Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'yi gözümüzde çok mu büyütüyoruz?

Semir@

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
3
merhaba değerli arkadaşlarım bir konuda sizlerin bakış açısına ve yorumunuza ihtiyaç duyuyorum.

Öncelikle ben EKPSS denen sınava yapıldığından itibaren sadece 2016 tarihlerinde katıldım (bir daha katılmayı düşünmüyorum). Ve kendim fikrim bu sadece biz engelli dostları avutma politikası neden derseniz açılan kadrolar (haberde takip ettiğim kadarıyla) dişimizin kavuğuna bile yetmezken,bir de devlet büyükleri bunları övünerek anlatmıyor mu çok tuhaf.

Yurt dışında, bu sistem daha güzel işlerken yani çalışma bakanlıkları bu konuda daha düzgün çalışırken, Türkiyede neden sınav saçmalığı var, neden bizim çalışma bakanlığımızda onlar gibi sistemli çalışıp, bizim gibi engelli vatandaşların rahat bir şekilde sosyal yaşamda olmamızı sağlamıyor da yarış atı yapıp saçma bir sınavı uyguluyor ...

Yada ben mi bu konuda yanlış düşünüyorum bilemedim
EKPSS 2018 SINAVINA GİRMEYECEĞİM,Girecek arkadaşlara rabbim gönlünüze göre versin.Sadece yorumlarınızı bekliyorum umarım bir saygısızlık yapmadım !!!

Neden girmek istemiyorsunuz
kaybedecek bir şey olmaz her şey sınav anında belli olur,motivasyon önemli Belki o gün sihirli bir değnek dokunur size🙂
Çarşamba son gün başvuru yapınız.

He-man sinirli değnek masalına inanma yaşım çoktan geçti , inansaydım düşünürdüm:) ben bu sınava hiçbir zaman inanmadım sadece siyasetçilerin avutma politikası bence, aman bakın yanınızdayız sizi düşünüyoruz gibi bir masal uydurmuşlar o yolda devam ediyorlar, amaç göz boyamak (2016 tarihindeki sınava zaten sırf merakımdan girdim, insanın başına ne gelirse meraktan derler ya)
Bu durum sadece beni düşüncem tabi , sadece siz değerli arkadaşların düşüncelerini merak ettim, belki sizin düşüncelerinizde aklıma yatan bir durum olabilir diye.
nede olsa Akıl akıldan üstün demiş atalar öyle değil mi?

Bu düşüncelerinizi 2012 yılındaki sınavdan önce yazsaydınız hayır derdim size yanlış düşünüyorsunuz derdim, ancak bugün ki duruma göre haklılığınız üst seviyelerde, çünkü 2012 yılında yapılan ilk ekpss sınavında boş kadro sayısı 65 bin civarındayken şu anda boş kadro sayısı 13 bin civarında, sınava 2016' da başvuranların sayısı 75 bin civarıyken kuraya başvuranların sayısı da 45 bin civarı olmuş toplamda 121 bin kişi sınava ve kuraya katılarak atanmayı umut etmişti.

Bu yıl boş kadro sayısı 13 bin civarında başvuru sayısı şuan belli değil nerden baksak sınava 50 bin kişi rahat başvuru yapar kuraya da 50 desek toplamda 100 bin başvuru olmuş olur ama maalesef ki boş kadro sayısı 13 binlerde. Daha önce de forumda bu konuyu gündeme getirmiştim bu konu üzerinde konuşulması ve ilgili yerlere konu ile ilgili başvuruların yapılarak kadro sayısının arttırılması konusunda birlik olunmasını söylemiştim ancak ilgi çekmemiş olacak ki öylece kaldı. Neyse aşağıya başbakanımızın son açıklamasını ve altına da sınav istatistiklerini ekledim isteyenler inceleyebilirler.

Engelli Personel İstatistikleri

Melodii Zamanında Adaleti bizden öğrenenlerden öğreniyoruz şimdilerde. Yurt dışı takiplerim benimde var ev düzenlemelerine kadar durumuna göre dizayn ettirilip takibi yapılıyor. Bunları gördükten sonra insanın yalvara yalvara vatandaşlık mı istesem sorusu bile oluşuyor. Düşüncelerimi buradan çok fazla açığa vurmak istemiyorum ve size çok haklı olduğunuzu belirtmek istiyorum.

Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştınız için Life, bence bu sınav bu tarihten sonra sadece hazineyi doldurmaya yardımcı olmaktan başka bir şey değil, zaten 2016 yılında sınava girmiştim ve eğer 4 yıl süreyle tercih imkanı verildiyse, kendimizi kasmanın bir sebebi yok.. Siyasetçilerin bizim üzerimizden siyaset yapmak değilde, engelli insanlara az da olsa değer vermeli düşüncesindeyim, bu sadece bir kurum için değil, tüm kurumlar için geçerli.

ikinci sınıf insan gör normalde, işin düştüğünde yanındayım de tuhaf bir ülke olduk. Güçlü bir ülkeyiz ama, sistemsiz bir ülkeyiz. benim düşüncem

@TahaAY o durumdan bahsetmeye başlasak zaten ülkeden nefret ederiz ben sadece form konuların sürekli sınav ile ilgili mesajla dolu olduğunu görünce sadece bu konu ile ilgili düşünceleri almak istedim.
30 Tl fazla bir bedel değil diyoruz Türkiye geneline vursak, ne kadar oluyor bir düşün sonuç beş bin küsürlü alımlar,ilk olduğu yıl bile fazla alım yapılmamışken şimdi yapacaklar mı?

yurt dışında engellinin iş arama derdi bile yokken , biz avutuluyoruz bu çok üzücü.

