Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girmek için rapor alacağım..?

Enginerr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar bol sağlıklı günler diliyorum. Dvt hastasıyım. üniversite mezunuyum.Ekpss ye girmek istiyorum rapor için başvuru yapacağım. forumu baştan aşağı okudum genel bilgileri edindim.aklıma takılan bi kaç soru var onları da sizlere danışmak istedim.

1. Rapor için direkt olarak hastaneye gideceğim, sevk ile gitmediğim için rapor a ücret ödermiyim. ödersem ne kadar
2. Rapor u EKPSS ye girmek için alıyorum. pazartesi günü başvuru yapsam, ekpss ye kadar yetişirmi sizce ?
3. EKPSS İle ön lisans dan işe başlayan birinin 2016 maaşı sizce tahmini ne kadar olur
4. EKPSS İle yerleşen memur un. kurum içinde yükselme hakkı var mı. yükselme sınavına girebilir mi.

1nci cevap, ben de keza raporumu sevk olmadan aldım. Raporuma ücret ödemedim. Rapor başvurusunda bir evrak imzalattılar, engelli sayılabilecek olan %40'ın altında olursa masrafları karşılayacağıma dair bir taahhüttü bu. Sorduğumda bana 350-400 civarında bir bedeli olduğu söylendi.

2nci sorunuza cevap: Başvurduğunuz hastanenin yoğunluğuna göre değişir. Yine kendi tecrübemden bahsedeyim, Eskişehir'de bir devlet hastanesinde heyete girmek dahil hepsi üç gün sürdü. Aylarca uğraşanlar da var.

3ncü sorunuza cevap: Bunun cevabını bilmiyorum ama 2300 civarında bir şeydir diye tahmin ediyorum.

4ncü sorunuza cevap: Bildiğim kadarıyla GİH, Veri Hazırlama İşletmeni gibi kadrolara alım yapıyorlar o nedenle bir yükselme olacağını sanmıyorum.

Yükselme şansı yokmu?Ehuehu böyle bişey eşitlik anlayışına tezat bikere.Hemde lisanstan memur olacak birisi için?Engelliyiz diye yükselmeyeceksek batsın bu dünyüa.

Adam engelli olarak memuriyete hak kazanmışsa sağlıklı memurla eşit konumdadır.Aksi durum varsa zaten topluca sınavada girmeyiz insan haklarınada başvururuz.

Rapor için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi yetkili hastanelerden birine birine gitmelisiniz. Engellillik oranınızın tespiti için başvuracağınız için rapor ücreti ödemezsiniz http://www.tkhk.gov.tr/Dosyalar/939746c2030f46e28b9ce7af4f0cf6c9.pdf linkteki yazıyı okuyun yazdırın yanınızda bulundurun ücret ödemeyin. EKPSS başvuruları 23 Şubat'ta başlayacak sanırım yetişir en kısa sürede raporunuzu alın. 2300 civarında maaş alırsınız, kurum içinde yükselebilirsiniz, görevde yükselme de kurumların yönetmeliğine göre değişebilir.

Ayrıca raporunuzda çalışabileceği alanlar kısmını doldurtmanız yararınıza olacaktır.

Hastalık durumunu bilmiyorum fakat yazılarından kesin raporu alacakmışsın gibi yazmışsın,önce bir kurula gir ve bakalım kaç alacaksın.Ben bir kaç yazı okudum ve %20 verildiğini yazmışlar.

1 - Rapora başvururken bana ilk başta bir kağıt imzalattılar.Eğer puan alamazsam ücret ödeme konusunda idi ve o zaman ki rakam 75 TL. di.Eğer kuruldan puan alırsan o ücret ödenmiyor.

2 - İlk kurulda alırsan yetişir yok %40 dan düşük gelirde itiraz ederim dersen ikinci hastane ve hakem hastane kesinlikle yetişmez.

3 - Önce raporu hak et sonra sınavı kazan zaten devlet özel sektördeki gibi yada emekli gibi yapmıyor yetecek parayı veriyor.

4 - Bildiğim kadarıyla asaletin onandıktan 3 yıl sonra yükselme sınavına girilebiliyor.

