Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumu yüksek sağlık kurulu da reddetti! Ne yapabilirim?

Ceyduska

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba ben 2024 aralık'ta engelli raporumla emekli olabiliyorken, şu an süresiz %52 raporum olmasına rağmen ve çalışma sürelerim uymasına rağmen (%40 yetiyordu) emekliliğim red edildi. Önce bağlı oldğum SGK'ya başvurdum sonra red çıkınca itiraz ettim ve Yüksek Sağlık Kurulu da red etmiş. Benzerlerini yaşayanlar veya bu konuda fikir verebilecek olanlar yazabilir mi?

@Ceyduska,

Tekrar başvuru yapabilir yada dava adabilirsiniz yüksek sağlık kuruluna ne zaman itiraz etmiştiniz acaba ben ağustos sonu gibi itiraz ettim sonuç bekliyorum da o yüzden sorum

@Kaya16,
2 yada 3 ay sürüyor ise Kasım sonu Aralık başı gibi gelir ilk önce ret yiyip itiraz,dan dönen oldumu ki acaba onu merak ediyorum ben bu arada sizin rahatsızlığınız neydi acaba

Arkadaşlar YSK red gelen olursa direk bekleme yapmayın SGK ile uğraşmayalım verin mahkemeye onlar uğraştın.

@Freedomm

Güzel söylüyorsun da, anlamadığım ve bilmediğim için soruyorum.

Mahkemeye vermek için avukat gerekiyor mu ?
Avukat parası ne olacak ?
mahkemeye verdiğimiz kurum SGK, yani kamu kurumu. Kurum avukatı zaten sinek avlamaktan sıkılıyordur?
onlar uğraşsın derken ne ile uğraşacaklar? SGK daki herhangi bir memurun, amirin mahkemeden haberi olacak mı?

en önemlisi ülkede hukukun "h" si kaldı mı ?
yani kimi kime şikayet edeceksin?

son sorumda hali hazırda 9 ay bekleyip ret alan arkadaşın psikolojisi yeterince bozuktur.
Mahkemenin en az kaç yıl sürmesini bekliyorsun, mahkeme sonucu da olumsuz gelirse ne olacak ?

ya da kısa ve öz, tek soru kim uğraşsın ?

@ucuncubahar,
Çok güzel sordun;
Engelli raporu neden %40 üstü sayıldı ve ne için çıkarmış ne diye verildi devlet? = Doğuştan hastalık veya da iş kazaları sakat kalıyor doğru mu?

Şimdi gelelim mahkeme olayı;
Devlettin ücretsiz avukat danışması var veya da avukatlara anlaşma yolu ile ücret talebi diyelim ki mahkeme 1 veya 2 üstü yıl sürdü ve mahkeme de haklı olarak kazandın devlet zaten 1 veya 2 üstü yıllık bedeni tazminat ve faizlere yüklü miktar da para alacaksınız Örnek; (Avukatlara şu şekilde şöyleyebilirsin kardeşim bu mahkemeye kazan sana tazminatını %50 sini senin olsun dersin o zaman kabul eder.)
Eğer avukat istemiyorsan kendin halletmek istiyorsan iş çok basit önce dava açacağın kurumu dilekçe yazıp ve yanına SGK verdiklerini işgücü kaybı red evrakları ıvız vızır evrakları hepsini toplayıp tahsis ödemesi yapıp ücret çok değildir en fazla 1.500 TL'dir uyap'a kayda alıp iş hukuk mahkemesine dava açabilirsiniz ve sgk müdürlüğüne tebligat gönderiyor. Gerisini hiç birşey karışmıyorsun hakim size ve karşı taraf duruşmaya çağrılacaktır. Bana kalırsa mahkeme en fazla 2 yıl sürer belki 1 yıl sürebilir. ama itiraz yolu giderse 2 yılı bulur o önemli değil istersen 5 yıl sürsün sonuçta maaş çalışıyor olacak.

Yada seçime kadar bekleyip o zamana göreceğiz vardır

@Freedomm O kadar uzun süreceğini sanmıyorum, hele avukat ile başvuru olur ise belki 6 ay gibi sürede belkide daha az sonuçlanabilir diye düşünüyorum

@samedo99,
Dostum bu iş mahkemesi ne kadar kaç ay yıl sürer bilemiyorum diğer arkadaşlar zaten YSK kurulu da sonuçları 1 yılda bekleyen oluyor

@samedo99,

emeklilik başvurum 1 yılı aştı sonuçlanmadı SGK'ya karşı açılan her tür dava 2-5 yıl arasında sürmektedir.

@bayy,
Yok kardeşim bu iş mahkemesi davası o kadar sürmez en fazla 2 yıl sürer ama seçime bekleyelim bakalım

@Freedomm

cevap için teşekkür ederim. ama kusuruma bakma ben gerçekten biraz geç anlıyorum.

