merhaba arkadaşlar,gerçi başlıklarda bu konuyla ilgili bölüm var ama ben daha açıklayıcı bilgi istiyorum hem kendim hemde araçlarını satacak arkadaşlar için çok yararlı olur diye düşünüyorum.
2009 da aldığım aracımın ötv si doluyor ve ben aracımı normal vatandaşa satıcam,fakat ilk önce ne tür bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Sabit konularda bunla ilgili bir açıklama var fakat istenilen evrakların ne olduğunu hiç anlamadım.
2-yada şöyle diyelim madde madde açıklamalı şekilde aracını normal vatandaşa satmak isteyen kişi nereye gidecek daha sonra ne yapacak bunları açıklayıcı bir dille yazarsak çok süper olur tabi bilen ve bu deneyimi yakın zamanda yaşamış olan varsa ve bize anlatırsa süper olur
2009 da aldığım aracımın ötv si doluyor ve ben aracımı normal vatandaşa satıcam,fakat ilk önce ne tür bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Sabit konularda bunla ilgili bir açıklama var fakat istenilen evrakların ne olduğunu hiç anlamadım.
- Tescile İlişkin Geçici Belge düzenlenecek,
- Araç tescil belgesi ücreti noterce tahsil edilecek,
- Satışta kullanılan araç tescil belgesi iptal edilerek noterce muhafaza edilecek,
- Araçta tadilat yapılması gerektiğinden, gerekli tadilat projesi düzenlettirilip, muayenesi yaptırıldıktan sonra alıcının ikamet adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunamüracaat edilecek, araç tescil belgesi bu aşamadan sonra basılacaktır. Üzerinde özürlülereait işaret bulunan plaka işlemi yapacak olan trafik tescil kuruluşunca alınarak iptal edilecektir.
2-yada şöyle diyelim madde madde açıklamalı şekilde aracını normal vatandaşa satmak isteyen kişi nereye gidecek daha sonra ne yapacak bunları açıklayıcı bir dille yazarsak çok süper olur tabi bilen ve bu deneyimi yakın zamanda yaşamış olan varsa ve bize anlatırsa süper olur