Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra tekrar çalışmak için prosedür nasıl olmalı?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar 20 nisanda emekliliğe başvurdum.tekrardan işyerinde çalışmam için işyeri tahsis nomu istedi.tekrardan işee almak için.bilmek istedim prosodür böylemi işliyor.tahsis nosu şartmı,vergi indiriminden emekli olmak için başvurdum.

pvc demirci

Eğer Rapor'unuz %40 ile 59 arasında ise evet çalışabilr siniz.
Ama eğer Rapor'unuz %60 ise çalışamaz sınız. Çalışırsanız maaş kesilir!

Son düzenleme:
evet tüzde 55 işyeri hahsis numaramı istiyor işe almak için başka yolu yomu arkadaşı

pvc demirci

Maalesef yok. Size ne zararı varki tahsis NO'yu alın verin nol cak.
E-Devlet'te vardır yoksa SGK veya ALO 170'i arayıp isteyin alıp iş yerinize verin.
Niye bu kadar kolay olan şeyi zor olarak görüyor sunuz!?

Tahsis no hemen verilmez 20 nisanda basvurmussaniz bu gunlerde tahsis no cikabilir sgk evrak takip linkten takip edebilirsiniz

pvc demirci

malülen emeklilik mi.?yoksa özürlülük durumundan yaşlılık aylığımı.? önce bu önemli..malülen emekli iseniz resmiyette çalışırsanız maaşınız kesilir ama eğer özürlülük durumundan yaşlılık aylığı bağlanıcaksanız sadece SGDP primini öderse iş yeriniz maaşınız kesilmez ama sigortanın tüm kollarını öderlerse maaşınız yine keslir..özürlülük % deleri ile hiç bir alakası yok..

ayrıntılı açıklamak gerekirse işe giriş tarihinden önce özrünüz var ise zaten malülen emeklilk kabul edilmeyecek..işe giriş tarihinden önce özrünüz var ise özürlülük durumundan yaşlılık aylığı diye emeklilik dilekcesi yazılması gerek..yaşlılıktan emekli olanlar resmiyette çalışabilir ama sadece SGDP (sağlık güvenliği destek primi) primi ödemeleri lazım..ozaman hem emekli maaşınızı hemde çalışma maaşınızı alabilirsiniz..tekrar söylüyorum tüm kolları ödenirse sigortanın maaşınız kesilir..özrlülük oranıyla çalışıp çalışamamanızın hiç bir alakası yoktur..

Rapor oranımız %60 ve üzeri olursa herhangi bir işyerinde çalışırsak maaş kesintisimi olacak yani.

emeklilik

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO : 6,020,632 VARİDE TARİHİ : 21.04.2016
GELDİĞİ YER T.C. KİMLİK NO xxxxxxxxxx
SİCİL NO : TAHSİS NO :
ADI : HÜSEYİN SOYADI : DEMİRCİ
EVRAK NO : EVRAK TARİHİ : 20.04.2016
EK SAYISI : 0 GİZLİ : Hayır
GELİŞ ŞEKLİ : GELİŞ NUMARASI :
KONUSU : diger
Sıra No Tarih Birim İşlem
1 21.04.2016 ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 21.04.2016 ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİNE
3 22.04.2016 ADANA SGİM TAHSİS KARAR SERVİSİ 4/ANA ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 22.04.2016 ADANA SGİM TAHSİS KARAR SERVİSİ 4/ANA
BİR ÖNCEKİ SAYFAYA DÖN. hangi aşamadaVARİDE NO : 6,297,666 VARİDE TARİHİ : 27.04.2016
GELDİĞİ YER T.C. KİMLİK NO xxxxxxxxxx
SİCİL NO : TAHSİS NO :
ADI : HÜSEYİN SOYADI : DEMİRCİ
EVRAK NO : EVRAK TARİHİ : 26.04.2016
EK SAYISI : 0 GİZLİ : Hayır
GELİŞ ŞEKLİ : TAAHHÜTSÜZ POSTA GELİŞ NUMARASI :
KONUSU : DİĞER
Sıra No Tarih Birim İşlem
1 27.04.2016 ADANA SGİM TAHSİS KARAR SERVİSİ 4/A DOSYASINA KONULDU
2 EVRAK KAPANDI..bu evrak hangi aşamada

Son düzenleme:
pvc demirci
İşe tekrar girmek için işvereninizin tahsis numarasına ihtiyacı yoktur.
Tek yapması gereken işe giriş bildirgesinde emekli çalışan olarak işaretlemeli ve primleri sgdp (sağlık güvenlik destek primi) olarak göstermelidir.
Tahsis numarası başvuruda hemen verilmez, adınıza maaş tahsis edildiğinde verilir.

