Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik gerekçesiyle tazminatımı alıp işyerimden çıkış yapma prosedürü nedir?

SATOVV

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar, direkt konuyla ilgili olacak mı bilmiyorum ama iş yerinden emeklilik tazminatını almak için sgk dan emekli olabilir belgesi almak gerekiyor mu? yoksa çalıştığım kuruma sadece emekli olmak istiyorum diye dilekçe vermem yeterli midir? son olarak çalıştığım ama henüz sgk da görünmeyen günler bulunuyor son 1 ay 10 gün için, benim 3920 olması gerekiyor ve bu henüz yatmayan günler 3920 günü ancak tamamlıyor. buna rağmen emekli başvurusu yapılabilir mi? teşekkürler şimdiden.

Vergi indirimi ve yıl ve prim dolmadan sgk emekli olur onayı vermez tüm şartları taşımanız gerekir

teşekkürler Mehmet, vergi indirimi var, sgk daysa 3888 gün... halen çalışmaya devam ediyorum, yani temmuz ve ağustos aylarında bulunan çalışmalarımın yatması da mı gerekli? oranım yüzde 59, sgk başlangıcı 1996. işyerimden emekli olmak için başvursam artık sigortalı hesap fişi gerekmiyor gibi bahsediliyor.

SATOVV

merhaba ben 31.07.2018 tarihinde başvuru yaptım önce iş yerinden emeklilik için çıkış alıyorsun hiç bir evrak imzalamıyorsun sonra sgk gidip emeklilik formunu dolduruyorsunuz ama dikkatli doldurun . evrak tesliminden sonra bir hafta sonra e devlette görünmeye başladıktan sonra sgk emeklilik yerine gidip emekli olduğuna dair yazı alıp iş yerine veriyorsunuz tazminat için . bizde böyle sizde nasıl bilemem . kendimden örnek verdim.

çok teşekkürler, henüz tam olarak başlatmadım. sadece emeklilik için haberdar ettim. eylül ayı için karar verdik. geldiğinde bende başvuru işlemlerini başlatacağım bakalım.

şartları yerine getirdikten sonra sgk dan emekli olabilir yazısı için başvuru yapıyorsun bir hafta vs sürüyor eline geçmesi evrak eline geçince işyeri insan kaynaklarına veriyorsun işyerin çıkış işlemlerini yapıp ilişiğini kesiyorlar ordan aldığın evrak ile emeklilik başvurusu yapıyorsun ikramiyede o süreçte sgdan bağımsız hesabına yatırılıyor

mühendisbey senin en yakın tarihli olan aslında ve o nedenle şunu da sormak isterim. işyerinden çıkış almadan önce sgk dan emekli olabilir yazısı aldın mı? ya da gerek kalmıyor mu? önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa başlayacağım sürece. teşekkürler şimdiden.

Üst Alt