Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engeliler yıllık araç vergisinden muaf mı?

Tuxes

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hiçbir yerde dile getirilmemiş hep ötv istisnasından bahsedilmiş sanırım yok böyle bir şey ama yine de net bir şekilde sormak istedim.

Ayrıca ufak bir sorum daha olacak %100 raporluyum, yatırım amaçlı kar marjı yüksek ve 5 sene sonra rahatça satabileceğim bir araba almak istiyorum vergiler hariç fiyatları ile anahtar teslim fiyatları arasındaki tek fark ötv midir? Yani ben araç bakınırken bana ne kadara mal olacağını tam olarak nasıl öğreneceğim?

ötv ve mtv indirimi var yani yıllık mtv ödemezssiniz sigorta ve kasko standart.

Tuxes

Liste fiyatı veya anahtar teslim fiyatları genelde yüksektir. Bayi ile anlaşma yaparken genelde size o fiyat üzerinden indirim uygulanmaz. 1600cc ye kadar yüzde 45 indirim uygulanır. Kesin rakam için bayi den fiyat istemelisiniz.

ötv araç fiyatı ne olursa olsun %45 mi _? yoksa fiyatına göre yüzdelik oran değişiyormu_? örneğin 200 binlik biraç alınsa ötv %45 denmi hesaplancak 1600cc bir araç olsada

Araç 1600 cc ise fiyatın önemi yok. ÖTV indirimi %45

KuZGuN

200.000 tl lik araç üzerinden %45 indirim yapılmaz 200.000 tl den önce %18 kdv düşülür buda 30580 tl yapar daha sonra %45 ötv düşülür geriye kalan miktar aracın çıplak fiyatıdır oda 116.890 tl yapar bunun üzerine %18 kdv tekrar eklenir ve 137.931 tl aracın size indirimli fiyatı hesaplanır 62.068 tl indirim alırsınız 200.000 tl lik bir araçta %45 ötv indirimi çoğu arkadaşı yanıltmaktadır aracın satış fiyatı üzerinden %45 indirim olmamaktadır eğer olsaydı 90.000 tl indirim olurdu keşke olsaydı ama durum budur yada kısaca şöylede dene bilir aracın satış fiyatı üzerinden %31 düşülürse indirimli fiyatıda bula bilirsiniz.

merhaba benimde %53 raporum var vergiden muafım ama ÖTV siz araç almadım ortopedik engelim yok genede MTV den muaf olurmuyum? nereye başvurucam?

oneday

Yanlış bilgi 1.6 motor çıplak fiyatı 55bin altı ötv %45 üstü %60 gibi değişikler var

parsam

Dahası ve kolayı satış fiyatından geriye dönmek masraflar-kdv-ötv=fabrika fiyatı.
Fabrika fiyatı+kdv+kar ve masraflar=ödeyeceğiniz miktar

parsam

%60 bende duyduğum için sormuştum araç ne kadar pahlıyda ötv yüzdelik oranı değişiyormuş sabit %45 değilmiş,

parsam

padişahım %45 diye bir ötv yok artık. En düşük ötv oranı %50 ve aracın fiyatına göre bu oran artmaktadır.

Üst Alt