Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için prim ödemeye başlamalı mıyım?

Mara

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
330
Merhaba arkadaşlar, abilerim, ablalarım. Size bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Şu an ailemden dolayı halim vaktim yerinde. Ama onlar vefat edince yalnızca yetim maaşı ile idare etmek durumunda kalacağım.
30 yaşındayım. Parayı da çok çarçur eden biriyim. Para biriktirmeye çalıştım ama nafile. Yine de gelecekte ne yaparım diye düşünüyorum haliyle. Geçim sıkıntısı yaşamak ya da başkalarına muhtaç olmak istemem. Az olsun öz olsun benim olsun yeter benim için. Bu sebeple Bağkur'dan primlerimi ödemeye başlayayım diyorum. Sizce mantıklı mı? 18 yıl ödemem gerekecek sanırım, bu süre bana çok uzun geliyor.

Ne düşünüyorsunuz?
Şimdilik çalışma hayatına atılmak gibi bir düşüncem yok.

@Mara, ben şuan 41 yaşındayım. SSK da 2.615 gün Emekli Sandığında 3.615 gün ve Askerlik Borçlanması 450 günle ve toplam olarak 6.680 gün olmuş. Ne zaman bu kadar olmuş sanki farkında bile değilim.

ÖYLE DÜŞÜNME ZAMAN ÇABUK GEÇİYOR ASLINDA.

ASLINDA BİR GERÇEĞİ AÇIKLAMAK İSTİYORUM. BENİ ÇALIŞTIRAN İLAÇLAR OLDU.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara

@Pickle, bağkur (4-B) ödemeleri farklı. Onlar bağkur yerine sgk (4-A) ödemesi yapmış sanırım.

@Mara, ben olsam bağkur falan ödemem kenarda birikim yapmaya çalışırım bankada vadeli mevduat gibisinden .

@Mara,
Birikim yapsan daha iyi ama ne bileyim bağkur primi ödemek falan bu yaştan sonra eziyet olur işe girersin ya da evlenirsin belli mi olur?

• Üzgün
0,30 katsayısı nedeni ile bağlanan maaşlar o kadar düşükki, herkes ister istemez bankada kendim biriktirsem daha iyi diyebiliyor ancak biriken tutar bir zaman sonrada harcanıyor. Bunun kararını elbette en iyi siz verirsiniz ama sigorta başlangıcınızın olması adına hiç sigortanız yoksa bunu bir şekilde başlatmanız iyi olur. Emekliliğin iptali ile ilgili yazı; çalışmadığı halde primini kendisi ödeyerek yada bir akraba eş dost vs nin yanında çalışıyormuş gibi gösterilip aslında çalışmayan kişileri kapsıyor. Bağkur primi ise buna dahil olmaz. Malum bağkurda kendiniz ödersiniz. İşe girmek, evlenmek priminizin hali hazırda başlayıp devam etmesi yada belirli zamanlarda ödemeyip durdurmanız konusunda her zaman kötü değil çünkü devlet yine özellikle kadınlarda zaman zaman af çıkarıyor. Atıyorum 1970 de çalışmış bir iki ay yada yıl yatırmış sonrasında hiç çalışmamış kişiler zaman zaman çıkarılan bu aflar kapsamında geçmiş primlerini ödeyerek emekli olabildi. Hatta toplu prim ödemek külfiyet olacağı için kredi çekip, maaşlarından aldıkları tutarla ödediler. Hiçbir planınız olmamasındansa birşeylere adım atılması her zaman daha iyidir.

• Aşk
Üst Alt