Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı eşim ya da kızım kullanabilir mi?

REKLİ

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Aracı kendim kullanıyorum ortopedik aracın içinde ben olmadan eşim kızım kullanabilirmi yüzde 90 altı alınan araç ötv indirimli

@SmhGwz,

tertibat yok ise, tse ye gidip , yakınlarının, ve çalışanın da kullanabilmesi için uygunluk belgesi alıp, ruhsata işletecek.

Tertibat varsa montaj projesi ile birlikte tse muayenesi olacak.
Tse uygunluk raporuyla beraber noterde ruhsata işlenecek
Tertibat diğer kullanıcılara engel değilse 1.derece yakınları kullanabilir.Eğer sen arabada değilsen kullanımına onay yok diye biliyorum.Ne kadar sacma sapan gelsede kural böyle.

Ortopedik engelden bende aldım tertibatlı 1. Derece yakının olacak 2 kişi kullanabilir ruhsata işleteceksin , dediğin şekilde ise kullanamaz

@arizona,

Kardeşim bugün vergi dairesi kittim nüfus kayıt örneği ve eşimin ve kızımın ehliyetinin fotokopisini çekip işleme aldık dediler şimdi kullanabilirmi

Tertibatlı aracda sahibi dışında kimse kullanamaz diye biliyorum.fakat tse den onay olursa 1.derece akrabalar kullanır deniliyor.
Araç alınırken bana maliyeninmi vergi dairesininmi hatirlayamadim bir kağıt imzalatmişlardi 2024 agustos ayında .Buna göre benden başka biri kullanirsa ötv nin hepsini geri alacaklarını ceza vs.gibi birseyler yazıyordu.
Yani bir kaza yapsa aracı kullanan yakınınız
Allah korusun ötv cezası dışında kaskoda birşey ödemez diye biliyorum.
Şimdi derdimizi kime söylesek bilmiyorum
Devlet kurumları bile birbirinden habersiz
Hepsi ayrı terane okuyor(tse,trafik,maliye,vergi dairesi) hatta cimer gibi.
Birde her şehirde farklı uygulamalar yapılıyor burada onlarıda okudum.
Bu yazdıklarım Tertibatlı araçlar için geçerlidir arkadaşlar.

@eymenalp, Bende öyle biliyorum Araç bayisi Vergi dairesine verilmek üzere Feragat alıyor Engelli dışında hiç kimse kullanmayacak şeklinde beyan istiyor Vergi Dairesi
Sanırım o beyan verilince başka hiç kimse kullanamıyor.

Üst Alt