Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapmalıyım?

budurya

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

1989 ssk girişliyim.
2200 gün ssk, 5 yıl 11 ay bağkur, ve 2 yıl 3 ay emekli sandığı günüm var.
Balthazard % 49 raporum var.
Vergi dairesinden vergi indirimi aldım.

Emekli başvurusu yaptım. Ama bugün sgk web sitesinden red olduğunu gördüm. Pazartesi gidip soracağım ama buradan sormak istedim. Neden red olmuş olabilir.

Başına gelen veya bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Red gerekcesini ogrenince paylasirsaniz paylasim adina yararli olur insallah bir yanlislik vardir ve emekli olursunuz

En son 2200 gununuz sgk ise sayet vergi indiriminizde varsa reddedemezler. En son gununuz veya bagkurdan sonraki gununuz ssk ise emeklisiniz bi yanlislik vardir duzeltilir fakat bagkur sondayda hatta ssk bagkur ve sonrasinda emekli sandigi olsa bile sikinti bagkurunuz insallah ssk dan oncedir.

En son sskdan ödendi. Son üçbuçuk yıl aralıksız ödeme yapıldı.

O zaman bi hata var siz emeklisiniz son 7 yilda en cok priminiz ssk yani 1261 gunden fazlasi ssk da siz vergi indirimiyle erken yaslilik ayligi talep ettiginizden eminmisiniz

Evet vergi indirim belgem ile emekli servisine şahsen müracaat ettim. Yalnız son 7 yıl içinde 1210 ssklı günüm var.

Son 7 yıl içinde 1210 ssk ve 1180 bagkur günüm var.

Bu durumda sgk dan emekli yapmazlar emekli sandigi zaten olmaz. Bagkur karin agrisi.
Ssk dan son 7 yildaki gununuzu 1261 tamamlayin yani son 7 yilin 3bucuk yilini ssk dan odeyin sonra vergi indirimiyle erken yaslanma ayligi talep edin afiyetle yiyin. 51 gununuz eksik ssk dan emekli olmak icin.

Kafam bulandi son 7 yildaki en cok odenen prime bakiyolar bol ikiye 1260+1 senin hicbiri bu siniri gecmemis bi miktarda emekli sandigi karman corman olmus. Ama onerim ssk yi 1261 tamamlayin. Tekrar rapor vs ugrasmadan vergi indiriminizle emekli olun.

31.12.2015 tarihinde müracaat etmiştim. 51 gün borçlansam veya ödeme yapsam 31.12.2015 tarihiyle emekli olmuş olurmuyum.

Hayir. Simdi istege bagli yada tanidik biri yaninda son 7 yildaki ssk yi 1260 gunu gecircek sekilde once odeyeceksin sonra isten cikisini yaptirip tekrar vergi indirimiyle erken emeklilik dilekcesi vereceksin onun akabininde dilekceyi verdigin ayi takip eden ayin 1 inden itibaren emekli maasin hesaplanip yatirilacak.

Benimde kafam karıştı. Son 7 yılda en çok ödeme gününe bakılırsa emekli olmam gerek. 1261 gün diye bir mevzuat varmı gerçekten?

Benim bildigim bu arkadasim. En temiz yoluda bu bence bu nedenden reddedilmistir.

Son 7 yilda en cok prim diye biliyorum. Lakin seninki karisik ALLAHtan 3 kurum var devlette hepsinden karismis. Asil nedenini yarin gittiginde ogrenirsen paylas lutfen bu sadece benim fikrim.

Çok teşekkür ederim. Dediğin gibi 1261 güne takılmış gorunuyorum. Pazartesi netlesince bilgi paylasirim.

Umuyorum bi hata vardir ugrastirmazlar gerekte kalmaz yada biz yanlis bilelim gerek kalmasin bildigim budur kardes. Boyle bile olsa 2 ayin kalmis oluyo bizde gorecekmiyiz o gunleri. Hayirli olsun emekliliginiz simdiden.

Sabah ssk ya gittim.1261 güne takılmışım. 55 gün eksikliği tamamlayıp tekrar başvuru yapmam gerekiyormuş.

55 gün bir sey değil hayırlı olsun hakkınızda

Yalnız bu 55 günü yukarıda arkadaşın önerdiği şekilde isteğe bağlı ödemeye kalkmayın yine başa sararsınız.
İsteğe bağlı artık bağkur kapsamında sayılmakta, sizin ssk ya 4A lı olarak prim ödemeniz gerekmektedir. Borçlanma da 1261 kuralına dahil edilmemektedir fiili ödemeniz gerekecek.

Üst Alt