Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'yi kazandığı halde gitmeyenler!

berkemeteatasoy

Yasaklı Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Engelli için olan sınava girip yüksek puan alsanız bile ihtiyacınız olmadığı halde neden tercih yapıp bir başkasının şansını kapatıyorsunuz.tanıdığım o kadar kişi varki atandığı halde gitmiyor çünkü emekli ve çalışıyor maaşı 5000 tl üstünde kazancı var.lisans mezunu olduğu için devlet kadrosuna atanıyor ama gitmiyor böyle olunca diger tarafta atama bekleyen şansını kaybediyor.kazma tipi insan birazda işi olmayanları düşün..zaten atansanda işe gitmeyecen neden tercih yapıyorsun..

Bu bir bakış açısı tabiki saygı duymak gerekiyor. Şahsi görüşüm başkalarını yargılamak yerine sınavlara daha çok çalışıp negatif enerjiyle değil pozitif enerjiyle motive olmaya çalışırım. En son sınava girdiğimde çoluklu çocuklu bir bayan ığdıra atamasının yapıldığını ama ailevi nedenlerden dolayı gitmediğini söylemişti. Burada büyük bir meval var başkasının yerine gasp etti ve göreve başlamadı. bu doğru değil fakat çalışarak daha iyi bir yere gidenler sonuçta kendi emekleriyle çabalarıyla o konuma geliyor burada kapasiteyi ben hiçbir zaman bahane etmem gerçekten başarıya ulaşmak isteyen insan arzular çalışır ve yapar. Saygılarımla..

themust katılmıyorum, çoluklu cocuklu bir bayan ancak ve ancak anlık bir , sebeple alakalı olarak ığıdıra gidemiyosa hak yememiş olur, yoksa ben zaten ailevi sebeplerden gidemeyeceğim ığdıra deyip ığdıra yazmak bir hak yemektir,

Hesabını kitabını tercih yaparken yapman gerekiyor doğuya sırf atanabilmek için yazdıktan sonra, Atanınca ben gitmiyorum demek düpedüz hak yemektir. sonradan oluşan bir farklı gelişmeden dolayı bu karar değişmiyor melesef, tercih yaparken tartılabilecek bir durum söz meselesidir.

bende katılıyorum 24 yaşında bekar biriyim tercihlerim de Türkiye'nin her bölgesi vardı ha neresi olsaydı oraya giderdim ama sırf atanmak için yazıp atanıp sonra gitmemek Hak yemektir ben bu atamada Kahramanmaraş'a atandım ama başka bir yer olsaydı da giderdim lütfen arkadaşlar bundan sonraki sınavlarda gitmeyeceğiniz çalışmayacağınız yerleri yazmayın bu sınava umudunu bağlayıp aile geçindirecek insanlar var

Atanıpta gitmeyecek arkadaşlar yazmasın.Zaten kadrolar oldukça kısıtlı veriliyor.Misal liseye 1000 kadro açılıyorsa 200 kişi böyle yapsa kaldı sana 800 kontenjan.Her türlü hak yemiş oluyorsun.Orayı yazan arkadaşlar önce araştırsın şartlarını tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak tercih yapmalı.

hayırlısı olsun ali bey ALLAH yar ve yardımcınız olsun

Tercih yapılacağı zaman ince eleyip sık dokumalı. Sonuçta kazanılmış bir hakkı değerlendirmek herkesin hakkı. Ancak kesinlikle gitmeyeceğini bildiği halde yazıp, atama geldiğinde gitmeyenler elbette başkasının hakkını gasp etmiş olur. Gerçekten istediği halde farklı sorunlar nedeniyle gidemeyenler için bir gasp söz konusu değil diye düşünüyorum.

Puanım çoğu yere yettiği halde ben ilk atamada atanamadım çünkü sadece şehrimdeki 3 tercihi yaptım yaşadığım şehirden ayrılmam çok zor olacağı için. yani atanıpta gitmemezlik yapmadım. 2. atamada sadece 2 tercih yaptım bulunduğum şehirdeki kadrolar için ve sonunda atandım. yani bekledim sabrettim, şehrimde kadro olmasaydı tekrar sınava bile girmeyi düşünüyordum. Birde benim durumdaki arkadaşlar var. başka şehre gidemeyecek olanlara öncelik verilmeli. her şehire gitmek kolay değil arkadaşlar. sonraki atamaya kalın ama pişman olacağınız tercih yapmayın.

