Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

Norm Denetimi İstatistikleri (1 Ocak 2012 - 30 Haziran 2025) | Anayasa Mahkemesi

AYM istatistik yayınlamış 2012 den beri başvurulan ve sonuçlanan bireysel başvurular demiş bizi igilendiren bu değil sanırım... bide norm denetimi istatistikleri diye tablo var ; bu mudur partilerin başvurduğu davalar vs.? öyle ise gelen toplam başvuru 2315 ,sonuçlandırılan 2184 diyor ve çok az kalmış karara demek olmuyor mu? anlayanlar cevap verebilir mi?
@BnymnYldz

Anayasa mahkemesine İtiraz (İşgücü kaybı) nın iptali ne zaman sonuçlanır kaç ay oldu

@Batax,

İnşallah ,,, yemin ederim o'kadar rahatlatıcı yazdın ki, Allah yardım etsin bize de, dediğin gibi olsun inşallah

15 Ocak ta yayinlanan Anayasa mahkemesine taşınan düzenlemeye dair haberleri ve son durumu nasıl takip edebiliriz son durum nedir ? Bilgisi olan veya milletvekili ile iletişime geçen birisi varmi aramızda ?

@hepsiyAh,
Tesekkur ederim sosyal hesaplar kullanmıyorum gelisme olursa haberdar ederseniz sevinirim adlı tatil bitmedi mi normalde dosya görülmüştü ama karar çıkmadı

Anayasa Mahkemesi'ne başvuralı bugün 6. ay geride kalmış. Bugüne kadar halen bir sonuç çıkmadı. Biraz olumsuz bir durum var ama bizim yasayla ilgili değil. Yaklaşık 15 gündür hiçbir davanın kararları açıklanmadı. Bu sanırım adli tatil olmasından kaynaklanıyor. Biraz iyi bir gelişmeden bahsedeyim. Daha önce de yazdım, bir kez daha paylaşayım. Yaptığım araştırmalar neticesinde, bizim yasaya benzeyen davalarda Anayasa Mahkemesi eğer red kararı verirse bunu kısa sürede açıklıyor Bunu benzer davalardan hepsinde böyle ortaya çıkıyor. Yeni şöyle diyecek olursak, eğer bizim yasaya red kararı gelseydi şimdiye kadar açıklanabilirdi. Böylece iptal kararın çıkma olasılığı biraz daha artıyor. Bir başka durum da kendimle ilgili. Benim tahmin etme yeteneğim güçlü olması ve hislerimin kuvvetli olması nedeniyle, çevremde hep bana "ermiş" derler. Şimdi ben de bunun için bir tahmin yürüteyim o zaman. Bence mahkeme bu yasayı Ocak ayı gibi iptal ederek kararını verecektir. Ocak 2026 engelli emekliliği için tarihi bir gelişme olacak. Biraz zaman ve sabır beklemekten başka çare yoktur. Bekleyip en kısa sürede güzel gelişmeleri göreceğiz.

Yaklaşık 1 aydır norm denetim kararları açıklanmıyor. Yani 1 aydır Anayasa Mahkemesi hiçbir davanın kararını açıklamamış. Bu yavaşlığın sebebi belli değil. Adli tatil zaten bitti ama bununla hiç ilgisi yok. Böyle olursa bizim yasa için kararı beklemek neredeyse uzayacak.

@Batax,
Ozgur erdursun veya İsa Karakaş olması lazım kararın Ocak ayına yakın çıkabileceğini olumlu çıkma olasılığı oldugu icin kararın sonucunu geciktirmek bütçedeki baskıyı azaltmak kaynakları ve yeni düzenlemelerle sağlanacak mali kaynaklara göre bu durumu önümüzdeki seneye yanı 4 5 ay sonraya kalacağını söyledi tabiki bu onun görüşü
Sunuda belirtmek lazım kararın her an çıkması sürpriz olmaz zaten süreç cok uzadı bu kadar da uzamasının sebebleri mutlaka var hayırlı ile aleyhimize bir karar çıkar .

@neoplis,

Aylin hanım bu konuda 4 milyar TL mali yük oluşturacağını buna değer mi demişti konuşmasında evet yanı 4 milyar TL 3 sene icinde yük olacaksa degermiydi ? Kamuda tasarruf kısmak derken kamuyu bağlayan butun durumları kısmak gibi oldu yanı nereden kırpalım diye gözünü karartmışlar .

@Batax,

Geçersinde sonra bu durum tarih olmasın. bir karar çıkartıp duzenleme yapıyoruz diye hersey olabilir :)

Üst Alt