Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatımı ikamet ettiğim ilde mi, son çalıştığım ilde mi yapmalıyım?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
19.06.1982 doğumluyum. 01.07.2002 tarihinde işe giriş tarihim. 20.10.2002 işe girdikten üç ay sonra başıma gelen bi kaza sonucu belim ve ayaklarım kırıldı. % 85 rapora sahibim şu anda kendimi çalışıyo gösterip prim tamamladım ve kasım ayı itibariyle 1800 gün ve 3600 ssk gün sayısı ile malulen emeklilik talebinde bulunacağım fakat, ikametim istanbul son çalışma yerim samsun hangi sgk ya başvurmam gerekiyor :confused: hangi belgelerle nereye nasıl gitmem gerekiyo bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

En son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvurmanız gerek. Ancak 10 gün gibi bir süre ikamet ettiğiniz ilde sigortalı olup başvuru yapabilirsiniz.

şahsen mi gitmem lazım belgeleri göndersem olurmu

Belgeleri gönderebilirsiniz. Aileden biri elden teslim ederse de sorun çıkartmazlar...

e-devletten başvuru yapabilirsin şahsen başvuru yada postayla yapcaksan aşağıda yazdığım evraklarla müracaat etmen gerekiyor
Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi
- 1 adet fotoğraf
- Gelir vergisinden muafiyet belgesi (Vergi indiriminden yararlanan sigortalılar için)
- Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (işten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içinde talepte bulunanlar için)

teşekkürler arkadaşlar;
nüfus kayıtlarına gerek yokmu acaba yani fotokopiler falan

1800 gün veya 3600 gün ile ayrı ayrı emeklilik müracaatı yapamazsınız. Şuan toplam prim ödemeniz ne kadar.

Üst Alt