Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra yeniden çalışan memurun maaşı kesilir mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
emekli olduktan sonra yeniden çalışan memurun maaşı kesilir mi?. bu konuyu forumda okudum. ama tam aklıma yatıramadım. işçilerle, memurlar bu hususta da sanırım ayrılıyor. o nedenle işçi hükmüne göre konuyu bilen arkadaşlar, aynıdır mantığı ile lütfen cevap yazmasınlar. bu sözüm de yanlış anlaşılmasın. memur olup, yani 4c li iken normal emekli, engelli erken emekliliği ve malulen emekli olmuş olan memurların, yeniden serbest kendi işlerini yapmaları, işyeri açmaları durumunda ne olur?. bir şirkette çalışmaları durumunda ne olur. bilen varsa yazarsa sevinirim. iyi forumlar.

beyoglubeyy,
Malulen emekli olan çalışır ise emekli maaşı kesilir.
Vergi indirim hakkı ile ve 15 yıl hizmet süresini tamamlayan memur çalışır ise emekli maaşı kesilmez..

beyoglubeyy
5434e tabi memur malülen emekli (adi malül )de olsa, engelli emeklisi olup yaşlılık aylığı(emekli aylığı) alıyor da olsa tekrar çalışmaya başladığında ssk lı veya bağkurlu farketmez, malüllük maaşı yada emekli maaşı kesilmez, duruma göre sosyal güvenlik destek primi kesintisi olur. Ancak tekrar kamuda çalışmaya başlayacak olursa maaşı mecburen kesilir.

Arkadaşlar şimdi 5510 sayılı kanuna tabi olarak malulen emekli olan memur çalışmak istese maaşı kesilir mi kesilmez mi ?ikinizde farklı mı yazmışsınız ben mi yanlış anladım ?

Alina
1993 girişli memur iseniz 5434 e tabi olup malül yada engelli emeklisi oluyorsunuz. Ancak ilk defa memuriyete 2008 ekim sonrası başlayanlar 5510 a tabi olarak emekli olmuş olurlar. 5434e tabi olan adi malül yada engelli emeklisi memur her iki durumda da yeniden memur (4cli) olmadıkça maaşı kesilmeden çalışabilir. 5510 un geçici 4.maddesine bağlı emeklilik ise yine 5434 e tabi memurlar içindir. Durumu değiştirmez.

Teşekkür ederim tez elden cevabınız için Yani tekrar memur olarak çalışmak isterse - ki şahsen ben istemem - emekli maaşı kesiliyor , memur olarak degilde sözleşmeli bir işte çalışmak isterse SDP ödeyerek çalışabiliyor degil mi

Alina
Evet aynen öyle. Aynen, ayrıca İşyeri açıp bağkurlu da olsa maaşı kesilmiyor..

tüm şartları tamamlayıp malülen emekli olan memurun emekli maaşı kesilir mi....hiçbir yerde çalışmadığı halde,....bazı arkadaşlar maaşının kesildiğini vs yazmışlar...?? kafama takıldı verilmiş bir hak geri alınmaz biliyorum...

Son düzenleme:
Benim memurun malülen veya erken emekliliği ile ilgili daha çok merak ettiğim ve korktuğum durum emekli olduktan sonra hiç çalışmasa bile herhangi bir kontrol muayenesinde maaşı kesilebilir mi ? Herkes farklı konuşuyor bu konuda net cevap bulamadım ben 2006 girişli polis idim D dilimi aldım silahım alındı ve sivil memur oldum durumum bu .

Memur olarak emekli olan birisi emekli olup memurlukta devam ederse maasi kesiliyor biliyorum özel şirkette çalışılırsa kesilmiyor.Tabiki şirkete bağlı bazi şirketler emekli çalıştırıyor bazıları çalıştırmıyor.

Üst Alt