Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumuz her seferinde reddedildi! Ne yapmamız gerek?

erol35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb ben izmirden. eşim noroloji hastası ve saglık kurulundan %74 aldık
eşim 2013 yılından buyana istihrahat raporu alıyo
malülen emeklilğie bas vurdum dokuz eylül üniveritesinden 2014/8 ayında ve bize gelen sonuç red geldi
ben ona istinaden rede itiraz dilekçesi yazdım ondan gelen cvp da red oldu.

2015/7 sonra ben tekrardan basvurdum izmir tepecik hastanesine çok umutla beklerken oda red geldi
bu gün bir avukatla görüştüm ve olur dedi ama 1 seneden fazla süer dedi pek aklımada yatamadı

LÜTFEN BANA BİR YOL GÖSTERİN

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Konu hakkında hiç BİMER e şikayette bulundunuz mu?

hayır bulunmadım

çok saglun tşkler

ben artık nasıl bir yol çizecegimide bilmiyorum :(

bimere edevlet üzerinden mişikayet edeyim nasıl bir yazı yazmam gerek çok oluyorum ama çok çaresizim

Estağfurullah öyle demeyin her şeyin bir çaresi vardır. BİMER buraya durumunuzu anlatan bi yazı yazın daha önce nerelere başvuru yaptığınızı nasıl cevaplar verildiğini aktarın. Sizin şikayetinize göre bimer gerekli birimler ile irtibata geçiyor ve durumu çözüyor. Sizin sorununuz gibi değil ama işitme engelli ehliyeti alırken ilimde ki emniyet müdürlüğü bana aracın kendi üzerime ait olmadan alamayacağımı belirtti bende bimere şikayet talebinde bulundum ve aracın üzerime ait olmasının şart olmadığını hatta gerekli belgeyi de tarafıma gönderdiler. Artık her polis durdurup ceza yazarken belgeyi gösteriyorum yazamıyorlar. Bazı konularda kurumlar bilgisiz kendi kurallarını koydukları için sorun yaşıyoruz. Siz şikayetinizi yazın gönderin

sizede çok geçmiş olsun şimdi hemen yazıyorum çok tşk ederim

Hiç önemli değil umarım çözülür durumunuz. Yeterki peşini bırakmayın. ilgli şikayeti buraya da bırakın https://www.sikayetvar.com/ her yere yazın sesinizi duyurun

[FONT=sans-serif]erol35 [/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
user-online.png
neden emekli edilmedinzi yazarmsınız sikorat girşık ssk bagkur prim başlangıc tarihi filan

ilk basvurumuzda %60 altında diyo şimdikinde hiç bir şey demiyo
sigarta girişi 2002 gün sayım 3727 var ben birde vergi indirimi aldı %74

bimere hemen yazdım şikayetimi

ilk skortalı oldunuzda varmıydı rahatszılık ieş girdikjten sonramı başladı rahatsızlıgnız

3600 günden normal engelli emekliligine başvurun malul emekliligine ihtiyacınız yok. Önceki senelerden %60 rapor olunca 3600 günle emekli olabilirsiniz.

[FONT=Open Sans]1- Malulen emekli olmak için maluliyetin (sakatlık yüzdesinin) ilk sigortalılık tarihinden sonra %60 (yüzde 60) olması,[/FONT][FONT=Open Sans] [/FONT][FONT=Open Sans]2- 10 Yıl sigortalılık süresi 1800 gün prim günü,[/FONT][FONT=Open Sans] [/FONT][FONT=Open Sans]3- Kişi bakıma muhtaç derecede malul ise sigortalılık süresine bakılmaksızın 1800 günle emekli edilir.[/FONT]

işe başladıkdan sonra oldu rahatsızlıgı 2013yılında oldu 2013 de rahatsızlandı 1014 yılında sadece saglık kurulu raporumuz var%74
hastalıgın adıda mya moya rahatsızı ve dogustan tek böbrek

dün baglı oldugum sgk yı aradım sagolsun ordaki kişinin cevabı şu oldu sen bu işleri halledin ceye kadar eşin alır maaşını ama 6ay sonra ölür dedi ben buna dahada çok sinir oldum ben bunu eşime söyleyemdim bile :(