"bırakın onlar uğraşsın" demiştin ilk mesajında. burayı çok iyi anlayamadım.
verdiğin cevapta mahkeme ile de avukat ile de biz uğraşıyoruz.

kaldı ki mahkemelerin artık vicdanen değil, siyaseten kararlar verdiğine şahit oluyoruz.
kamu kurumu aleyhine karar alacak mahkeme ve hakim kaldı mı tartışılır.

forumda adli tıptaki bir fetöcüden de şikayetçi olan, yani SGK nın ret kararını mahkemeye vermiş on yıla yaklaşan mahkemesi olan bir örnekte hatırlıyorum.

alt alta koyup topladığımızda uğraşan, emek veren, sinir stres sahibi olacak yine biz olacakmışız gibi bir his oluştu bende.

taş attın da kolun mu yoruldu diyecek bir durum da değil, her celse ayrı stres yaşatacak.

"bırakın onlar uğraşsın" demiştin ya onların uğraşacağı tek bir iş olacak mı ? bilemiyorum altan bilemiyorum.

Bırak onlar uğraşsın dediğim şey SGK müdürlüğüne ve hakimler arasına demiştim biz değil bence biz seçim e bekleyelim zaten seçime az bi zaman kaldı herşey hayırlısı olur.

Arkadaşlar merhaba SGK ya iyi bir itiraz metni yazabilen tanıdığınız bir iş avukatı varmı ? Veya bu aracı olanlar varya YSK dan da red gelirse mahkeme açmam gerekiyormuş

Eleştirmek için ya da birilerini üzmek için yazmıyorum. Bir an önce herkesin istediklerinin gerçekleşmesi de tek dileğim.

Uzun uzun aylarca bekledikten sonra zaten yıpranmış duygularımızın bir de olumsuz gelen haberlerle tuz buz olması felaket.

Sonrasında belki umutsuzluk, belki çaresizlik, belki de kızgınlıkla hareket etme olasılığınız artıyor.

MAHKEME'YE GİTME:

Adamlar, yani oy verdiklerimiz, yani bizi yönetmesi için seçtiklerimiz, yani burda yeri gelde birbirimize küfürler ettiğimiz adamlar,

2008'de yasa çıkardı, 2013'te yönetmelik çıkardı, 2021'de bir daha yönetmelik çıkardı, 2025'te yasa çıkardı.

Anlatmak istediğim mahkeme de siz haksız çıkın diye bütün yasal yolları kapadılar.
Yasa çıkmadan önceki toplantılarda tek tek madde madde ne olursa bu iş mahkemede döneri hesaplayıpta yeni yasayı çıkardılar.

Mahkeme'ye gittin, hakim senin engelinden çok, çıkan yasa ve yönetmeliklere bakacak. Kararı da ona göre verecek.

Malesef hak, hukuk, adalet eskide, güzel günlerde kalan birer anı.
Son olarak vicdanı olan zaten engellilere yönelik bu yasayı, bu yasaları çıkarmazdı.

-----

Bir de avukatlık da artık vicdansız bir meslek. herkes ekmeğinin derdinde.
10 avukata sor 10 u da kesin kazanırsın der, alacağı üç kuruş avukatlık ücretinin derdindedir.
Mahkeme sonuçlarının yüzdesine bak %1 bile değildir kazanma oranı. (tahminen yazdım, kesin bilgi değil)

@ucuncubahar, avukatın sağlamsa ipten kurtarıır davlarda paran versa kral sen oluyorsun her kanun açık bir tarafı var oluyor genelde ;) paran versa ülkede her şey sensin

Merhaba tekrar Tezel'in İzmir bürosuyla görüştüm.dava 1-1,5 yıl sürermiş. başlangıçta 80 bin dava kazanılınca 50 bin avukatlık ücreti.. kazanma ihtimali yüksek deniliyor. benim son raporum %52 süresiz, onkoloji %40 sabitlenmişti içeriğinde, o dikkate alınmamış olyor bu durumda ve bana %40 yetiyor. sanırım mahkeme yoluna gitmem mantıklı

Üst düzey kamu görevlileri için ödenen kira konut gideri ocak ayında 14 milyon TL’den Ağustos’ta 114 milyon TL’ye çıkmış.

Bakan yardımcıları, özel kalem müdürleri, danışmanların zaten ısınması, apartman aidatı vergilerimizden ödeniyor.

Hepsinin altında makam araçları var; temsil ve ağırlama gideri alıyorlar. Birçoğunun ikinci maaşı var…

Bilmem kaç tane kalem müdürü, işe yaramaz bakan ve yardımcıları, tepeden aşağıya lüks içinde yaşasınlar diye
halk çoluk çocuğuna temel ihtiyaçları almaktan aciz,
halkın çocuğu küçük yaşta eğitimi bırakıp aileye destek için çalışıyorlar.

Adamlar her sene hangi aracın yeni modelinde hangi özellik var araştırmaktan
senin benim gibi engelli, dezavantajlıların hayatını kolaylaştıracak araştırma yapmaya fırsat bulamıyorlar.

Üst Alt