Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye zihinselden girme saçmalığı!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
251
Reaksiyonlar
225
arkadaşlar foruma bakıyorumda ekpss sınavı olacak bazı ruhsal rahatsızlıgı olanlar zihinselle alakası yok adamın sınava zihinselden girmek için elinden geleni yapıyor kulavuzda zihinselden girecekler yazdıgına ragmen şizofren,pipolar okb(opsesif kombilsif) bozuklugu olan anksiyetesi olan bile aile ve sosyal politikalar bakanlıgı yetkilisi kulavuzu okumadan zihinsel yazıyor bunların zihinselle hiç bir ilgisi yok geçen sınavlardada aynısı oldu zihinsel olmayan zihinselden girdi
raporda yazan özür gurubunun hiç bir önemi yok kulavuz diyor tanı,teşşiz dikkate alınacak diyor
genel engelli olarak sınava girecekler
Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, YaygınGelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asberger, RETT Sendromu,Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

** Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSALBOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlevbozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubualanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlevbozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında“Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”yazılacaktır.
ösym çökmüş durumda muz cumhuriyeti olmuş resmen tüyü bitmemiş yetimin hakkı var bunlarda :confused:

Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve budurumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir

Sınav sonuçları açıklandığında bazı kişilerin sınavı iptal olmuştu. İptal olmasının bir nedeni de bu uyanıklık yapıp zihinsel engelli grubundan giriyorlar ama sonra sınavları iptal olunca 2 seneleri boşa gidiyor :)

Umarım dediğiniz gibi iptal oluyordur...

Engeli olmayanların rapor için uğraştıklarını okudum da vay be demiştim :)

Bu okuduğum ihtimal.... artık uyanıklığın son noktası olmalı !!

Sınavda başarılar dilerim.. Hak eden kazansın !

Zihinsel rahatsızlığı olmayıp zihinsel gurubuna yazılma ile ilgili BİMER'e yazılmalı!

Arkadaşlar,

Engel durumu zihinsel engelli olmayıp zihinsel engelliler gurubuna kaydedilen çok kişi olduğunu duyuyorum. Oluşacak olan bu haksız rekabet olayını ortadan kaldırmak için önce ÖSYM, olmazsa BİMER'e yazı yazmalıyız.

Aramızda varsa zihinsel guruptan bu hata sonucu sınava girecek olanlar belki mutludur şimdi ama elinizi vicdanınıza koyunuz lütfen.

Bu adeletsizlikten rahatsızlık duyan herkes gerekli girişimlerde bulunursa durum incelenecek ve hata düzeltilecektir.

kardeşim her psikıyatrı hastalıgı aynı zamanda zıhınselle alakalıdır .bunu ne ösym çözer nede bimer bunun önune geçer her sınav dönemı aynı muhabbet .boş verın sınava çalışın ...

O halde en azından tercih havuzları bölünebilir ya da atandığı kurum denetleyebilir, illaki bir çözüm yolu bulunur, zihinsel engelliler adına bir kadro yelpazesi yaparsın.

Şimdi kişi mühendislik mezunu, ben de mühendis olarak deneyeceğim ilk defa bu sene EKPSS'yi, o 100 alacak, benim istediğim şehirde istediğim kadroda önüme geçecek.

Ben gerekli girişimlerde bulunacağım. En azından atanma sonucu atandığı kurum baksın bu ne kardeşim ben mühendis alıyorum sen zihinsel engellilerden girip gelmişsin, "hayırdır, bu ne çakallık" desin, ataması geçersiz kılınsın.

pasinliyi dinleme ctarimli o da zihnselden girdi zihinsel olmayıp..
zihinsel olması gerekenler apaçık kulavuzda yazıyor gereken yerlere yazın ösym yede

Ben de CP hastasıyım benim hastalığım da %52 nörolojik, zihinsel engelli olarak yazsalardı buna anında engel olurdum,
ÖSYM ye yazdım. Yarın sözlü olarak da ulaşacağım, avukat arkadaşımla birlikte de BİMER e usulünce bir yazı hazırlayacağım. Memurlar.net te farkettim orada da kendini zihinsel engelli kaydettirenler diğer insanlara küfür, hakaret her türlü saygısızlığı yapıp, kendini savunmuş, o linkleri de yazılara koyuyorum. Bu apaçık itiraf ve yazıları gören kurum o adayın sınavını ve atanmasını geçerli olarak kabul etmez ve gerekli diğer önlemleri de alır herhalde.

paranoya sende bılıyon öncekı sınavlardada aynı şey oldu .sonuç varmı yok boşuna burda laf patlatmak.psıkıyatrı hastalarını geç epilepsi hastasını nıye yazarlar çok ılgınç..

Ben umarım olur da atanırsam bile hala konuyla ilgili yetkililere yazıyor ve bunu kovalıyor olacağım. Gerekli önlemlerle hatta çok basit önlemlerle bu durumun önüne geçilebilir.

bu yanlışlığı düzeltmek sana mı düştü ne yapacan kim hangi gruptan sınava girerse girsin bütün haksızlıklar bütün yanlışlıklar bitti sıra buna mı geldi ?

Sizce kime düştü? Söyleyin onlara ileteyim. Elçi olayım sadece, ben düzeltmeyim.
Hayır hepsi bitmedi zaten hepsinin bitmesi için tek tek bitmeleri gerekiyor. Tek tek bitirme için yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum işte, kendimce. Parçadan bütüne.

Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ: 20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal” yazılacaktır.
Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar bulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğe uymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

NOT: Kaynak ösym 2016 ekpss klavuzu atama olduktan sonra sorun çıkarsa vay ben duymadım vay ben bilmiyodum vay ben görmedim demesin son pişmanlık fayda etmez.

