Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı almak için yurtdışı mı, yurtiçi mi daha avantajlı?

dsarica

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
18
Arkadaşlar...
burayı inceledim..herkese emeği gecen her arkadaşa ne kadar tşk etsem azdır..
bilakis..Bu sitenin Kurucusu ve bu kadar bilgiyi ve tecrubeyi herkesle paylaşma ve kaynaşma dana dolayı teşekkürle ödenmez....

1-Araba almayı düşünüyorum.henüz h sınıfı ekliyet aşamasındayım,şu an rapar aldım ve h sınıfı ehliyet alabilir,özel tertibatlı araça kullanabilir diye bir rapaor aldım ve şu an surucu kursunda kayıttayım.
2-kısmet olurda ehliyet alırsam,sonra araba almayı düşünüyorum .
3- araştırıyorum,fakata yurtdışından mı alayım,buradan mı diye kararsız kaldım.bu konuda bu kadar tecrubeli arkadaşlar varken sizlerden fikir ve yardım alayım istedim.
bilgi ve tecrubelriniz paylşaımı için ,bana en doğru yolu sizlerden aldığım fikir doğrultusunda yapacağım için
şimdiden herkese teşekkür ederim..
saygılar..

merhaba ben henüz araç almadım ama alan arkadaşın demesine göre aynı model aynı araba buradan da alsam yurt dışından hiç birşey far etmedi dedi yurt dışından getitirdi ama masrafı fazla mesela aracı ankaradan teslim alıyosun gümrükten işlemler ankarada dönüyo ve satar iken yine aankara lolu gözükiyormuş pişman olduğunu demişti onun yalancısıyım..iyi akşamlar.

yurtdışıyla hiç uğraşma bence, yurtiçine yönel.

Hiç tartışmasız yurt içinden almak çok daha avantajlı.

OturanBoğa;

Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir Hocam ? Bende Almayı Düşünüyorum.Kdv Kalktı Dediler Doğrumu ? Yapılması Gereken işlemler Nelerdir ?

yurtdışından alacak olduğun araç için önce yurtdışından aracı sececeksin ki oraya gitme şansın yok o yüzden tamamen sipariş usulü olmak zorunda

ikinci olarak ından alacak olduğun sıfır araçla yurtiçinden alacak olduğun hemen hemen aynı fiyata geliyo hatta benim sorduğum araç yurtdışında daha pahalıydı örnek vereyim benim aldığım zaman dacıa sandero stepway yurtiçinde 27 bin tlydi ötv düşünce 19 a anlaşmıştık aynı aracı yurtdışında bi tanıdığa söyledim gitti bayiide baktı 10 bin euro dedi yani burdan daha pahalı

ikinci el için yurtdışından görmeden alacak olduğun aracada ne kadar güvenirsin oda ayrı sorun

neyse yurtdışından aldın diyelim gümrük işlemlerini ankarada yapmak zorundasın ve gümrükte herhangi bişey için en basitinden tertibat için olan projeden yada tertibatın takılmasıyla ilgili teknik hata yada bunun gibi şeyler için işin uzaması riski hatta alamama durumu bile çıkabilir

günlerce belkide aylarca ankarada uğraşmak gidip gelmeler edecek olduğun masraflar cabası

ayrıca aracı satarken yine bütün işlemleri ankarada yapacaksın

ve yanlış bilmiyosam yurtiçinden alınan araçlar 5 yurtdışından alınanlar 10 yıl sonra satılabiliyo

bende araçtırmaktayım . küçük bir parentez açayım türkiyede satılan golf - passat - mercedes vs. ile yurt dışında satılan aynı araç arasında kalite yönünden çok fark var bunuda unutmamak gerek bence.

Yurtdşından getirmenin tek avantajı, orada 2.eller çok ucuz oldugu için uygun bi fiyata araba alabilirsin ancak 10 yıl satamıyosun. 10 yılda arabanın elinde patlama durumu olabilir, arıza vs...
Yurtiçinden alırsan ötv indirimiyle alıp, garantili bi şekilde kullanıp 5 sene sonra satabilirsin.

