Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Araç almak için tekrar rapor çıkartmam gerek ama emeklilik açısından tedirginim!?

kardelenn

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
108
Merhaba

2014 yılında sürekli %48 oranlı raporumla Vergi indirimi ile emekli oldum fakat araçla ilgili ibare yok raporum da o dönem aracımı da almıştım şu an aracımı değiştirmek istiyorum bunun içinde tekrar rapor çıkartmam gerekiyor oranı düşük verirlerse sorun olur ne yapacağımı bilemdim sizce ne yapmalıyım

@kardelenn,

eski raporunuzla ÖTV muafiyetli araç mi aldınız ? şayet öyle ise rahatsizliginiz ile ilgili eski tarihli raporda detaylı bilgi varsa sitede örneği var yeni arac almıştı şayet öyle ise tekrar bir deneyin şansınızi diğer türlü yeni rapor risk mesela ben 2024 Ağustos ayında 57 oranli sürekli rapor çıkardım ve emekli oldum ehliyetim olmadığı için ÖTV muafiyetini rapora ekletemedim sonra ehliyet yeniledim rapor aldiktan 6 ay sonra riske girerek tekrar ÖTV muafiyetli rapor çıkardım ilk raporum yeni olduğu için tekrar aynı orani 6 ay sonraki basvurumda aldım ama stresli idi

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

En son aldığım raporda ÖTV araçla ilgili hiçbir ibare yok o sebep sıfırdan rapor çıkartmam gerekiyor ama orandan dolayı tedirginim

bir de şöyle bi durum var
3968 pirim günü ile emekli olmuştum EYT den emekli olmak için 5000 gün olması gerekiyor sanırım öyle olunca 2 yıl 10 ay gibi açığım görünüyor en kötü eyt ile olabilirim diye düşünüyorum

@kardelenn,

Anlamadığım şu sizin rapor 2014 tarihli değil mi ? sonradan tekrar rapor mu çıkardınız ? şayet sonradan rapor çıkardı iseniz risk yuksek yok eski raporunuz süresiz ise ve o raporlar ilk aracınızı aldı iseniz tekrar alabilirsiniz 2014 tarihli rapor ile orada illa hareket ettirici akşamda özel tertibatlı taşıt kullanmasi gerekir ibaresi aranmayabilir sanırım 2019 tarihinden sonraki raporlarda ibare aranıyor.40 altına düşerse sıkıntı riske girmemek lazım ama süresiz emekliliginiz var SGK sizi süresiz emekli etmiş işte bu konu havada oladabilir olmayadabilir 40 altıns duserde

Bende aynı durumdayım 2015 de %75 ile Vergi muafiyetinden emekli oldum şimdi ötv muafiyeti için rapor çıkarmaya korkuyorum bizi arafta bıraktılar bunun bir çözümü yok mu ?

o rapor ile ilk aracinizi aldıysanız tekrar şansınızı deneyin bence sitede eski engelli raporu ile araç alan ortopedik engelli arkadaslarimiz var tabi takdir sizin

Araç aldıktan sonra tekrar emeklilik için rapor aldım fakat onda araç için ibare yok o sebeple alamıyorum

Site üyelerinden vergi muafiyeti ile emekli olup ötv muafiyetli araç alımı için rapor alıp sonra emekliliğinde sorun yaşayıp iptal edilen oldu mu ?

Üst Alt