Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç aparatları hakkında önerileriniz

Bence 2 numara hem kullanımı kolay hemde hiç aşırı güç istemiyor fakat çok pahalı maddi durumunuz el verirse onu tavsiye ederim. 2012 yılında araç alırken sormuştum 6 bin lira civarı demişlerdi.

Polio sekeli.

http://marmara.all.biz/engelli-arac-sistemi-gaz-fren-sistemi-g171720#.VvvX3ZyLRki

terazi tipi tertibat gaz ve freni elden.kendine çekince gaz itince fren.halis sayar benden 800 tl + kdv istedi bu tenden.aynı tertibatı mehmet usta 400 tl ye taptı bana tertibat + plan proje= 600 tl ben tanıdığım mühendise çizdirdim. 100 tl verdim sadece tse harç parası

[FONT=sans-serif]disc55 [/FONT]Teşekkürler arkadaşım. İstediğimiz mühendise yaptırabiliyor muyuz?

Merhaba jehya

Bir kac yil once arac alirken 2 numarali aparati ben de cok begenmis ve arastirmistim. Hatirladigim kadariyla italyan bir urundu. Ancak buradaki distributorle gorustugumde daha once hic uygulamadiklarini ilk defa getirteceklerini ogrendim. Sordugum sorulara da cok net cevap verememislerdi. Bu nedenle satis sonrasi herhangi bir problem yasarsam teknik, bakim vs. acisindan cok da fazla destek goremeyecegimi anladim ve bu nedenle vazgectim. Daha sonra diger arkadaslarinda belirttigi Halis Sayarla gorustum. Oradaki tum modeller gayet guzeldi ancak direksiyon hakimiyeti acisindan sag elimi kullanmak daha iyi olacak diye dusundugumden direksiyon altina takilan terazi modeli aparati tercih ettim. Diger aparatlar sag tarafta oldugundan direksiyonu sol elle idare etmem gerekecekti. Sag tarafa takilan aparatlarin direksiyon alti aparata gore bazi artilari vardi bence. Ornegin bacak boyu uzun olanlar icin direksiyon alti aparat demirleri vs.. Yer kapladigi icin araca inip binerken dizlere carpabiliyor. Sag tarafa takilan aparatlarda boyle bir sorun yok. Ayrica yine sag tarafa takilan aparatlarin bazilarinda fren kitleme ozelligi vardi. Bu da istanbul gibi trafigin yogun oldugu yerlerde kolaylik saglayan bir ozellik. Ama sonuc olarak direksiyonu sag elle tutmak direksiyon hakimiyeti acisindan benim icin daha onemli oldugundan ben direksiyon alti aparati tercih ettim. 3 yildir kullaniyorum en ufak bir sorun yasamadim. Ayrica mekanizmanin sertligi konusunda suphen olmasin. Daha once bir arakadasimin aracini kullanmistim o da direksiyon alti aparatliydi ama aparat inanilmaz sertti ve cok yormustu. Ancak halis sayarda yaptirdigim aparatta boyle bir sorun yasamadim. Resmen tüy gibi hafif. Fiyat diger ustalara gore biraz yuksek olabilir ama cizim proje onay vs.. Herseyi hallediyor ve fiyata hepsi dahildi ben yaptirirken. Son derecede hizli yapildi. Karar verirken bunlari da goz onunde bulundur derim. Umarim biraz da olsa fikir verebilmisimdir.

Son düzenleme:
garnet[FONT=sans-serif] [/FONT]Umut ettiğim cevaplar bu yönde idi.[FONT=sans-serif]Benim için ç[/FONT]ok aydınlatıcı bir bilgi oldu. Fikrinizi paylaştığınız,emek verip deneyimlerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim. Fikirlerinizi dikkate alacağım.

Yukarıdaki tertibatların hepsi dandik bana göre.. Ben İzmirde resimlerdeki gibi bir tertibat kullanıyorum. Çok memnunum. Hem fren basıp hemde gaza basıp yokuşta sorunsuz kalkabiliyorsunuz. Ve kullanımı çok ergenomik. Bu tertibatı yapan yer, Eski aydın yolu, Karabağlar sanayi, Öznur Oto (İlgili kişi: Kazım usta)

Bu tertibatın aynısına yakınını Mercedes kendi fabrikasında imal edip arabayı o şekilde satıyor.

2mcdc9e.jpg

2hxnn15.jpg

bu aparatın hemen hemen aynısı sadece fark dış kabı olmayanı iki yıldır kullanıyorum. Sayar engelli aparatlarından aldım 1000 liraya hiç bir sorun yaşamadım güvenilir ve ilgililer. zaten bizi en iyi tanıyan ve aparatı bizzat kullanıp tavsiye eden de halis sayarın ta kendisidir. kendisine çok teşekkür ediyorum. alış verişimizden dolayı çok memnun kaldım.

bana biri yardımcı olabilirmi ilk defa araç eğliyet araba alcam tertibat konusunda bir iki yere bakdım direksion altı elden gaz fren çok ucuk fiyatlar sölediler başkasınında kullanımına uygun tse onay alabilecek bir tertibat ariorum uygun kullanışlı yardımcı olursanız sevinirim

jehya

4 teki video yorumlarında montaj dahil 1000 tl yaziyor ben onu araştırıyorum goruntusude derme çatma değil iyi birde http://www.engelliaparatlari.com/ sitesine baktım orasıda baya bir iyi aparatlar mevcut yani

soldan_direksiyon_alti_4.png

sonra birde bu hoşuma gitti

resim2.png

birde buraya sormak lazım gerçi ben niye bakıyorsam ben sağ femur pertes sekeli ve 2cm kısalık yüzünden alacağım ve bana sol gaz tertibatı verilir kesin zaten elgaz tertibatı desinler hemen manuel passat confortline 1.6 tdi alırım.

Üst Alt