Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelilerin kar nedeniyle idari izinli sayılması..?

Eren5863

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
16
Merhaba arkadaşlar engellilerde kar yağaşından dolayı valilikçe verilen idari izin den faydalanırmı

Yapılan duyuruda (valilik) engelli kamu personeli de idari izne dahil edilmişse faydalanır.

Çalıştığın yerdeki (ilçe vb.) okullar tatil edilmezse izin vermezler.

malesef özelde yok sadece kamuda var

@Rodin romanovic,

Merhaba ben urfada yaşıyorum iş yerimden bir kişi gelmemişti ben kulanmadım bilmiyorum nasıl olacak bu gün 3.gün olacak

Siz faydalandınızmı

@Tenê,

Şu muhabbette çok saçma ya kamuda çalışanlar engelli, özelde çalışanlar engelli değil mi? Bu ayırım niye anlamak mümkün değil.

@456,

Valilik kendi emri altında olanlar hakkında idari söz sahibidir. Vali, memurların ildeki üst düzey amiridir. Yani ilde yürütmenin başıdır, özel sektör diliyle ildeki en büyük patrondur. Kendi emri altında olanlar hakkında karar almış oluyor.

Elbette Vali ilin mülki amiridir ama olağanüstü bir hal yokken özel sektöre karışması yetki aşımı olabilir, değilse bile patronlar kendisinden şikayetçi olur, hükümet de kabul etmez. Aksi halde özel sektördekine de tatil olsa Valinin hoşuna gider ama elinde değil. Sistem böyle oturmuş .

@Tenê,

Yetki aşımı diye bir şey yok. Özel sektördekileri hayvan olarak görüyorlar. Kamudaki engelli 50-60 bin 70 bin alıyor özeldeki ölene kadar sadece asgari ücret alıyor. kamudaki kar tatili oluyor özeldeki Engelli değil mi ? hikaye o işler

@Polmiks,

Özel de çalıştığım için izinden faydalanmadım haksızlık ama hiç adil deyil engeli haklarımız kısıtlı nerdeyse onlarda alınacak bizden

Üst Alt