Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra tekrar çalışabilir miyim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben rapor oranımı % 60 a yükselttirerek emekli olmayı istiyorum
fakat emeklilikten sonra işkura müracat edip tekrar çalışmak istiyorum soruma gelince
%60 raporla işkur vasıtası ile özel sektörde çalışabilirmiyim emkli olduktan sonra % kaça kadar
özel sektörde çalışma olanağı var.. tamamen iş yeri değiştirmek için bunun nedeni bu

malülen degil vergi indirimi ,ile erken emekli olursanız tekrar calışa bilirsiniz yüzdenin önemiyok calışmak için seni alacak işyerinin insafiyetine kalmış

Ben de erken emekli oldum.(vergi indirimi) şimdik çalışmak istesem ssklı çalışa biliyorum diğe biliyorum.fakat merek ettiyim şu?
çalışırsam ssklı maşımdan nekadar kesilir ve ssklı çalıştığım için ilerde tekrar çıktıgımda bana faydası olurmu yada zararı.
Arkadaşlar kısacası tekrar ssklı çalışmanın faydası ve zararı nelerdir?

Sizin için zararı yok faydası çalıştığınız işyerinden maaş :) sgdp ödemek lazım o da sizi çalıştıran işyeri veya kuruma düşer ancak siz işyeri açarsanız yani bağ-kurlu olursanız emekli maaşınızın %15 sgdp ödersiniz

ben 19 marta emeklilik başvurusu yaptım şuan devlet şifremden oldunuz 26 sında maaş alırsınız diyor aynı yerde çalışıyorum işyerim s g d p mini ne zaman ödemeli maaşı alıncamı şimdi ödese bişey olurmu bide vergi parası alıyordum 25 tl onu alamayacakmıyım artık

Yasin Kardeşim,
Ben de Mart ayının 20 sinde erken emeklilik için başvurdum sgk ya. Ama ben e devletten başvurumu takip edemiyorum. Nereden bakabilirim sürece?
Bir de benim 5 farklı ilde çalışmışlığım olduğu için sürec normalden biraz fazla sürer herhalde...
Teşekkürler...

Emeklilik ve sonrası

Saygı değer site yöneticileri ve üyeleri
allah nasip ederse 2014 nisan 1 de emekliyim.
Aynı iş yerinde tekrar çalışmaya devam edeceğim. Birazda sizinlerin cevabına göre değişir.
Soruma gelince sosyal güvenlik destek pirimini çalışanın emekli maaşındanmı kesiyorlar ve % kaç kesiliyor.
Yoksa iş verenlermi yatırıyor . Cevaplarsanız çok memnun olurum. Saygılar

Serdar Bey;
başka bir başlıkta yine sormuşsunuz ve cevapladım buraya da yazayım.

Hem çalışan hem de işveren öder.
Ancak bu ücretinizde ekstradan bir kesinti olacağı,ücretinizde normal çalışana göre düşüş olacağı anlamına gelmiyor.
Normal çalışandan nasıl ki sgk primi çalışan ve işverenden ayrı ayrı kendi payları kesiliyor,sgdp de aynı şey.Sizden uzun vadeli sigorta kollarına yani normal sgk primi kesilmeyerek sgdp kesilecek.
SGDP çalışan payı % 7,5 dur.Normal sigorta çalışan payı % 14 olduğundan emekli çalışanın eline bir miktar daha fazla geçer.
Emekli maaşından herhangi bir kesinti olmayacak.

Üst Alt