Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımda ruhsat değişti. Ruhsattaki ibare ne anlama geliyor?

ist01

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
60
tertibatlı Engelli aracım ruhsat deişti ruhsattaki ibare ne anlama geliyor

önce tse gidip başkasının kullanımına uygundur belgesi aldım sonra karakola gidip
aracın üzerindeki yasağı kaldırdım buraya kadar herşey normal

fakat benim bildiğim kadari ile 3 cü dereceye kadar kan hısımları kullana bilir ibaresi yerine

resimde görülen ibare eklenmiş bu ne anlama geliyor.

vXrdlA.png

Bildiğim kadarıyla bu aracı herkes kullanabilir anlamına geliyor. Bende Mart ayında yaptırmıştım. Ama bende senin bahsettigin "3.dereceye kadar" ibaresi yer alıyor.

Oguzcanckaya

valla bende şaşırdım memur bunu eklemiş şimdi aracı akraba olmayan kişilerde kullanır anlamına mı geliyor bu

ist01

Eğer araçta özel donanım yoksa, sadece otomatik vitesli ise, aracı herkes kullanır. Özel donanım varsa, memurun hatalı yazması önemli değil, yasal olarak 3. derece yakınlar kullanabilir, o şekilde uygula mutlaka. Olası bir kazada ya da yasal işlemde mağdur olursun yoksa.

tşk ederim bende dediğiniz gibi kullanıyorum ancak akrabalara izin veriyorum

Mevzuatta ki tam ifade "araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından da kullanılabilir" şeklinde. Kan bağı, kanuni bağlılık (evlenme vb) veya şoför çalıştırırsanız kullanabiliyorlar. Bence memur arkadaş konuya tam hakim olmadığı için tahminimce TSE raporundaki ifadeyi aynen yazmış.
TSE raporunu alıp önceden aldığınız aracın ruhsatını mı değiştirdiniz yoksa yeni aldığınız araç mı? Birde acaba size maliyeti ne oldu?

Son düzenleme:
yeni aldığım araç ile tse raporu aldım 369 tl tse verdim 80 tl de ruhsat değişimi için verdim

Teşekkürler! Sanırım daha ilk ruhsata işletmek pek olası değil? Bende kendime bir yol haritası oluşturmaya çalışıyorum.

ist01
şu konuyu da atlamayın kasko da tek şöför belirtildiyse onu hemen düzelttirin sizin dışınız da bir şöförün başına gele bilecek aksi durum da kaza pert vs durumunda ödeme yapmaz.

kasko firma ile görüştüm kasko da şöför kısıtlaması yok dedi engelli araçı olarak kaskolamamıişlar snaırım normal araç olarak kaskolanmış

ist01
Sigorta firması ile görüşün aracın engelli aracı olduğunu ve kaskonun bu şekilde güncellenmesini isteyin daha sonra çıka bilecek sıkıntıların önüne geçmiş olursunuz ve canınızı sıkmamış olursunuz.

Üst Alt