Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Endoskopi hakkında bilgisi olan var mı?

besalti20

Aktif Üye
Konular
300
Reaksiyonlar
13
Arkadaşlar İlk defa endoskopi görecem.Bilgisi olan aradaslar lutfen,cevap yazarmı.?

endoskopi iki çeşittir gastroskopi ve kolonoskopi gastroskopi de yemek borusu ve mideye ucunda kameralı bükülebilen bir boru ile yapılır damardan ilaç veriyolar birde boğaza sprey sıkıyorlar hissetmemen için.kolonoskopi ise bağırsak filmi adı gibi kolon la ilgili makattan aynı cihazla girilip kalın bağırsak ve ince bağırsağın bir kısmı icelenir.hem tanı hem tedavi aracıdır küçük çaplı ileride kolon kanseri sebebi olan polipler (polip mercimek büyüklüğünden fındık büyüklüğüne kadar değişen iyi huylu tümör ler olarak da adlandırılabilir)işlem esnasında çıkarılır ve kolonoskopiden iki gün önce posalım yiyecekler kesilip sıvı diyete başlanır ilac kullanılır bağırsak temizliği için bu esnada bol su içilir. ikisinde de korkulacak birşey yok kolonoskopi halk arasında utanılan bir durum olsada ileride kolon kansari ile karşılaşmamak için yapılması son derece önemli dir 35 yaş üstü her beş yılda bir yaptırmalı ayrıca şüphelenilen zhaastalarda da uygulanır her iki yöntemde kesin tanı koymak için en iyiyöntemlerdir.şimdiden geçmiş olsun.

çok teşekurederım cok ayrıntı ve cok guzel ifade etmıssınız..Acaba bu kabızlık ıcın..Bu tedavı nasıl.? her sey bır problem falan varsa cıkar ortaya degılmı.?

2 mayıs cuma gününe endoskopi randevusu aldım. Ama narkoz yemekten (biraz) korkuyorum

Bu konuda deneyimi & tavsiyesi olan var mı ?

@Descartes,

narkoz değil tam olarak, çok daha hafif uyutma işlemi demek daha doğru olur, 3 defa oldum hatta 2 tanesi girişimseldi, kalçadan iğne vurdurmaktan daha kolay

@senveben,

Fikir paylaşımın için teşekkür ederim. Peki , hafif uyutma olsa da bilincin kapanıyor mu ?

@Descartes, verilen ilaç tam narkoz gibi değil hafif sedasyon ilacı veriliyor hafif uyku hali oluyor bir şey hatırlamıyorsunuz sonrasında hemen ayrılıp eve gidebiliyorsunuz her yıl yaptırdığım için biliyorum

@besalti20, bağırsak içerisinde bulunan iyi huylu kötü huylu polipler de kabızlık yapabiliyor zaten böyle bir şey varsa kolonoskopi aslında bunlar alınıp araştırmak için laboratuvara gönderiliyor kabızlık Türkiye'de neredeyse genel bir durum kabızı birçok şeye bağlı olabiliyor öncelikli olarak posalı beslenmelisiniz geçmiş olsun

@mehmet-41, bey, cevabınız için teşekkürler. Ben yatarken clonex 600 mg ve seroquel 100 mg kullanıyorum

Yani ağır uyku etkili ilaçlarım var "Hafif sedasyon ilacı" demişsiniz. Bana etki eder mi ?

@Descartes, kolonoskopi öncesi Bir hafta önce anestezi için kan tahlili röntgen kalp grafiği gibi tetkikler isteniyor anestezi uzmanı bunları değerlendiriyor size sorular soruyor orada kullandığınız ilaçları da belirtebilirsiniz bir hafta önce sizi çağırmaları zaten ya da isleme bir hafta kala sabahtan gelin demişlerdir

@mehmet-41, bey, cevabınız için teşekkürler. Ben yatarken clonex 600 mg ve seroquel 100 mg kullanıyorum

Yani ağır uyku etkili ilaçlarım var "Hafif sedasyon ilacı" demişsiniz. Bana etki eder mi ?
Korkulacak bir durum yok, Genelde Dormicum ile uyutulursunuz, hafif sedasyon denilse de öyle hafif değildir.anestezi işlem süresine göre dozu ayarlayacaktır.

İşlem öncesi sizi anestezi görecek,aksine özellikle ketiapin alımını 48 saat önceden kesmeni isteyebilir veya kullandığına dair dosyana not düşer.

Kafaya takma..uyursun/uyandığında hiçbir şey duymamış işlemin bitmiş olur.

Üst Alt