alamayacakmışız.

Son düzenleme:
DJ_BORAN
zaten avrupa diretiyor diye ortopedik engellilere veriliyor bu hak yani araştırın avrupada bu şekil bir durum varsa zaten mecbur Türkiyedede olacak. Fakat anayasa karşısında herkes eşittir derseniz ben kimseyi engelli saymıyorum herkes eşit manası çıkmıyor mu . Ama sizin dediğinize varılmıyor yani tüm engelliler eşit diye bir durum yok zaten eşit de değiliz. %90 engelli bir kişiyle 40 engelli eşit olması saçma olmaz mı. Zaten devlet sizi engelli olarak kabul ediyor ve erken emeklilik şansı vermiş engelli kartı vermiş bedava toplu taşıma müzelere bedava giriş su faturasında indirim internette indirim uçak tren biletlerinde ligtv tivibuda indirim lig maçlarına ücretsiz diye haklar tanımış. Haksızlık bunun neresinde çözemedim.

Kaynak var mi hocam?

kaynak var mı deyince aklıma cem yılmazın kaynak gösteririm ama yanlardan ayırmam espirisi geldi. yok öyle birşey,

Kaynak var mi hocam?

Ben bilhassa mercedes satış müdüründen duydum yasa hazırlanıyor dedi engellilere sadece piyasadaki %45 lik dilime giren araçları satacaklarmış %60 dilime girenleri alamayacakmışız bu konuda düzenleme hazırlanıyormuş artık biz engelliye araç satamayacağız dedi çünkü çok üçkağıtlar dönüyormuş ellerinde birkaç raporla gelip bu raporlardan hangisiyle araç alınıyorsa en lüks aracı almak istiyorum diye talepte bulunanlar varmış bunlar yüzünden olan sizlere oluyor dedi.Yasa çıkınca arkadaş söylemişti dersiniz.

Iyide hocam bikac seneye %45 otv olan arac kalmayacak. Cunu kanuna gire liste fiyati 50bintl alti yuzde 45. Araclar dovizle geldigi icin. Bana pek mantikli gelmiyor yasa. Ayrica 1.6 sinirini koymuslar zaten parasi olan basar 1.6 mersedese biner. Devletin bi zarari yokki

ilker201

araç firmalarıyla anlaşmaya gidelecekmiş yani piyasadaki en dandik araçları bize aldıracaklar yada %45 üstünün vergisini alacaklar.1600 motor olayınıda yasayla değiştireceklermiş.Devletin zararı yokta suistimaller artmış.

Son düzenleme:
Cango

Bu saçma bir yasa o zaman bütün engel gruplarına verilmeli bu hak. AYM den döner böyle bir yasa UYGULAYAMAZLAR..

1999 yılıydı.deprem olmuştu.herkesin kandillide bi arkadaşının arkadaşı vardı.akşama çok büyük deprem vardı ve sadece o arkadaşın arkadaşı bilirdi.koskoca akıllı başlı adamlar da bu dedikodulara inanır ve geceyi parklarda geçirirdi.sözün kısası hiç bir hükümet engellilere verilen hakları geri alamaz.sadece her sektörde her toplumda olduğu gibi iyi niyetten beslenen asalakların suistimaline engel olmak için kanunlarda sıkı denetim yada zorlaştırma uygulayabilir.rahat olun her algı yönetimi yapmaya çalışana prim vermeyin.

Suistimal var sunu alalım suistimal var bunu vermeyelim gidin araştırın o suistimali yine kendileri yapiyordur hakimler savcılar doktorlar hepsi ellerinde birde mercedes de arkadaşı olan arkadaşım borusan otonun ceosu nisanda kur farkı olacak % 20 25 araç fiyatları yine zamlanacak demişti martda, olmadı yani spekülasyonu ne kadar gerçek sayar dillendirirseniz o kadar gerçeğe yaklastirirsiniz. Unutmayın ki o galerilerin hala çoğu %90 olmadıkça rapor araba alınmıyor kafasindalar.

Üst Alt