Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olur yazısı örneği elinde olan var mı?

Manemm

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
259
Emekli olur yazısı elinde mevcut olan örneği olan birisi varmi ? bugun aldım eskiden boyle mi veriliyordu bilmiyorum sadece edevlet sigorta kolları bölümü olup emekli olur kidem tazminati alır damgası var alttaki şekildeki gibi

Son düzenleme:
Bende kıdem tazminatı alabilir yaşlılık aylığı baglanabilir diye not kısmı var ya o nun üzerinde yazıyor

pandemiden sonra kalktı emekli olur yazısı verme işi her memur kafasına göre bi çıktı veriyor
bana verilenle yukarıdakinin alakası yok mesela

@divxhd,

Bazı yerlerde farklı işyeri kamu şirketi oldugu halde yasaya bakmıyor istiyorlar eyt döneminde 2023 de kaldırdılar ama yinede işveren diyorki getir boyle durumda boyle bir kagit veriyor sgk

Ya arkadaşlar emekli olur yazısı aldım fakat memur istersen yılbasını bekle dedi sonuçta bu hak ı kazandın dedi yılbasında daha yüksek maaş olur dedi bu yazının süresi var MÖ kafam karıstı

@Mako1453, onunla bir alakası yok yatan primlerin yılları onemli 2008 sonrası prim cok ise bağlanacak oran her halükarda abo 30
Önceki yıllarda 2000-2008 abo 60
2000 öncesi abo(aylık bağlama oranı ) 90 memur olsanda 2008 sonrası sigorta yatmis ise 80 bin TL alanda 20 25 emekli maaşı alıyor tabiki bu yıllara göre ödenen prime göre değişiyor o memurun dediği tek kriter değil
( memur muhtemelen ocakta brütlerimiz cok yukselirse abo 30 a tekabül eden rakam yüksek olur diye düşünüyor)

Sigorta girişiniz nedir ,hangi yıllarda ne yatmis , son 7 yil sigorta kolunuz nedir , son brüt aldığınız e-devlete yansıyan rakam nedir bunlar hesaplanıyor yanı hesap kitap yapılması gerekir isterseniz bir araştırın ben araştırdığım kadarı ile bu sekilde

@Manemm,
Ya yıl sonu bizim şirket kar payı dagıtoyor onu alıp 1 Ocak'ta versen bişi olur mu acaba

@Mako1453, emekli olunca alacağınız para ile yil sonunu getirebileceğini düşünüyorsanız beklemezsiniz ama bu rakamlar ile benim geçimim zor derseniz hic düşünmeyin benim ek gelirim var bağlanacak oran 18 bin siz düşünün ben 37 alıyordum brütüm 44 tu

Emekli olmayı ben önermiyorum ek geliri olmayan kisilere agir olan engellilervzaten çalışamıyor bu para geçim parası değil günümüz şartlarını biliyorsun

@Manemm,
Ya aslımda şirket kendi her sene kar payı dagıtıyot onu alıp 1 Ocak'ta vereyim dedim yani evrak ı bu ay aldım emekli olur diye ama ben bu ay değilde 2 ay sonra emeklilik için başvuru yapsam olur mu

@Mako1453,
Siz bilirsiniz miktar iyiyse bekleyin hemde vergi indirimi emeklilikle ilgili guzel haberler olursa sizde hastane işleri ile ugrasmazsiniz emeklilik icin

Üst Alt