Selamlar.Ben 1kasım2015 te %61 vergı ındırımı ıle emeklı oldum.nısan 20de son maasımı aldım.ancak su an e devlete baktıgmda AYLIK GELIR KESILMISTIR.Dıye yazıyor.yalnz mart ayının 7sınde 11 gün ıstanbulda,nısan ayinda 7 gun kirikkalede bir firmada calismisligim var.bununla ilgili ne yapmam gerekiyor ve tekrar maasimi baglatmak ne kadar surer.

Uzman55
Maaşınızın kesilmesi tamamen çalıştığınız firma yetkililerinin bilgisizliğinden kaynaklanıyor.
İşe giriş bildirgesinde emekli çalışan işaretlenmesi gerekirken normal giriş yapılmış ve doğal olarak uzun vadeli sigorta kollarına prim yattığından emekli maaşınız kesilmiş.
Halen çalışıyorsanız düzeltme göndersinler. Çıkmışsanız sgk müdürlüğüne giderek durumu anlatın.

Ufukalp:sizin dediginiz gibi olmus,calisan kodu girilmis ve tum sigorta kollari odenmis,dilekce verdim ve bu ay maas odenmiycegni,onumuzdeki ay maasin tekrar baglanacagini soylediler ancak kesilem ayon maasinida alip alamiycam sorusuma cevap alamadim,sagolsunlar cok yardimci oldular !!!!

İşyeri düzeltme verirse o ayın maaşını birdahaki ayın 8 i ile 14 arasında hesabınıza yatırırlar. Aksi bir durum olursa yazılı olarak durumunuzu anlatır dilekçe veriniz.

Uzman55
Anladığım kadarıyla işten çıkmışsınız.
Şayet işten çıkmadan işveren yetkilileri sgk ya düzeltme verselerdi, maaşınız kaldığı yerden devam ederdi, çünkü yanlışlık yapıldığı anlaşıldığından primler sgdp ne çevrilirdi ve kaybınız olmazdı.
Ama işten çıkmışsınız ve dolayısıyla düzeltme imkanı yok. Bu durumda tüm sigıorta kollarına prim ödendiği için emekliliğiniz iptal edildiğinden tekrar başvuruyu izleyen ayın 1 inden itibaren maaşınız tekrar bağlanacak ve aradaki o ayın maaşını büyük ihtimalle alamayacaksınız.

Bundan 1 yıl önce ben çalışmıştım maaşım falan kesilmedi (vergi indirimi emekliliği) rapor oranımda%73 yeni bir yasamı çıktı?
@pvc demirci

Eğer Rapor'unuz %40 ile 59 arasında ise evet çalışabilr siniz.
Ama eğer Rapor'unuz %60 ise çalışamaz sınız. Çalışırsanız maaş kesilir!

Son düzenleme:
Çok tesekkur ederim degerli ufukalp,aklima takilan sori isaretleri giderildi sayenizde.sizler olmssaniz bizler bir adim bile yol alamayiz,samimiyetle soyluyorum,iyi geceler.saygilar,,

asanur %60 ve üstü malul çalışamaz bu böyle..
içiniz rahat etsin ALO 170'e danışınız :)

cihan7999
Yok öyle bir şey arkadaşları gereksiz endişeye sevk etmeyin.
Emeklilikten sonra çalışıp çalışamama durumu rapor oranıyla ilgili değil, emeklilik türüyle bağlantılıdır.
Malulen emekli çalışamaz.
Ancak vergi indirimiyle emekli olmuş birisi %90 oranına da sahip olsa o kişi emeklilikten sonra yine çalışabilir.
Rapor oranı %60 ve üzeri olan herkes malul değildir.
Örneğin raporu yüksektir ama rahatsızlığı maluliyet cetvelinde belirtilen hastalıkların dışındadır.
Ya da yine oran %60 ın üzerinde olduğu halde engeli çalışma hayatına başlamadan önce meydana gelmiştir.
Bu şartlardaki çalışanlar malul değildir ve rapor oranları %60 ın üzerinde de olsa malulen değil vergi indirimine istinaden emekli olurlar.
Emekli olduktan sonra da maaşları kesilmeden istedikleri kadar çalışabilirler. asanur

Üst Alt