Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

El ve ayak parmaklarımda bozukluk var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

oguzaslan2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim yüzde 61 raporum var.El pamakları ve ayak parmaklarımda bozukluk var.Ayrıca sağ ayağımda 6 cm kısalık var.ANCAK RAPORUMDA KISALIKTAN BAHSEDİLMEMİŞ.Özel ayakkabı giyiyorum.Normal aracı zorlanmadan kullanabiliyorum(otomatik ve düz vites her ikisinide) .Ben b sınıfı ehliyet almak istiyorum.Ancak babam H grubu ehliyet alırsan sana engelli indirimiyle araba alırız dedi.B grubu alırsan araba falan alamam dedi.Benimde kafam çok karıştı.
1)Sizce H grubu ehliyet alabilir raporu alabilirmiyim ?
2)H grubu ehliyet alıp ötv kdv indirimli araç alırken özel donanımlı değilde normal bir araç alabilirmiyim ?(Özel donanımlı araç istemiyorum)
3)H grubu alınca sonradan B grubuna çevirme şansım varmı ?
4)H grubu ehliyetle normal araç kullanırken yakalansam cezası nedir ? :D
5)Ötv Kdv indirimli araç alınca engelli plakalı mı olucak ?

Sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum.Babama rest çekip B grubu almalı mıyım sızce tavsiyelerinizi bekliyorum :)

1 rahatlıkla alırsın
2 özel donanım olmak zorunda dr ona göre rapor hazırlar
3 h ehliyet alıncca b ye geçemezsin (bir iyileşme olmadıktan sonra)
4 sanırım iyi bir ceza yersin belkide ehliyetin bile alınır
5 tabiki engelli plaka şart

Yani ben normal araç kullanabilmeme rağmen ötv ve kdv indirimi için h grubu ehliyet yüzünden özel donanımlı mı kullanmak zorundayım

Yani, vergi indirimli araç istiyorsanız araçta özel donanım olması şart. Bunu aşmanın bir yolu yok sizin için.

Üst Alt