Son düzenleme:
bu benim içinde başka bir bakış acısı ihtiyacın yok çalışıyorsun ataman yapılıpda neden gitmiyorsun daha çok motive olup çalışmak için gayret gösterecekmişim nasıl olacak bu kişi zaten engelli üstünde hayat yokuşu var benim oğlum psikolojik engelli zaten çaba gösteriyoruz neden onun hakkını böyle kişiler yiyor bir kaç kez atama olmayınca zaten umudu kırılıyor kendine güveni hepden sıfır oluyor adaletsizlik zaten burda başlyor ihtiyacın yok sırf spor olsun diyemi bu sınava girip yine spor olsun diyemi tercih yapıyorlar öyle bir kaç kişi bileyim inaınki yüzlerine tükürürüm harbi söylüyorum bak harbi başka bakış açısı ilede bakmam direk yazıkalr olsun derim. bu konuda hiç hoşgörüm yok sabrımda hiç yok kaç kişi tanıyorum tercihlerini yaptıktan sonra mevlitler okutan ailesinin hele o engelli kişinin gözlerinde umut ışığı varken sonuçlar ile yerleşemediniz diye çıkması belki diğer kişiler olmasa yerleşecek bak ben kendimden biliyorum oğlum bu sınava gircekken kayıt ücretini bulmak için tam 6 kişi ile konuşup borç almak zorunda kalmıştım beş kuruş param yoktu bunun için sınav zamanı geldiğinde oğlumun durumunu hiç anlatmıyorum tercşihlerden sonraki durumu yine anlatmıyorum sonuç ondan hiç bahsetmek istemiyorum şu asnda hala atamadım diye gözü yaşlı ağlayan arkadaşlarım var ve cocukalrı var

Hilal hanım bu konuda fevri davrandığınızı hissediyorum mevzu oğlunuz olunca annelik içgüdüsü ile olaylara gönül gözünden yaklaşıyorsunuz bu yüzden sizden objektif olmayı bekleyemem, 2. tercihini yapacak olan atanmış engelliler zaten sahip olduğu statüde tercih yapamıyor üst statülere başvuru yapmak zorunda sizin oğlunuzun puanı iyi değilse zaten üst statüde olan kadrolara kadar yetişmez merak etmeyin. Sizin oğlunuz engelli bizler engelsisiz. hiç kusura bakmayın, arkadaşlarım nasıl olsa en az 20bin kişi atayacaklar diye çalışmaya gerek yok derken ben 6 ay evden dışarıya çıkmadım aynı anda hem işe gittim hemde işte bulduğum en küçük boş vakitlerimde ders çalıştım. insanlara negatif enerjinizi harcayacağına bazı kadrolarda hangi nitelikleri istediklerini araştırıp 3 ayda halk eğitimden sertifika alıp atanma şansını yükselttirebilirdiniz.

biz onları hala yapıyoruz benim oğlum şu anda milli eğitimin ücretsiz kurslarına devam ediyor bunun yanında akşamları küçük kardeşi liseye gidiyor yine onunla birlikte bilgi tazelemeye çalışıyoruz engelden engele fark var en büyük engel beyin bunu unutmayın psikolojik bozukluğu olanlar ki arkadaşlarım bilir alınan ilaçlar ile beyin düşünce sistemi duruyor istesende düşününemiyorsun mantık yürütemiyorsun görünürde normal bir insansın ama beynin çalışmasını bir faktörde ilaçlar engelliyor diğer bir yandan kişi kendi ile mücadele ediyor ve toplum ile bir yandan kaybettiği özgüveni geri kazanmaya bir yandan hayaller kurmaya çalışıyor benim oğlum halk eğitimin kurslarınada gitti bilgisayar sertifikası aldı biz tercihimizi hep bulunduğumuz il için yapıyoruz ben bilmem üst sınıf falan anlamamda sizinle tartışamam zaten anlamadığım bir konuyu benim tek dediğim arkadaşlar tercihinizi yapıyorsunuz bu yaptığınız tercşihler istedikleriniz değilmi diyorum eğer bunlara atama yapılıpda gitmiyor ise işte bu noktada kızıyorum fikir özgürlüğü vardır senin fikrin kendine benim fikrim kendime ama alınan kararlar yapılan işler sonunda başka bir kişinin hakkına bilmeden engel olanabiliyor forumun başında arkadaşımız yazmış sizin fikiriniz içinde size tşk ederim. ama ben kendi fikrimde sabitim tarafsız düşünemem tarafım çünki sen 6 ay evden çıkmamışsın benim örnek verdiğim kişiler evden mi çıkıyorlar çıkmıyorlar tercih yaptığımız bölümler zaten kodlar ile bellidir siz eğer atamanız oldu ise size hayırlar dilerim

Üst Alt