Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elden tertibatlı araç kullananlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

rabale

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhabalar..
yeni ehliyet alıyorum iki ayağımıda kullanmadan elden tertibatlı araç sürebilirim başta yani dışardan izlemlediğimde kolay gibi görünüyordu fakat ben çok zorlandım bu tür araç kullananlardan bilgi alabilirmiyim ilk demem olduğundanmı zor anlıyamadım ama daha kolay bir yöntemi kullanan varmı aranızda..

Arkadaşım ben sağ ayaktan ortopedik engelliyim, ve sağ elden tertibatlı otomatik vites araç kullanıyorum,
inan ki çok kolay, yanlız önce biraz deneyimin olmalı, sol ayağım sağlam olduğu halde, araç kullanırken hiç ihtiyaç duymuyorum, başka sorun var ise seve seve cevaplarım.

aslında belkide kullandığım araç ta zorlandım direksiyonda bir tokmak var sol elle direksiyonu kontrol etmek ve gaz ve firen için sağ tarafta bi düzenek var onları kontrol etmek bi hayli zor geldi acaba benim kullandığım araçmı zor bilemedim

sol elinle direksiyonu tut sağ elin de hep o aparatın üzerinde olsun. Seninki nasıldır bilmiyorum ama benim tertibatım çekince fren bastırınca da gaz oluyor ve hiç de zor değil. Sol elim hep direksiyonda olur sağ elimi de sürekli aparatın üzerinde tutarım. Sanırım biraz panik yapıyorsun ondan kaynaklanıyor olabilir rahat ol. Zamanla alışırsın

mrb arkadaşlar benim tertibat sağ tarafta %96 göğüsten aşağısı felçliyim çekince gaz itince fren oluyo çekince fren yaptığınızda gazı sürekli kullandığınız için eliniz yorulabilir şuan gayet rahat kullanıyorum insan ilk başta alışık olmadığı için zorlanabilir alıştığınızda eminim rahat kullanırsınız...

evet benimde kursta kullandığım anlattığınız gibi ama zor geldi belki daha rahat bir sistemi vardır dedim ama anlaşılan herkezde aynı

sinyal vermekte zorlanıyorum sadece

Üst Alt