Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli sandığı mensubunun %66 rapor ile emeklilik şartları nedir?

Jön01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Toplamda %66 vergi indirim raporu alan emekli san. Mensubu İllaki malülen mi emekli olur istese engelli olarak emekli olamaz mı

%43 raporum var by-pass oldum kulakta frekans kaybı var zorlasam %60 ı bulurum 2001 emekli sandığı girişliyim 1.si nezaman engelli olarak emekli olabilirim 2.si biraz daha uğraşıp malülen emekli olmam benim için daha mı avantajlı olur yardımcı olur musunuz iyi geceler saygılar

Yaşiniz kaç

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

41yaşındayım

Daha doğrusu engelli mi malül emeklilik mi daha avantajlı

Jön01

Malülken emekli olursanız artık sonradan çalışamazsınız. Çalışmanız için aylığınızı durdurmanız gerekir ve bir sürü bürokrasi. Ancak başkasının yardımına muhtaçlık söz konusu ise malüllük aylığı yaşlılık aylığına göre yaklaşık olarak %10 daha fazladır. Karar sizin...

@Jön01

Kardeşim yukarıda anlattığın hastalıklarınla malulen emekli olma ihtimalin sıfır. Zira sgk'ya göre malulen emekli olabilmen için pert'e çıkman hurdalıkta gün sayman lazım.

Ben bile şuan %85 rapoumla 3 senedir sgk ile mahkemeliğim,sana tavsiyem garanti olan yolu seç,elindeki %40 üstü raporunla prim gününü doldurduğun an emeklisin,hem aralarında maaş farkı'da yok.
Ayrıca engelli emeklilikte sgdp payını ödeyerek çalışabilirsinde,ama malülende o yok.

Mehmet005 bey tşk.ler %43 oran ile 16 yıllık emekli sandığı mensubu olarak en erken ne zaman emekli olabilirim

Hozgül bey tşk ler

@Jön01

Raporunuz memuriyet öncesimi yoksa sonradanmı aldınız.
Sonradan aldıysanız bu oran ile 18 yıl,6480 prim günü ile emekli olabiliyorsunuz.

Günaydın sonradan Yani şuanda alıyorum ortapedi kulak ve psikiyatride düşündüğüm oranları verirse %60 ı geçebilirim o zaman hemen engelli olarak emekli olabilir miyim

Jön01
Yukarıda bahsetmiştim,sonradan rapor alacaksanız,%40 ve 59 arası alacağınız raporla,18 yıl ve 6480 gün prim ödeme şartı ile emekli olabilirsiniz.
Rapor oranınız daha yüksek olursa bu süre dahada kısalır.

%60'ı geçerseniz malulen emekli ederler. 40-59 arasında kalırsanız 5510 geçici 4'e göre şu şartlara tabi olursunuz:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Askerlik yaptınız mı? İlk sigortalılık askerlikten önce miydi sonra mıydı?

İyi akşamlar arkadaşlar
01.02.2000-01.03.2000 SSK girişim mevcut fakat prim yatmamış sadece giriş
ayrıca em.san. 5840 gün ve 16 yıl çalışmışlığım var
Halen çalışıyorum
Bir de 6480 güne 4 yıllık yıpranma eklenir mi

%43 rapor ile en erken ne zaman emekli olabilirim

Jön01

Bu durumda ilk kez memur olduğunuz tarihtir emekliliğe temel sigortalılığınız. 6480 gün hizmete ulaştığınızda 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğine başvurma hakkına kavuşacaksınız. O gün geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip alacağınız rapordaki oran kriterleri belirleyecek.

Evet, 6480 güne 4 yıllık yıpranma eklenir tabii.

Askerlik yapmışsanız o süreyi de borçlanıp hizmet sürenize ekletebilirsiniz.

Üst Alt