Hadi hayırlısı olsun erol abi. Şikayetim var . coma da üye olun orayada yazın

17 yıl 8 ay 3920 engeli emekli olmak için lazım yanlişim varsa özür dilerim sen 2002 girdine göre 13 yol etmiyo..%60 en az olması gerek rapor oranı 80 ve üzeri çkıkarsa 3600 gun 15 yıl kafi

bu gün avukata da gitim oda dava yolunda yol gösterdi şuanda onu karşılayacak gücüm de yok açıkcası

sametmnc05 sagol tşkler ben eşiyim o bu konulara pek hakim olmadıgı için ben ilgileniyorum

engelsizbiz yası 36 oldugu için olmayor dedi sgk

Rica ederim umarım bir faydası dokunur. Durumdan haberdar edin olmazsa bir imza kampanyası felan başlatalım artık devir çok değişti bildiğiniz gibi o kurumlar marka imajının zedelenmemesi için her şeyi yaparlar.

Bence idare mahkemesine iptal davası açmanız gerekir.Avukata gerek yok.Siz dilekçenizi posta yoluyla bağlı bulunduğunuz bölgenin idare mahkemesine davanızı açacaksınız.28-TL Başvuru,28-TL karar harcı ve 70-80-TL de posta gideri olarak toplam 140-150-TL ye iptal davası açabilirsiniz.Durumunuzu tam manasıyla bilmiyorum.Şayet davayı kaybederseniz karşı tarafın AAÜT gereği 2015 yılı için belirlenen 750-TL avukatlık ücretini ödemek zorunda kalırsınız.Kolay gelsin

Engelli emekliliginde yaş sınırı yok ama malullukle karıştırılıyor engelli emekliliginden 3600 günle emekli olursunuz, Malullukte 1800 günle emekli olunur.

3737 günüm var aramadıgım yer kalmadı eminimki çok küçük bir hatadan dolayı olmuyo bu ama işin peşini hiç bir zamn bırakmıycam yardımcı oldunuz için de çok tşkler

kardeşim vergi indirimiz varsa normal emekliliğe neden başvurmuyorsun?

gün sayım bide ssne yetmiyo 2019 da emkli olabiliyomusum ayrıcada 4500 gün istiyo

erol35

Tam anlamadım ben. Erken Yaşlılık emekliliği için %40 ve üzeri rapor almak için mi hastaneye başvurdunuz? Reddeden kim?

OturanBoğa malülen emeklik baş vurusu yaptım sgk red cvb geldi. Benim saglık kuurulu raporum %74 ama onu saymıyolar sol tarafım felç oldu 2013 yılından beri çalışamıyorum iş görmezlik alıyorum bu tarihe kadar şimdi tekrardan baş vurmamı söyledi sgk

artık nasıl başvuru yapıcamı bilemiyorum

erol35

Malulen emekliliğe başvurdunuz ve durumunuzun maluliyeti gerektirmediği gerekçesiyle başvurunuz reddedildi. Bu red kararına karşı itiraz ettiniz mi? Etmediyseniz, edin.

ewet daha önceki de red geldi itiraz yaptım oda red geldi sonra tekrar bas vurdum oda red geldi şimdi yine başvurmamı söylüyolar şimdi bir daha başvuracagım inş olur artık yordular 2014 den beri ugrasıyorum :(

@ oturanboga
tekrardan başvuracagım beni hakem hastanesinide gödermediler şimdikinden sonra yollarlar mı acaba okadar çaresiz bırakdılar ki beni 2013 yılından beri iş görmezlik veriyo hastane

erol35

İnanın bilemiyorum. Bunca sefer reddeden kurum bu saatten sonra neden kabul etsin ki! Ama madem aklınızdan geçmiş, o halde yeniden başvurun bakalım ne olur. Şans... Eğer yine reddedilirse ve siz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerektği konusundan eminseniz, bu durumda o son red kararına karşı dava yoluna gidersiniz. Mahkeme hastaneye sevk eder ve o rapora göre karar verir...

Üst Alt