Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracına 980 tl vergi mtv çıktı! Ne yapmam gerek?

ofarko

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, kurbanınız oluyum aralıkta mtv siz arac aldım ocakta e devlete tesadüfen baktım ki 980 tl mtv cıkmış..yeğenbeye gidip muracaatmı edecegim acaba.?

Aracı ötv siz aldığınız, ancak mtv muafiyeti için işlem yaptırmadığınız anlaşılıyor.
Nakil vasıtaları vergi dairesine başvurarak gerekli işlemleri yaptırıp aracınızı mtv den muaf kaydettirin.

980 lira büyük bir meblağ ya bu araba Türkiye'ye 6. aydan önce girdi yada 2000 motor ve üzeri bir hacme sahip

Otomobil için
1600 - 1800 cc = 6 aylık vergisi 833
1800 - 2000 cc = 1.313 tl.
Bu 980 tl bir dönemlik borç değil yani.

Ufukalp Bende onu kast etmek istedim ufuk hocam oran çok dengesiz ÖTV muafiyeti ile alınmış bir arabaya bu kadar borç çıkması mantıksız. 2.el devir aldı desek oda mümkün değil çünkü noter borcu olan araçların satışını onaylamıyor. Diğer ihtimal ise 1.6 hacme sahip ülkeye 6. Aydan önce türkiyeye girdi Temmuz ve Aralık vergisi birden borç gözüküyor

Yeğenbey vergi dairesine ruhsatın ve raporunla beraber git, bi form dolduruyosun hallolur, normalde bayi araç işlemlerini yaparken bu formu doldurup göndermesi lazım ya unutuyorlar yada üşeniyorlar..

Üst Alt