İyi bari bunu düşünmüş olmaları güzel. Demek ki hakkımızı arama kısmında ÖSYM yanımızda, "ne yapacan" sorusuna kurumca verilmiş güzel bir cevap. Teşekkürler s.unsal_40

EKPSS Anti sosyal kişilik bozukluğu zihinsel mi oluyor yoksa ruhsal mı peki sorular fark lı mı çıkıyor s.unsal_40

Zeka işlev bozukluğu yoksa engel grubunuz genel engel durumunuz ise ruhsal duygusal olacaktır. Pskiyatri hastaları zihinselden giremez Zihinselden girebilmek için zeka geriliği oldugunu zeka testiyle ıspatlamak gerekiyor.

paranoya yanlış biliyorsunuz

Antisosyal Kişilik Bozukluğu
Anti sosyal kişilik bozukluğu kişilerle ilişkide, düşünme şeklinde ve olayları algılayış biçiminde bozukluk olan kronik bir zihinsel hastalık olarak kabul edilir. psikopat (psychopath) olrak da isimlendirilir. Bu kişilerin yargı değerleri eksiktir ve yanlış ile doğru arasında ayrım yapamazlar. Sürekli olarak başkalarının haklarını çiğnerler ve başlarını belaya sokarlar. Bu kişiler genellikle yalan söyler, zarar verici davranışlarda bulunur, alkol ve madde bağımlılıkları vardır. Genellikle dürtüsel davranan, gereksinimlerinin hemen karşılanmasını arzulayan, düş kırıklığına ve bekletilmeye katlanamayan kişilerdir. Antisosyal kişiler başkalarının zararı söz konusu olduğunda yalnızca kendilerini düşünürler, başkaları için kaygı duymazlar ve suçluluk duyamazlar. Genellikle okul, iş ve ailesel sorumlulukları üstlenemezler. Başkalarına zarar verdikleri gibi kendi bedenlerine de zarar verebilirler; bu durum, başkalarına zarar veremedikleri zamanlar olur. Sürekli, tutarlı bir ilişki kuramazlar. İlişkiyi sürdürseler bile bu ancak zor kullanarak, tehditlerle, fiziksel şiddetle mümkün olur.
Doç Dr Adnan koçer

Şimdi anlamak istediğim Ekpss de sorular zihinsel engelli de farklı mı çıkıyor paranoya

Sorular tabiki farklı zihinsel soruları daha kolay genele göre mesela bi örnek vereyim

2014-EKPSS/ZİH. /O.Ö.
27. Aşağıdakilerden hangisi, bir para birimi değildir?
A) Döviz
B) Yen
C) Dolar
E) Sterlin
D) Lira

şişiksami

neyi yanlış biliyoz şişik sami biz çok antisosyal kişi gördük antisosyal kişilik bozukluguna %30 veriyolar engelli bile saymıyorlar rapor bile vermezler şizofreni genelden giriyor pisikiyatrinin en agır rahatsızlıgı kalmış anti sosyal zihinselden girecek kulavuzda yazıyor kimlerin zihinselden girecegi hiç boşa yorulma

O zaman bütün pisikiyatrik rahatsızlığı olanlar zihinselden girsinde tam olsun. Arkadaşlar lütfen şunu ayırt edelim zeka hastalıkları ile ruhsal hastalıklar birbirinden farklı. Benim bildiğim 2014 ekpss de atamaları iptal olan insanlar var sonradan zihinsel olmadığı anlaşılanların ataması yapılmadı. Zaten paranoya nında dediği gibi 2016 ekpss klavuzunda gerekli uyarılar yapılmış. Bu durumu bile bile yapan arkadaşlar iki kez düşünsün ve başına gelecek duruma razı olsun
Bizde uyaralımda sonradan vah tüh demesin kimse...

özgül öğrenme güçlüğü yaşıyorum. fakat ösym görevlisi raporunda belirtmeleri gerekirdi diye ek süre talebimi red etti. özgül öğrenme güçlüğü olan hastanede hangi doktor a muayene olup tanı koydurabilir ? bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Zeka testi yaptırman gerekiyor. Raporu aldığın hastanenin sağlık kurulu bölümüne bi danış.

s.unsal_40

Anlayamadığımız bi nokta var. Ekpss ye ilk başvurdum olmasına rağmen ÖSYM raporumu almadı. Bu durumda yanlışlık olduğu nasıl tespit edilip sınav iptal edilecek.
( genelden gidiyorum sınava ).
Atama esnasında kurum tarafından mi fed edilecek yoksa :S...

ÖSYM yı aradım engel beyan taahhütnamesi ve rapor fotokopisi neden hiçbirini almadılar dedim- yanlış bi durum olduğu söylenmedi )

şişik şami sen yazmışssın cevabı bu arkadaşlar sadece gerız ekalı olmak lazım sanıyor zıhınsel olması için.oysa bu hastalıklar bıre bır zıhınle alakalıdır.

Ekpss Klavuzda gerekli uyarıyı yapmış ösym benim bildiğim atandıktan sonrada kurum rapor istiyor sanırım 2014 ekpss de sınavı iptal olan insanlar var. Bu riski göz önünde bulunduran buyursun girsin bu arada sözüm geçekten zihinselden girenlere değil, zihinsel olmayıpta zihinselden girmeye çalışanlara
Ha bu arada sınav değil ataması iptal oluyor. Atanıyo ama yerleştirme olmuyo bu arada olanda bizlere oluyor. Atama oldugu için o kadro dolu oluyor bizler yerleştirilemiyoruz yani o kadro ne ona yar oluyor nede bir başkasına.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt