Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

El parmaklarım yok. Araç alabilir miyim?

Paspas

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar sitenizi yeni gordum bende engelli bir vatandasım.

Yıllar once parmaklarımı kaybettım ıkı elımdede parmaklarım yok.Goz sınırlerım zarar gordugunden dolayı sadece % 1 oranında cok zorda olsa engelli gözumle ısıga tepkı verebılıyorum.Bu engellerım dogrultusunda ogluma bır arac almak ıstıyorum benı getırıp goturmesı ıcın aynı zamanda kendısınınde kullanmasını ıstıyorum.Tek gozum goruyor.

Şimdi öncelikli sorum bu saglık sorunlarım varken OTV ' den muaf olabılırmıyım ?

Cevaplarınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım.

Merhaba hgniz. Geçmis olsun. Vergi muafiyeti ve ÖTV muafiyeti için %40 ve üzerinde rapor almalısiniz. Sağlık sorunlarınız geçici ise sureli rapor verirler. Engel derecenizi gösteren bir heyet raporu olmali elinizde. Bunlardan faydalanabilmek icin

Arkadaslar cevaplariniz icin tesekkur ederim parmaklarimin durumu kalici vucudumun diger bolgelerindede yanik izleri var elektrikten dolayi sizce %90 uzeri verilir mi.

Oturanboga gosterdigin ilgi icin sagol.Iyi yurekli bir doktor bulunarak bu orani %90 yaparlar mi yoksa hersey formullerle sabit mi ?

H tipi ehliyet alınması için

H tipi ehliyet verilmeyen bır tanıdıgım ıcın merak ettıgım bırsey var.Suan kendısı aktif olarak işi geregi ( hayatını daim ettirmek için ) 92 yılından berı düz vites arac kullanıyor bu onemlı bı ayrıntı olarak dusundum.

1 - 2 - 3 NUMARALI DONANIMLARI UYGUN GORDUK

İsveçte uretılen bu donanımı gostererek H tıpı ehlıyet aldırmamız mumkun mu ?

steering-devices.jpg

Her şey doktorun/heyetin inisiyatifinde. İkna edebilirseniz H sınıfı ehliyet alabilirsiniz tabii ki. Yeter ki birazcık kafası çalışan birilerine denk gelin!

Üst Alt