Benim gibi sol kol engeli olanlar yurt içinden vergi muafiyetsiz araba alamadığından yurtdışından getirtmek durumunda kalabiliyor. Neyseki Ankara Nakilhane sol kol engeline yurtdışından araç getirebilme imkanı veriyor:) Evet yurtiçinden araba almak bir çok açıdan daha zahmetsiz. Ancak sıfır araba almak durumundasımız. Yurt dışından 3 yaşa kadar ikinci el imkanı var ancak 10 yıl süreyle satamıyorsunuz.

Mbozbas'ın dediği gibi özellikle Alman arabalarının donanım farkı olduğu gerçeği unutulmamalı. Türkiye'de vergisel etki nedeniyle bir çok Alman firması baz fiyatı düşük tutabilmek için arabayı tabiri caizse dört teker olarak gönderiyorlar. Türkiye donanımı kaportadan, lastiğe kadar farklı olabiliyor.

Ben giriş seviyesinde donanıma razı olanlar için Türkiye, donanımlı, pahalı arabalar için yurtdışını öneririm.

yurt dışından almak istiyorsanız bu araç dandik bişey olmaması lazım mesela;
100 -150 bin arası bi mercedes beğenip ülke disbiratörü ile irtibata geçip ordan araıcı size özel bi şekilde ithal edip vergi indirimli alabilirsiniz ama ufak kendimi gezdirsin 30 bine bi araç isterseniz gidin fiat alın ve evden işe işten eve sizi getirip götürür..
:)

ASlında avantajı ve dezavantajı nelerdir.. bunu öğrenmek istiyorum
alacağım ama..nereden alayaım halen kararsızım..
ama almanyadaki bir araba ile buradaki bir araba..arasında donanım..farkı olmalı..

yurt içi:
1- Araç 5 yıl sonra vergisiz şekilde satılabilir
2- Aracın plakasında sakat damgası olmaz
3- Araç araç sahibi dışında H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler tarafından da kullanılabilir. Ayrıca % 90 ve üzerinde raporla alınmışsa, aracı kimlerin kullanabileceğine dair hiç bir kısıtllama yok.
4- Sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar ile % 90 ve üzeri raporlu kişi adına üzerinde hiç bir donanım bulunmayan araç vergi avantajı ile satın alınabilir.
5- Alım her ilden gerçekleşebilir

yurt dışı:
1- Araç ancak 10 yıl sonra vergisiz şekilde satılabilir
2- Aracın plakasında sakat damgası olmaz
3- Araç araç sahibi ya da 3. dereceye kadar yakınları dışındakiiler tarafından kullanılamaz.
4- Üzerinde özel donanım bulunmayan araç vergi avantajı ile satın alınamaz.
5- Alımancak Ankara Naklihane'den gerçekleşir. Raporlu kişinin Ankara'da heyete girmesi şart.
6- Alım için aracı kullanmak gerekir çoğunlukla. Güvenilir aracı bulmak her zaman risktir. Gelecek aracın sicili ve aracının hukuki temizliği önceden kestirilmesi zor bir bilgidir.

Yurt dışı araç getirmede eğer Size getirecek bir akrabanız var ise 2. elde avantajı var Örnek vereyim benim ilgilendiğim Ctroen C4 Grand Picasso 2009-2010 mode araç aynı emsal km ile Türkiyede 45 bin lira iken yurt dışında 20 bin ile 25 bin Tl arası değişiyor.gümrükte vergisi komisyoncusu falan 1000 tl en fazla çıkacak masraf oda 25 binin içinde olur Yani 20000 tl avantaj sağlıyor Tabiki bir akraba vasıtası ile getirmek kaydı ile.Bunun harici olan getirmeler kendi kanatimce risk taşıyor.

Patron herşeyi kısaca özetlemiş..

