Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için nasıl bir rapor almalıyım?

Anivan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba boyun fitigi romatizma yuksek tans hastasiyim.20 yil calistim fakat yasi bekliyorum .Erken emeklilik icin fakulteye gittigimde ne raporu almak istiyorum demeliyim Yuzde 40 la erken emekli olurmuyum syg

Anivan engel tesbiti için rapor alacaksınız ve bu raporunuzla vergi dairesine giderek,vergi indirimi için müracaat edeceksiniz.Alacağınız vergi indirimi %40 ve üzeri olursa,erken emeklilik hakkınız doğmuş olur.

ilginize tesekkur ederim.Ben suan calismiyorum .20 yilimi ve gun sayimi tamamladim.Vergi indiriminden faydalanmak icin calisiyor olmak gerekmiyor mu?Özür oranimi belirtir rapor almak istiyorum seklinde ifade etsem fakultede bu dogru bir soylem olur mu?Maluliyet raporu ile özür oran raporu farkli seyler mi ?sayg

Anivan Engelli raporu vermeye yetkili herhangi bir hastaneye,özür oranımı belirlemek istiyorum derseniz sizi muayene edip,heyetten rapor çıkarırlar.Bunun için herhangi bir ücret ödemezsiniz.Herhangi bir yerden sevk edilmenizede gerek yok.Şahsi olarak başvuru yapıp,özür durumunuzu belirleyebilirsiniz.Fakat şu husus sizin açınızdan önemli;Bu alacağınız engelli raporunu,erken emekli olmak amacıyla kullanacaksanız,vergi dairesinden bu raporunuzu vergi indirimi için onaylatmanız gerekiyor.Bunun için de bir işte Ssk kapsamında çalışıyor olmanız gerek.Yani anlayacağınız,erken emekli olmak için,vergi indirimi almanız gerek ve bunun yoluda,
1-Bir işte Ssk kapsamında çalışıyor olmanız
2-%40 ve üzeri raporunuzun olması
3-Bu raporunuzun,Maliye sağlık kurulu tarafından onaylanarak,vergi indiriminizin yapılması gerekiyor.

Diğer bir husus;Mesajınızda rahatsızlıklarınızı saymışsınız ama,bu rahatsızlıklarınızdan dolayı %40 veya üzeri rapor alabileceğiniz kanaatinde değilim.Yani kabaca bir hesaplama yaparsak,Tansiyon için %10,Fıtık için %7 yada %13 arası oran verilmekte.Romatizma için,vücuttaki tutulmalar,hareket noksanlıkları dikkate alınıyor.Böyle bir noksanlığınız yoksa,bu hastalıktan oran almanız zor.Yinede karar size ait.Şansımı deneyip,durumumu öğrenmek istiyorum derseniz,hastaneye müracaat edebilirsiniz.Geçmiş olsun.

Sistemik Romatizmal Hastalıklarda verilecek oranlar:

1-Sistemik Romatizmal hastalıklar için özür oranları hastalığın aktif olduğu dönemde belirlenmez.

2-Hastalığın aktivitesinin tam olarak baskılanması beklenmiyorsa, özür oranı değerlendirmesi için en az bir yıl uygun ve yeterli tedavi alması şartı aranır.

3-Sistemik Romatizmal Hastalıklarda organ ve fonksiyon sekellerine bağlı özür oranı ilgili sistemlerin ölçütleri kullanılarak yapılır.

Anivan
Bahsettiğiniz rahatsızlıklarla %40 oranına ulaşmanız mümkün değil, yaşınızı bekleyip normal emekli olmalısınız.

bana 08,04,2016 tarihinde LAD D1 %100 3,0*18mm lezyona 3,0*20mm ilaç kaplı stent takıldı.Acaba vergi indirimi ne olabilir.teşekkürler

pentium Aşağıdaki listeden sizin durumunuza uygun olan hangisi ise,o oranda rapor alabilirsiniz.Genellikle sizin durumunuzdaki hastalara %30 civarı bir oran verilmekte.Şayet başka rahatsızlıklarınızda varsa toplamda %40 ve üzeri rapor alabilmeniz durumunda vergi indirimi alabilirsiniz.

B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar %10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50 den daha az darlık saptanması.
Klas 2 hastalar %30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).
Klas 3 hastalar %50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.
Klas 4 hastalar %100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

Üst Alt