Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elim bilekten koptu. Engelli raporu alabilir miyim?

Buzzdad

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Emekliyim bahçede çalışırken elim bilekten koptu,mikro/plastik cerrahi tekrar toparladı ama işlevleri tam değil.Elim tam kapanmıyor ve kavramam zayıf,yumruk yapamıyorum ve yerden bir vida alamıyorum mesela.Parmaklarım tam işlevini yapamıyor.Heyete girsem kaç rapor verirler yada verirlermi,teşekkürler.

Bundan %30 oranında alırsınız fakat yeterli olmayabilir başka hastalığınız varsa onları da eklemeniz gerekir.

@Buzzdad,
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Rapor kesin alırsınız. Alacağınız rapor ile ÖTV muafiyetli araç olabilirsiniz. Eğer sol el ise Türkiye'de ÖTV kapsamında satılan araçlardan ÖTV muaf şekilde alırsınız. Eğer sağ el ise gümrükten ithal izin belgesi alarak daha iyi araçlar alabilirsiniz. Ama devlet hastanesinden alacağınız raporda özel tertibatlı taşıt kullanması gereklidir ibaresi yer alacak ve il sağlık komisyonundan da engelli ehliyeti almanız gereklidir. Tekrar geçmiş olsun

@uluhacer71 @Black hero yanıtlarınız için teşekkürler. Daha önceden %60 engelli raporum var bununla beraber 90 oluyor engel oranım. @Black hero hasar sağ elimde ama Türkiyede satılan araçlardan ötv muaf kullanamazmıyım,yada ithal araçmı bakmalıyım,hangisi benim için avantajlı olur,bilginizi rica ediyorum.Alacağım aracı sadece benmi kullanabilirim,eşimde kullanabilirmi(eşim sağlıklı birey) Sormamın sebebi özel tertibattan dolayı.

@Buzzdad,

Merhaba ithal araç almanız sizin için avantaj sağlayacaktır. Eğer gümrükten ithal izin belgesi alabilirseniz çok güzel arabalar alabilirsiniz Megan fiyatına superb alma şansınız olur

ithal araçlar derken? ötv muafiyetinde %40 yerlilik maddesi var cünkü. nasıl ithal arac alacaksınız ötv muafiyeti ile

@emrem72,

yurtdışından araç ithal ederken %40 yerlilik şartı yok, olmasıda zaten mantıksız olur. Ama tertibatlı araç olması gerekiyor.

Üst Alt