Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. İşyeri açarsam emeklilik maaşım kesilir mi?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
ben 2010 yılında 3. dereceden sürekli raporla vergi indirimiyle emekli oldum ve işyeri açmak istiyorum maaşımdan ne kadar kesinti olur şu andaki maaşım 1320 lira kurum ssk

kardeş herhangi bir kaynaktan sölemiyorum ama mantık olarak sölüyorum üçüncü dereceden emekli olmuşun istediğin işi yapmakta özgürsün emekliler iş yeri açamaz diye bir kanunun oldğunu zannetmiyorum. sen gönül rahatlığı ile iş yerini açabilirsin şimdiden hayırlı olsun. benimde 3.5 yıl kaldı emeklilige 3. dereceden ALLAH nasip ederse emekli olunca bende bir iş kurmak istiyorum.
bide ben sana bir soru sorayım şimdiki maaşın 1320 lira emkli olmadan maaş ne alıyordun emekli olunca ne kadar maaş bağlandı aradaki fark ne idi bende kendim için bir fikir yürütecem. hadi kal sağlıcakla

Nereden emekli olursa olsun bir kişi vergi mükellefi olursa, limited şirket ortağı olursa veya Anonim Şirketin hem ortağı hem de yönetim kurulu üyesi olursa emekli maaşından her ay yüzde 15 oranında SGDP kesintisi yapılmaktadır.

2010 yılında 1120 lira baglandı en son olarak 1550- 1600 lira civarında maaş alıyordum fakat ben ışe ilk girdigim zaman 5 sene asgari ücret ve az bir üstünda maaş aldım yani primlerimin üçte biri düşüktü toplam primim 5200 civarıydı umarım yardımcı olabilmişimdir şunuda söyleyebilirim aynı benim durumumda olan aynı maasla aynı işyerinde normal emekli oldu benden 260 lira düşük emekli maaşı alıyor

bu kesintiden baska bag-kur yada baska herhangi bir ödeme yapacammı acaba

hasan kayı;
Hasan bey ilker bey benden bahsetmiş evet emekli oldum işyerimi kapatmadım şu an sadece sgdp ödüyorum o da maaşın ine tekabül ediyor ayrıca başka bir ödeme veya prim alınmıyor yalnız işyerini açar açmaz emekli olduğunuz bölüme bildirin yoksa toplu kesiyorlar haberiniz olsun hayırlı işler şimdiden

Üst Alt