Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimde engelli araç alımı için rapor kalmadı. Ne yapabilirim?

Cango

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
15
İyi günler arkadaşlar

ben 2010 yılında engelli aracı alırken var olan (sürekli geçerli %84 özel tertibatlı araç kullanabilir otomatik vitesli araçta sürücü olur)ibareli raporumun 2 aslı vardı.
Asıllarından birisini İlçe trafik şubesi diğerinide şirinyer vergi dairesi aslı bizde kalacak deyip elimden aldı.

Şimdi ehliyetimi değiştirmek için gittiğim trafik şubede aslı duruyor aslını istediğimde bana biz aslını veremeyiz dosyanda kalacak dediler ama yeni araç alacağım için bayii hem noter suretli örneğini hem de aslını ısrarla istiyor.
Bugün biz birde şirinyer vergi dairesine gittik ama ordaki bayan biz aslını almayız bizde kopya kalır dedi (2010 senesinde bana aslı bizde kalacak deyip aslını almışlardı) yine biz arşivden bakalım bayinin takipçileri bize geliyor eğer aslı bizdeyse onlarla haber göndeririz aslı gibidir yapıp veririz dedi.

Şimdi ben ne yapmalıyım aslı olmadan yeni araç alamıyorum elimde fotokopileri var bana bir yol gösterin lütfen.

Cango

Araç alımında asıl ya da noter onaylı nüsha istiyorlar. Bir şekilde bulmak, ya da yeniden rapor çıkartmak lazım.

@OturanBoğa

Benden hem aslını hemde noter onaylı nüshasını istiyorlar izmir trafik aslını görmek istiyormuş bende ilçe trafiğe gidip raporumun aslını istedim ehliyet için komisyona da girmiştim ehliyetim evime gelecek onda bir sorun yok fakat odaki amir normal engelli raporumu vermeye yanaşmadı bimer'e yazdım bekliyorum ilçe trafiğe tekrar gideceğim şayet bunlardan da sonuç alamazsam tekrar rapor çıkartmaya gideceğim ama ömür boyu geçerli bir raporum varken yenisini verirlermi bilmiyorum raporu aldığım hastaneden de eski raporun aslını çıkartmayı deneyeceğim.

Üst Alt