Melodii Bende bir defa girdim sizin gibi ondan sonra bir daha girmedim. Size de dedim ya düşüncelerimi çok açmak istemiyorum nede olsa imza gibi gelen okuyabiliyor.

yanlış anlaşılmasın benim devlet yönetimine x partiye karşı hiç bir tepkim yok, sadece bu sistem saçma geliyor ve engelli kardeşlerin bu kadar büyütmesini tuhaf buluyorum.:eek:

Size saçma geliyor ekpss çatır çatır yerleşenler var tabi yüksek puan almak lazım kpss ye glnce normale onda yerleşme şansı yok malesef en iyisi ekpss

O 30 tl sınav parası illaki alcaklar normal kpssde 50 tl verdim

Hiç tercih yapmadım yok meslek

flora19 zaten ben kendi düşüncelerimi söyledim, ve sizin gibi can arkadaşların fikirlerini merak ettim, herkes hür istediğini yapmakta sadece düşünce paylaşımı bizim ki.. Ben sınavları kıyaslamıyorum. Sadece bazı durumda çok abartıyor insanoğlu.

Şunıda belirtim düz liseye hiç meslek yok:(

Çoğu meslek lisesi

flora19 düz lise sadece hizmetli, insanların bir rahatsızlığı olduğu için zaten engelli raporu alıyorlar, neden hizmetli açılır ki, onuda anlamış değilim (ilk ve son olarak 2016 tarihinde meraktan girdim sınava) Herkese başarılar dilemekten başka elimizden bir şey gelmez :) Şahsen 90 puan ve üstü alamayacağım için kendimi kasmaya hiç niyetim yok olursa ,4 yıl geçerli bir puanım var zaten şimdilik, kısmetimde var ise onla da olur..;)

Aynen keşke meslek lise okusaydım:)

:) o zamanda meslek lisesi önemsizdi ama, bu durumu ne yapacağız peki flora19

ekpss çok büyütülmüyor gözde
ama burası türkiye
insanın gerçekten istediği ve çalışabileceği işi bulması zor

Emrdyl öyle tabi ekmek aslanın kuyruğunda artık, ama yinede EKPSS sınavını biz gözümüzde büyüttükçe istenilen memurluğu da elde edemeyiz, boşuna senemizde gider,çünkü kadroyu daha fazla açmazlar nasılsa bu kesimi her türlü avutuyoruz diye düşündürüyoruz çünkü.
Tabi bu benim düşüncem.

Merakımdan Soruyorum Bu sınav bölge bölge yüzdelerle atamalı 69 ile atananda var 73 ile atanamayanda peki siz Kaç Puan Aldınız Dürüstçe yazarsanız aydınlanırım. Not:(Ekpss Önlisans)
Sınava daha önce hiç girmedim ilk olacak .

Arkadaşım lisans mezunu 2016 ekpps 2. Atamada 82 puanla erzincana atandı

@flora19 hiç keşke deme ben meslek lisesi mezunuyum sonucu sıfır husran ondada bir iş yok merak etme devletimiz yeterli güzel bir istihdam sağlayacak ki okuduğun okulun bölümün faydası olacak ama maalesef yok

acı gerçek düz lisenin seçeneği yok hiç cnm büro elemanuna bakuyım mesela bilgisayar bölümü lise istiyor elektiriğe bakıyon elelktrik lisesi örnek:))

Bilgisayar sertifikam var işletmenlik tek bsşına yaramıyor

Önlisans şart okumak hiç çoktan meslekleri var

Vaktinde kazandım sosyal bilimler silindi kayıdım:)

flora19 Sistem farklı işliyor. Yaştı lisanstı Engeldi bilmem ne.. 60 puanla atanan vardı 83 puanla atanamayan o kısmı bir türlü çözemedik. Okumak mı dayı sahibi mi olmak önemli?

Işte ben bu yüzden inanmıyorum iş de bu sınava bence boşa zaman kaybı.. Hele de yaşın 30 ve üstü ise zaman kaybetme imkanın yok bence:p

Hayat akıyor hacı . Düzenli verimli çalısmadıktan sonra dayı şart Dayıda yoksa kımse kendını kandırmasın bir an önce çalışsın. Not: TenbeL28

Arkadaşlar sınava girip girmeme konusunda tereddütteyim lisans son sınıf öğrencisiyim sizce sınava lisans olarak mı önlisans olarak başvuru yapmalıyım.Bide ekpss sınav sonuçları artık 4 yıl geçerli olacak lisans olarak başvuru yapmam mı daha avantajlı olur önlisansmı

Devlet ekpss katılacak adaylardan belli bir ücret alıyor adamlar bu işlerden bile kar amacı güdüyor bedavadan sorma ver parası neden sınav düzenlemesin ki e bu sınav sayesinde dilediği adayı işe alıyor .. Her şekilde işlerine geliyor yani ..

Melodii

Önemsiz mi ? :D Size göre öyleydi. Ben meslek lisesi çıkışlıym. İnanın bana o bölümü okudun diye o bölümden başka alanlarda çalışılıyor. Genel gözlemim o yönde.

Üst Alt