Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını satıp parayı faize koyabilir miyim?

routinues

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhaba.

2017 yılında kızım adına aldığım engelli aracını satıp 10 yıl şartı geldiği için 2027 yılında daha iyi ve daha konforlu bir araç alabilmek için parayı faize koymayı düşünüyorum bu mümkün mü?

Bazı yerlere devlet paraya el koyuyor tarzında yorumlar okudum doğruluk payı nedir süreç nasıl işliyor?

Kim demiş Devlet paraya el koyuyor diye külliyen yalan .

@sokr@t, Bugün aracı satabilmek için Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe vermeye gittim araci satacağıma dair izin belgesi almak için oradaki memur bayan söyledi parayı faize koyamazsiniz aracın parasi vakıfa yatıyor devlet el koyuyor faize falan koyamayin diye koruma altına alıyor gibisinden şeyler söyledi.

@routinues, aracın parası vakıfa mı yatıyormuş ?Neden araç kızının değil mi vakıfla ne ilgisi var ilk defa duydum böyle bir şey .:unsure:

@sokr@t, valla bende anlamadım şaştım kaldım bir araç satacağız başımıza gelmeyen kalmadı.

@sokr@t, Tam hatırlamıyorum ama sanırım çocuğun adına yatırılıyordu para ve harcamak için de yine onun yararına olan bir şey alınması mahkeme kararı ile yapılıyordu. El koyma şeklinde değil ama böyle bir durum var yani. Sadece tam olarak hatırlamıyorum süreci. Bilen yazar yada bu şekilde aratıp forumdan da bulunabilir.

@HuYSuz79, ilk kez duydum şaşırdım.:oops: Çocuğun adına faize yatırsa ne olur ? Yine çocuğun yararına olmaz mı ?

@sokr@t, O kısmı tam bilmiyorum dediğim gibi forumda daha önceden çocuğun adına yatırıldığı ve mahkeme kararı ile çocuğun yararına harcanması gerektiğine dair bir şeyler okumuştum. Biraz daha hatırlarsam bulurum ama şuan aklımda net bilgi yok. her seferinde karar alınıp yapılması gerekirse aylık faiz kısmı sıkıntı olabilir çünkü bankalar düşürüyor ama altın mevduatında değerlendirmesi şeklinde olursa olabilir tabi o konuyu önce tam bulup öğrenmek lazım. Benimki dediğim gibi aklımda kalan bilgi kırıntısı sadece.

@KuZGuN, Evet bende aynen bu şekilde yapmak istiyorum amacim paranın değer kaybetmemesi ve 2027 yılına kadar araçlara gelecek zamlar yüzünden zorda kalmamak. Bence de en iyisi bi avukata danışmak sanırım.

2027 ye 1 yıl var eğer araca ihtiyacın yoksa 1 yıl hiç alma ev al üzerine ekle

İNG Bank mesela 1 milyon tl ye günlük 1 bin tl faiz veriyor şöyle 3-4 milyon tl faize vermiyorsanız aracı satmaya değmez.

@routinues Vasi lik olarak alınan aracın parası bankaya yatar sadece mahkeme kararı ile nerede harcayacağınıza kuruşu kuruşuna bildirim yaparak sadece kızınızın adına kullanabilirsiniz

@Polmiks, ana paraya 2027 hazirana kadar dokunmayacağım o yüzden günlük faize koyma niyetim yok aylık 32 gün üzerinden koyacağım bu şekilde aylık getiris 30-35-bin tl arasında oluyor.

Üst Alt