1600 cc sınırlaması olmasa yur dışından araç almak elbette daha mantıklı Lüx sınıf ama yurt içinden almak bence de avantajlı her anlamıyla. 0 km bir araç alıcaksın zaten 5 sene satamıyorsun ee normal seviyediki bir aracında kullanıma bağlı olarak sorunsuz seni yolda bırakmayacak ömrü 5 yıldır :) sonrasında satar yeni bir 0 km araç alırsın. ikinci aracımı alacağım bu aralar bende bu yurtiçimi yurt dışımı olayını baya düşündüm ama yurtiçinden 0 km bir araç almak vergi muafiyeti ve yeni çıkan bir kaç yasa değişikliği ile daha cezbedici bir hal aldı ;) Keyif senin sana kalmış ;)

Araç almak yurtdışından mı yurtiçinden mi daha avatajlı?

slm arkadaşlar sizce yurt dışındamı araç almak kerlı yurt içindemi??ve önericeniz modeller otomotik fites olucak

Yurt içi daha avantajlı.
Cebine göre bir sürü dizel benzinli otomatik sunulabilir...

yurt dışından getirmiş birisi olarak diyorumki kesinlikle yurt içinden alın

Ben 2009 yılında yurtdışından aldım ve çok memmunum. 2000 model Passat aldım oradaki akrabalarım Almanya berlinde servise götürdü çok temiz ve hatasız bir araç Tüm bakımlarını orada yaptırdım. 2.500 euroya aldım yani Türk parası ortalama 4.500,00 TL. Ankara Gümrükten teslim alana kadar bana maliyeti 6.000,00 TL bunun içinde 4 yeni lastik tirigel kayısı yağ değişimi vs. tüm servis dahil.Gümrükten ithal iznini aldıysanız hiç sir sorun yok . Aracın gümrükte konrolü en fazla 30 dakika sadece motor hacmı ve tertibata bakılıyor. öyle zor iş değil. Anlayacağınız 6.000,00 TL çok temiz ve konforlu bir araç aldım Türkiyede bu fiyata hangi araç alınırki!!!!!!!!. Eğer yurt dışında eş dost yada akraban var ise ben yurtdışı derim. Birde araba binmek için alınır satmak için değil.!!!!!!

samet40;

Herşey güzel hoşta o aracı 10 sene engelli olmayan birine satamıyosun.
10 yaşında bi araba almışsın, bi 10 sene daha koy 20 sene.

Arkadaşım ben aracı satmak için degil binmek için aldım passat taş gibi araba 3 senedir kullanıyorum hiç bir sorunu olmadı düzenli kullanıp bakımlarını yaptırırsan 30 sene kullanırsın. BEN ARABAYI BİNMEK İÇİN ALDIM!!!!!!!!!!!!!!! . Yurtdışından alıpta canı yananlar almayın derler. Çünki aracı görmeden parasını veriyorlar.Gelen araç ne olursa olsun almak zorundalar. Araçlar kazalı arızalı vs. çıksa bile

Tamam da arkadaşım arabanın yaşı ilerledikçe vede otomatik vitesse bu araç sorun çıkarma ve masraf çıkarma ihtimali artıyor ve olduguda bi çok kez gözükmüştür.
Satmak sadece bi maddesidir bu işin, herkes bu arabayı binmek için alıyor.
Büyük yazınca başın göğe ermiyor merak etme....

Arkadaşlar i,burada fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim.
Bu konuda yurtiçi patronun dediği gibi mantıklı geldi,Ankara hikayesiş beni biraz tırsıttı işin doğrusu?:)
Almanyadan 2.el çok uygun vede çok guzel bir araba buldum ama,proje oradan çizilecek ve aparat orada takılacak,burada muayeden geçmemem ihtimali varmış?bu çok buyuk risk?Ya ben konuyu tam bilmiyorum ,yada bu işlemlerle ilgilen kimler var.sadece yurtdışından araç getirten.muamle,evrak heyet işlerlrl ilgilenen .bir aracı var mıdır?
ama yurtiçindende araç alım yaparken ..nelere dikkat edelim..mesela 5 yıl sonra satıp yeniden almak istersek..

arkadaşım bende yurt dışında alma taraftarıydım burda ehliyet ve raporlar la birlikte ankara nakilhaneye gittim ithal izin belgesini aldım ve almanyada bulunan abime yolladım ama orda 1.6 motor işe yarar arabalar yok acıkcası yurt dışında malum araclar 1.8 1.9 2.0 motor 1.6 motor olanlarda var ama ya otomatik degil otomatigini buldun benzinli oluyor kısacası kafama yatmadı bir türlü ve abimin ordaki işlemleri sorması tertibat taktırlması gibi işlemlerim maliyetli olması nedeni ile vazgectim.(NOT BU DEDİGİM TARİHTE YAŞ SINIRI YOKTU ŞU ANDA 3 YAŞ SINIRI VAR.)ve türkiyede opel astra 1.3 dizel otomatik aldım ve 3 yıldır sorunsuz biniyorum 5 yılı doldugu gibi satıp sıfır yeni bir arac alacam hayırlısı ile tavsiyem türkiyeden alın karlı cıkın.

