Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araçlarına yıllık vergi gelmiş..?

gulse1

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bu gün araç almak için görüşmeye gittim .
Ve şok oldum. Engelli indiriminden faydalanarak alınan araçların muaf olduğu yıllık vergi ödemeniz gerekiyor muş.
Bu kanun 2017 itibariyle gelmiş.
Yarın taşıtlar vergi dairesine gidip işin aslını öğreneceğim.
Umuyorum yanlış bilgidir.

[FONT=Roboto]Haydaaa ''Engelli vatandaşların sosyal hayatta sıkıntı çekmemeleri ve adaptasyonunu kolaylaştırması adına devletin sağladığı bu vergi indirimi ile engelli vatandaşlar MTV ödememektedir. Engellilik oranı %90'nın üzerinde olan vatandaşlara yönelik uygulama nasıldır? %90 oranında engelli olduğunu herhangi bir devlet hastanesinden aldığı raporu vergi dairesine onaylatan vatandaşların şahıslarına ait olan araçları, motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulmaktadır. Bu uygulamadan ve ayrıcalıktan yararlanmak isteyen ve ilgili koşulları mevcut bulunan vatandaşlara ait olan araçlarda herhangi bir özel tertibat, düzenek olup olmaması önemli olmayacaktır. '' diyor[/FONT]

Kasko trafik sigortası mevcut o kişi bunları karıştırıyor olabilir mi

Özellikle yıllık vergi dendi. Kasko,sigorta ayrı.

Sanırım ticari araç alıyorsunuz araç bayisi de size bunun için yıllık demiş olabilir, şu anda engelli araçlarına yıllık vergi ile ilgili bir düzenleme yok

Kia bayisinde satışcı bayan bir arkadaş raporunuz %90 olmadıkça ötv indirimli araç alamazsınız diye inatlaşmıştı ne yaptıysak dinletemedik taki bayi müdürü gelip konuyu açıklayana kadar :)

Demem o ki kedidir kedi :)

Ben bile yıllardır insanlara vergi indirimli aracın % 50-60-70 engell,oranıyla alakalı olmadığını özel tertibatlı olup olmamasına göre değiştiğini anlatamıyorum. İstisna olarak %90 engelliye yakınlarının kullanması şartıyla araç alınabildiğini söylüyorum. %40 a bile alınır diyorlar. İnsanları bilinçlendirmek lazım.

ötv bilinmeyeni

Özel tertibatlı araç kullanır raporum ve ehlitim var. Araç almak istiyorum her kafa başka telden çalıyor.
Bayide eşimin de kullanacağını ,2017 itibari ile yıllık vergi geldiğini söylediler.
İzmir Buca vergi dairesine sordum. Eşimin hiçbir şekilde kullanamayacağını ,kullanır sa cezası olduğunu söyledi görevli memur.
Sorum şu: 2017 itibari ile araç alanlar ne gibi indirim oldu.
2. Hangi belgeler gerekli. % raporu önemlimi.

özel tertibatlı araç kullanır raporu yeterli oran önemli değil,artı olarak H ehliyeti veya yenilenmiş özel tertibatlı yani aparatlı araç kullanır kodları gösteren B ehliyeti yeterli,başka bir şeye gerek yok...indirim ötv ne ise o kadar indirim.1600 cc yi geçmeden yüzde 50 veya daha pahalı araçlar için yüzde 60.

Ticari değil bildiğin binek araç almaya çalışıyorum.

hocam siz egm ye yazın onlar en iyi bilgilendirmeyi yapacaklardır

Size ait olan engelli aracı eğer araçta orjinalliği bozan bir tertipat mevcut ise TSE aldığınız rapor ile 3 derece yakınları ve kan hısımları kullanabilir eğer fiyatı değişmediyse 350 tl artı kdv demişlerdi tse den ben bu bilgiyi trafik müdürlüğüne bimer ile sordum ve bu bilgiyi aldım

gecen hafta araç aldım hıc bır sekılde motorlu tasıt vergısı odemedım bılgınız olsunn

Engelliye araç satmak istemiyorlar nedense hep abuk sabuk problemler çıkartıyorlar benim görüştüğüm ST'de epey sorun çıkardı.İndirim istedim siz zaten avantajlı alıyorsunuz diyor bana, senin firmanla zaten alakası yokki devlete ödediğimiz vergiyi ödemiyoruz sadece.

Cango

gulse arkadaşın yazısına istinaden yazdım
Özel tertibatlı araç kullanır raporum ve ehlitim var. Araç almak istiyorum her kafa başka telden çalıyor.
Bayide eşimin de kullanacağını ,2017 itibari ile yıllık vergi geldiğini söylediler.
İzmir Buca vergi dairesine sordum. Eşimin hiçbir şekilde kullanamayacağını ,kullanır sa cezası olduğunu söyledi görevli memur.
Sorum şu: 2017 itibari ile araç alanlar ne gibi indirim oldu.
2. Hangi belgeler gerekli. % raporu önemlimi.

Esinin kullanmasi icin araci aldiktan sonra tse gidip araca bir belge aliyorsun sonra bunu trafikte ruhsata isletiyorsun be esin dahil butun akrabalarin araci kullanabiliyor ve mtv vergiside odemiyorsun

ben yeni arac aldım ve özl trtıbatlı arac orjınalığı bozulmamiş sahibınde başkası kulanamaz yazıyor ığdır tırafık şubeye gitım yok böyle bışey nasıl yapmaliyim yardımcı olurmusunuz

ronayi

tertibatınız başkaları tarafından kullanımı zorlastiriyorsa kullanımı uygun gorulmeyebilir

Ben 15 gun once sıfır arac aldim. Otv mtv muafiyetli, hicbir sıkıntı yasamadim.

mehmetkandakoglu

19 nisanda heyet için hastanede randevum var 2009 raporumu kabul etmediler Hayırlısıyla Yeni rapor çıkartıyorum arabayı almaya gittiğimde belli olacak.

arkadaşlar benım surunum hal oldu arac sahıbınde başkası tarafındada kulalınabılır 3 cu derece ye kadar yakınları kulanılabılır yazıldı ruhsata

Vergi konusunda net bir bilgi varmı yoksa fake mi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaslar kdv ödüyor muyuz arac alirken? Öduyor isek aracin liste fiyati üzerinden %18 mi ?

KDV ödeniyor ama liste fiyatı mı bilmiyorum tabi :(

Peki sadece bedensel engellilere böyle hakkın verilmesi GARABET ini NEREMİZE MONTE edeeğiz. HANİ ANAYASA da HERKES EŞİT Tİ..

Üst Alt