Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimizin türüne göre EKPSS soruları farklı mı oluyor?

hakan263

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
yani görme engelli sorularıyla diyelim işitme veya genel engellisorularının içeriği farklı mı oluyor öyleyse bunlara ortak sıralama nasıl oluyor yardımcı olabilir misiniz
sınav soruları engel türüne göre farklı mı oluyor acaba bir bilginiz var mı.yani görme engelli sorularıyla diyelim işitme veya genel engel kapsamındaki adaylar farklı sorular ve farklı katsayılarla mı karşılaşıyor.zorluğu da farklı olur o zaman sınavın.peki ortak yerleştirme nasıl oluyor.işitme engellilerin kontenjanı ayrı genel engellilerin kontenjanı ayrı mı oluyor tercih yaparken yoksa hepsi beraber mi?teşekkür ederim

[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]O saydıklarınızın içeriği aynı oluyor.
1-Genel görme işitme düzeyi
2-İlkokul öncesi işitme engelli düzeyi
3-Zİhinsel engelli
Olarak sanırım 3 kategoride sınav düzenleniyor.
Aşağıda daha önce yapılan sınav ve soruların % 10 u var eğer nette aratırsanız daha önceki tüm sınavları da görebilirsiniz.
Sınavda bu grupların ayrıca ek süreleri farklı oluyor.
Ama her engelin sınav sorusu farklı değil.
Ayrıca engele göre kontenjan açılmıyor. Hep beraber Lise - Önlisans - Lisans olarak ayrılıyor.
Siz niteliklerinize göre tercih yapıyorsunuz.
Eğer ÖSYM sitesinden EKPSS bölümünün duyurularını kılavuzlarını vs incelerseniz ön bilgi almış olursunuz.

[/FONT]

[FONT=times new roman][/FONT]

Plumeria merhaba, %10 dediğiniz nedir. açıklayabilir misiniz ?
bidahaki ekpss sınavında çıkacak sorular mı yer alıyor ?

Hayır bir önceki sınavın soruları hiç bir şekilde yayınlanmaz..

Bu % 10 dediğim geçen sefer sınavda çıkmış soruların % 10 luk kısmı..
Tamamını da netten bulabilirsiniz

Plumeria

Tamamını bir türlü bulamıyorum yardımcı olabileceğin bir site ismi var mıdır ?

daha en az 1 yıl var diye biliyorum ekpss'ye, net bilgisi olan var mı

bende önlisans mezunuyum tamamını bir türlü bulamıyorum yardımlarınız rica.

ben burada hangi sınav sorularına tabi oluyorum önlisans mezunuyum. punto falan yazıyor anlayamadım, @Plumeria bilgi rica

Puntoların anlamı yazıların boyutu mka41 yani sorular aynı görme engelliler için yazıların daha büyük versiyonu yüklenmiş

Tabiki farklı oluyor zorluk dereceleri ayrıca süre de farklı oluyor örneğin işitme ve genel engel grubundan girenlere biraz daha ağırlaştırılmış sorular sorulur,zihinsel engellilere biraz daha hafif sorular gelir ve süreleri haliyle uzundur.

ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 LİSANS 16 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 LİSANS 18 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 LİSANS 9 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 OÖ 16 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 OÖ 18 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 OÖ 9 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 Ö.L. 16 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 Ö.L. 18 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 Ö.L. 9 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 OÖ 16 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 OÖ 18 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 LİSANS 9 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 OÖ 9 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 Ö.L. 9 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL OÖ 16 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL OÖ 18 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL LİSANS 9 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL OÖ 9 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL Ö.L. 9 PUNTO
Plumeria ben önlisans mezunu olduğuma göre ekpss sınavında GENEL GÖRME_İŞİTME Ö.L. kitapçığına mı yoksa İŞİTME-1 Ö.L kitapçığına mı tabi oluyorum. birde benim ilk okuldan beri işitme kaybım var bunu belgeyebiliyorum. dolayısıyla istersem ilköğretim düzeyinde sınava girebilirim. ilkokul düzeyinde girdiğim için aldığım puanla ilkokul düzeyinde mi atanırım yoksa önlisans düzeyinde mi atanırım. yani ilkokul düzeyinden girip önlisans olarak atanabilir miyim. sonuçta atamalarda lisans ve önlisans mezunlarının atanması oldukça daha kolay. bilgi rica.

mka41

İlköğretim öncesi işitme engelliyseniz ve bunu belgeleyebiliyorsanız,
İlköğretim düzeyinde girmiyorusunuz sınava.

İŞİTME Ö.L olarak giriyorsunuz.
Yani Önlisans olarak giriyorsunuz sadece -Genel görme işitme - sorularına göre daha kolay oluyor sorularınız.

Ve ilkokul mezunu da zaten sınava giremiyor. Kura ile katılıyor.

Merhaba benim de bir sorum olacak Plumeria ben MS hastasıyım lisans mezunuyum hangi engel grubuna göre sınava girecem cevaplandirirsaniz sevinirim..

mka41 Ne mezunuysanız en son hangi diplomanız varsa elinizde o düzeyde girebilirsiniz.
Önlisans mezunu lise düzeyine giremez Lise mezunu da Önlisans düzeyine giremez.
Siz çalışın Ösym gerisini halleder sınav zamanında.
kardelen. Genel görme işitme - Lisans olarak gireceksiniz.
Başarılar

Plumeria önlisans mezunu olan biri. lise zamanında yani Lise 1 2006 işitme testi ve cihaz raporları vasrsa. İŞİTME Ö.L. sınav kitapçığına mı yoksa GENEL GÖRME İŞİTME kitapçığından mı sınava girer. KKELEBEKK

Son düzenleme:
Plumeria ben 2016 haziranda önlisanstan mezun olabilirim.. Hazirandan önce sınav olursa hangi düzeyden girebilirim?

mka41 Genel görme işitme düzeyinden sınava girer.

İlkokul öncesi işitme engelli olduğunu belgeleyebilecek olanlar İşitme engelli olarak giriyor sınava.
insanogluinsan Sınava başvuru yaparken hangi diplomayı verirseniz o düzeyden girersiniz.
Kılavuzda son senede olanlar için ayrıca açıklamalar yapılır takip edersiniz ve Önlisans olarak da girebilirsiniz.
(Mezun olacağınız kesinse)

Lise düzeyinde ve Lise kademesinde atanmış olursunuz.
Eğer sonradan kademe yükseltme sınavı vs olursa sınava girerek kıdem atlarsınız.

Plumeria Yani demek istediğim atamamda sıkıntı olmaz değil mi? Nisanda sınav oluyor. Haziranda diplomayı alırım eğer mezun olabilirsem.

Üst Alt