Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklinin çalışması ya da geliri olması durumunda maaşı kesilir mi?

haci78

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engelli emekli kişinin başka geliri olması kira geliri gibi yada sgdp ile çalışması durumunda emekliliği iptal edermi öyle bir söylenti duydum ne kadar doğru bilmiyorum cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Hayır, emekliliginiz iptal olmaz. Burada bir çok engelli böyle (sgdp odeyerek) çalışıyor.

kesinti olmaz. ben emekli oldum ve hala çalışıyorum ne aylığım kesildi ne de bir şey oldu. SGDP ( Sigorta Destek Primi ) işverenim tarafından ödeniyor. Sorun olmuyor yani. Ama ek geliri bilmiyorum.

Benim asıl öğrenmek istediğim ek gelir kira gibi vb.

haci78

Siz engelli yardım parasi şeklindeki engelli aylığı veya evde bakim aylığı almıyorsunuz ki ek gelir var ve hane gelir sinirini gecti diye kesilsin.

Sizinkisi gayet normal bir emeklilik, sadece engellilik durumunuzdan dolayı yaşı beklemeden erken emekli oldunuz.

Dolayısıyla kira gibi ek gelirleriniz kimseyi ilgilendirmez ve ek gelirinizden dolayı emekliliginiz iptal edilmez.

çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun herşey gönlünüzce olsun

Ankyra açıklamalı bilginiz için çok teşekkür ederim

Eğer malulen ( %60 ve üzeri raporla ve 1800 günle ) emekli olmadıysa, vergi indirimiyle emekli olduysa kesilmez,mal varlığı önemli değil

Yakupuygar teşekkür ederim
%60 malulen değil, vergi indirimi ile

haci78
Emekli maaşınız sizin çalışma hayatınız boyunca alın terinizle ödediğiniz sigorta primlerinin karşılığıdır, kimsenin ikramı değil öz be öz kendi paranızdır.
O yüzden isterseniz milyoner olun hiç kimseyi ilgilendirmez.

Üst Alt