samet40;

samet arkadaşım tam zamanında almışsın aracını, güle güle kullanmak nasip etsin Allah. Fakat 2010 da yürürlüğe giren kanunlar ile 3 yaşından büyük araç getiremiyorsun, senin aracın 9 yaşındaymış o zaman. Bence de y.içinden araç alımı avantajlı ve zahmetsiz...

Yurtdışından araç almanın artık hiç bir esprisi yok ötv muafiyetli ile 0 km bir araç almak en mantıklısı.. Geçtiğimiz ekim ayınfa 2. 0 Km Arabamı aldım gayette memnunum [emoji106][emoji6]

Ya arkadaşlar herşey iyi hoş güzelde, şuna bi açıklık getirirseniz sevinirim.Benim bu forumlardan anladığım yurtiçinden aldığınızda her halikurda KDV var, ÖTV yok. Yurtdışından aldığınızda KDV'de ÖTV'de yok dolayısıyla yurtdışından satın alınanlar daha avantajlı olmuyor mu? Ayrıca % 98 özürlü çocuğu olan bir babanın yurtdışından getireceği aracın illa ki 3 yaşından büüyük olmaması ve illa ki özürlü ek donanımı yaptırması gerekiyor Yani sedan bir binek aracın otomatşk, hibrid ya da triptonik vites olması istenilen bu ek donanım özelliğine gi,rmez mi yani sadece otomatik vitesli bir araç getirtsek bu yeterli değilmidir?...
Cevap vereceklere şimdiden çok teşekkür ederim...

yurt dışından 2.ci el araç getimek

yurtdışından 2.ci el araç almanın yolu ve faydaları nelerdir
türkiyeden sıfır almak istemiyorum marka araç almak istiyorum Bmw onun sıfırınada gücüm yetmez onun için yurtdışından aldığımda türkiyeyle arasındaki fiyat farkı ortalama ne kadar olabılır o kadar ugrasdıgıma değer mi yüzde elli indirim oldugu sölenıyo örneğin burdan 20 bine 1994 model bmw alacağıma yurtdışından 20bine 2004 model alınbılıyor mu satmak için almıycam Allah izin verırse ömurluk gidecek bu konu hakkında bilgilerinizi alabılırmıyım..

özel tertibatlı araç kullanabilir raporum var 6 imzalı
h sınıfı ehlıyetım var
ortopedik % 91 engelliyim bu şartlarda yurtdısından 2.ci el arac almak istiyorum yol gösterirmisiniz

Arabayı Yurt dışından mı Yoksa Türkiye'den mi Almak Daha Mantıklıdır?

Arkadaşlar hepinize selamlar saygılar;
Arkadaşlar ben bir engelli babasıyım.Oğlum için 2007 yılında Almanyadan 14.000 Avroya 2002 model volkswagen sharan araba getirtmiştim.Araç on yılını doldurmaya az kaldı.Şimdi ise yeni bir araba almak uğraşısına girdim.Almanya araç sitelerine bakıyorum 2014-2015 model volkswagen sharan, citroen c4 picasso,peugeot 5008 gibi araçlar 17.000 avrodan başlıyor.Masrafları da eklersen 20.000 avro civarında maliyeti oluşuyor. 20.000 avro hemen hemene 70.000-TL gibi bir fiyata tekabül ediyor.Bir de bu araçlar sıfır kilometre değiller.En azı 25-30.000 bin Km den başlıyor.İkinci olarak da bu araçları 10 yıl geçmeden satamıyorsunuz
Bu araçların Türkiye piyasalarını araştırdım 100-120.000-TL arasında satış fiyatları değişiyor. ÖTV indirimini de işin içine katarsanız 69.000-TL ile 80.000-TL arasında değişiyor.
Ben,sizlerin derin tecrübelerinize dayanarak yukarıda anlatılanlar çerçevesinde arabayı Almanya'dan mı yoksa Türkiye'den mi almak daha mantıklıdır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Üst Alt