Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için alacağım rapor engelli raporumu etkiler mi?

Ferhat3333

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
29
Mrb sag kol brakiyal pleksus tan yüzde 60 oranım var. Simdi 16 yılımı ve prim günümü doldurdum. Sgk sevk aldım .sorum su sgk kurumu iş gücü kaybından 28.5 maddeden basvurdum . Sgk verecegi oran yüzde 60 olan engelli raporumu etkilermi. Birde sag kol brakiyal pleksus yeni yasada tek hastalık listesinde varmı? Tskler

@Ferhat3333, Sevk edildiğiniz hastanede size Durum Bildirir Raporu düzenlenirse eğer mevcut engelli raporunuz etkilenmez ve diğer engelli haklarından raporunuz ile faydalanmaya devam edersiniz.

SGK'nın size yapmış olacağı çalışma gücü kayıp tespiti sonucunda Orta Düzey veya Hafif Düzey kayıp ile mevcut engelli raporunuz yine etkilenmez.

Brakiyal Pleksus SGK hastalık listesinde Nöroloji tarafından sinir kökü lezyonu olarak mı yoksa Ortopedi tarafından eklemlerin majör disfonksiyonları olarak mı değerlendirilir o durumu tam bilemiyorum.

16 yılımı yeni doldurdum yazmışsınız prim gününüzü bilmiyorum ama SGK tarafından size Hafif Düzey tanısı konulursa 16 yıl ile emekli olamazsınız.

Hafif Düzey 18 Yıl - 4100 Gün
Orta Düzey 16 Yıl - 3700 Gün

@BnymnYldz, vallahi raporumda fizik tedavi puan verdi ortopedi isaretliydi. Normal engelli raporumda hatta araba bile aldım ötv den. Pirimgünüm 5750 hepsine yetiyor..hatta ilk badvurdugmda engelliye malulenee yanlısıkla bssvurdum red gelmsti gecrn sene.emg cekilmisti agır yazıyordu sag kol oldugu icin umudum vsr 50 üzeri alırsam inş olurum. Ama nörolojik dogum felci normalde benim parmaklarım hespi var

@Ferhat3333, Prim günü Orta Düzey ve Hafif Düzey için yeterli fakat diğer bir kriter olan çalışma yılı bakımından bakarsak Hafif Düzey tanısı alırsanız kurtarmıyor.

SGK hastalığınızı Orta Düzey olarak belirlerse emekli olabilirsiniz.

@BnymnYldz, cok tsk ederm inş alırım ya orta düzey umudum var sag kol olunca.. Hastsne 60 vermsti sgk 10 puan kırsa 50 olsa inş olurım.. Verirler herhalde 50

Üst Alt