@dokuzparmak ontanedir zendark Life

Cevabınız için ve tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için hepinize Çok teşekkür ederim, ALLAH razı olsun.. Bu arada Life hocam Ayrıca raporunuzda çalışabileceği alanlar kısmını doldurtmanız yararınıza olacaktır demişsiniz. bunu nasıl yapabilirim yada ne yazdırmalıyım kime söylemeliyim. pek bilgim yok biraz daha açmanız mümkün mü acaba.

hakanoncul
hakan hocam cevabınız için teşekkür ederim. evet kesin değil fakat detaylı yazmadım. iki bacakda geçirilmiş dvt . venöz yetmezlik ve faktor V leiden var. bakalm nasipse alırız belki. okuduklarıma göre tam sınırda görüyorum. aladabilirim. almayadabilirim gibi. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Hastalık konusunda önce dedigim gibi bilgim yok sadece sağlık dileyebilirim :) hakkiniz varsa verirler ,bende çok stres yapmistim ama sorun olmadan vergi indirimi bile geldi ve simdi emekliyim şükür.Ama bir kaç yazida %20 diye okudum ama moralini bozma ,moral bozmak içinde yazmadim zaten.Ben DVT diye arattirdim belki hatali da olabilirim

hakanoncul

estağfirullah hocam sıkıntı yok :) nasibimizde varsa ve hayırlı ise olur inşallah.. tekrardan hepinize teşekkür ederim bilgilerinizi paylastıgınız için. pazartesi basvuracağım ayrıntıları paylasırım sağlıklı kalın esen kalın! :)

Enginerr doktorunuza raporu ekpss için kullanacağım çalışabilir alan kısmını doldurur musunuz diye ricada bulunursanız doldururlar, mesela engel durumunuza göre ağır efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir ya da uzun süre ayakta kalmaması gereken işlerde çalışabilir şeklinde çeşitli ifadelerle tanımlanırsa iyi olacaktır.

Dvt için engelli raporu alınabiliyor mu ? bende 10 sene önce dvt geçirmiştim ayrıca bipolarım.

İhtiyacım olan konuydu teşekkür ederim bilgiler için. Bende yarın gidecem rapor almaya. Yetişir mi diye kaygılanıyordum. Söylediğiniz gibi hastaneler çok değişken. Bugün listedeki hastaneleri (izmir) bi dolaştım 4 ayda veririm diyen de var 2 haftada veririm diyen de.
Bu arada hastalığım tam remisyonda hodkgin lenfoma evre 3
Ne yazık ki rapor alabileceğimi daha dün öğrendim yani son zamana kaldı. Umarım yetişir.

Hastalık konusuna bir şey diyemem ama rapor süreci 3-4 ay gibi sürmez ,tahliller kontroller en fazla 6-7 gün ,1-2 günde yazılması desek toplamda 10 günde biter.

Doktoruna denk gelirsen seni tanıdığı için tahlil falan istemez ise 2-3 günde her şey biter

Sağlık kurulunda çalışan biri olarak şunu söyliyim yönetmeliğin 8. Maddesinde: [SIZE=2]Özürlü sağlık kurulu raporlarının kişinin başvuru tarihinden itibaren en geç yirmi iş gününde tamamlanarak ilgiliye verilmesi esastır.[/SIZE] Yazmaktadır. Fakat eğer ki o hafta heyet kontenjanı doluyla malum mesai saatleri içinde tüm hastalara bakmalıdır doktorlar dolayısıyla haftalık kontenjan vardır. Size randevu verirler.
Dilekçe yazınız kısaca şöyle olabilir. Engelli kadrosundan (istihdam) yararlanmak için engelli raporu almak istiyorum. Gereğini arz ederim. Şeklinde. Sevksiz gittiniz diye sizden ücret talep edilmez fakat 0 sıfır puan almanız durumunda rapor masraflarını sizden karşılayabilirler haberiniz olsun.
Ekpss ile kpss arasında fark yok görevde yükselme sınavıyla ve tabi ki diplomanızla unvanınızı değiştirir ve yükselişiniz.

Üst Alt