Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki rapor emeklilik sağlayacak mı?

Ciko86

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bu gün sgk ya gittim. %65 2 yıl süreli engelli raporum var. Prim günüde uyumlu denildi. 25/8 iş gücü kaybından yararlanabilirsin denildi.
Merak ettiklerim.
Tekrar heyete girmek gerekiyor mu 2027 de rapor süren doluyor. Psikiyatri nörolojik ve iç hastalıklarından rahatsızlığım

Eve gelip kontrol edyorlar mı

İş gücü kaybından bu oranlarla red alma söz konusu olabilir mi

Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkürler

Bildiğim kadarı ile yeni sgk sisteminde oranın bir önemi yok. Çalışma gücü kaybı vardır yada yoktur denilmesi gerekiyor. Bunun içinde son 6 aylık güncel rapor ile başvuru yapmanız lazım. Eğer raporda hastalığınızın detayları mevcut ise sadece tanı yazmıyor ise kabul ediyorlar. Eğer detay yok sadece hastalık tanısı var ise SGK arar karar çıkartıp sizi Detay değerlendirme ile tekrar gönderiyor. Konu bu şekilde.

Yönetmelik bu şekilde mi ? Emin değilim ancak genelde güncel rapor talep ediyorlar. Raporunuzda Hastalığınız ile alakalı detay bilgi mevcut ise Hastahane ile uğraşmadan deneyebilirsiniz. Forumda okuduğum bilgilere göre yeni rapor isteyemede bilir. Ancak nadir sanırım rapor istemiyor. Bende istemişti ben gidip çıkarmıştım. hatta 3 ay içinde 2 farklı hastahaneden rapor istedi hepsini temin ettim. Maalesef yorucu bir süreç

@Ciko86, elinde rapor varsa sgk seni hastaneye sevk edecek durum bildirir raporu için o rapor sgk sağlık kurumu kuruluna gidecek orda değerlendirelicek iş gücü kaybı var mı yok mu diye ona göre karar verecekler

@bankaci01, son 6 aylık rapor,a gerek onu bazı kurumlar istiyor sgk durum bildirir raporunu,da kabul ediyor

@Ciko86, hastalığa göre değişiyor, süreli. psikiatyarik , tansiyon ,şeker gibi hastalıklarda daha çok detay görmek isteyebilirler. Bide burda sorun yaşayan insanlar genelde yorum yazıyor. sorun yaşamayanlar sesini çıkarmıyor çoğunlukla. herkese öyle banada öyle olucak diye düşünmemek gerek.

@Ciko86,

Tek bir hastalık nedeni ile SGK Hastalık Listesi'ne göre en az Hafif tanısı alabilmek gerek. Bunu belgeleyen raporun ise son 6 ay içerisinde alınması şart. Sonrasında emeklilik kriterleri:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Emekliliğe temel raporda süre kısıtlaması varsa, muhtemelen sgk da kontrol ister. Ama bu bir kural değildir. Hastalığın ne olduğuna, geçmişine ve tabii sgk'daki heyetin o anki psikolojisine bağlıdır kontrol istenip istenmeyeceği

@Ciko86, Elindeki rapor emeklilikte işine yaramayacak ,SGK sevk edecek sürekli kontrole gittigin hastane olur ise ve kontrollerini aksatmadiysan durum bildirire yazarlar gonderirler,aksi durumda 6ay takip isterler 6ay takipten sonra durum bildiriri yazarlar SGK ya gonderirler.

@OturanBoğa, Dedigin teorik olarak doğru pratikte hiç bir işe yaramaz bunu sizin bilmeniz gerekir yahu

@samedo99,

Benim işim kitabın ne dediğini yazmak. Senin emekli olamaman senin sorunun. Kitaba uyacaksın, kurum uymazsa da buna karşı dava açacaksın. Hukuk devletinde yapılabilecek başka bir şey yok

@OturanBoğa, evet ama kitapta yazdigi gibi mi yürüyor sizce işler ?Benim emekli olup olmamam ile de bir alakası yok durumun. Ayrıca benim sorunum değil ,sizin dediginize göre kitabın sorunu

Kişinin elinde eski raporu olsa vergi indirimi olsa bile yeni rapor almak kesin şartmı emekli olmak için

@nu067,

Sorduğunuz bu tarz soruların cevabını bir tek SGK Genel Müdürlüğü bilir. Başvuru yapmadan kimse bilemez. Siz elinizde ki rapor u götürün başvuru yapın. Ya ret gelir yeni raporla başvuru yaparsınız. Yada ara karar çıkartır SGK sizi tekrar hastahaneye detaylı inceleme için sevk eder. Yani burada bunu sormanın pek mantığı yok. Benden istediler mesela ben çıkardım bazı arkadaşlardan istememişler. Tam net bir işleyiş sabit bir fikir yok. Sizin hastalığınıza ve detayda ki bilgilere göre değişir.

Üst Alt