Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girmeden önce bugün ve yarın sabah tıpkı sınava gidiyormuş gibi hazırlanın

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
EKPSS ye girmeden önce bugün ve yarın sabah tıpkı sınava gidiyormuş gibi hazırlanın.
yıllardır aynı taktiği uygularım..
hepimiz derslerimizi çalıştık.. sorular çözüdk.. yoğun bir dönem geçirdik..
şimdi ise bilgi yönü değil konsantrasyon, odaklanma adaptasyon gibi psikolojik sorunlar kaldıu.

yıllardır hep aynı taktiği uygularım.
sınavlara (aof, öss, lys, kpss, ekpss vs)...
sınavlara 2 3 gün kala sınav saati ile aynı saatte deneme sınavı çözerim..
evde olsam bile sınava gidiyormuş gibi giyinir, yanıma suyumu alırım..
deneme fasikülü alır.. ekpss veya ekpss süresi ile aynı sürede deneme çözerim.
burada amaç, denemede iyi iş çıkarmak ve eksik bilgilerimi tazelemek değil...
sınav ortamı yaratmak..
çünkü hepimiz bir şekilde özelde kamuda çalışan insanlarız.. kimimiz öğrenci.. veya çalışmasak bile gündüz başka işlerimiz oluyor..
bu nedenle yıllar önce bir şey farkettimn..
hepimiz sınava uygun saatlerde değil...
genellikle öğle, akşam hatta gece çalışıyorıuz..
sınav saati sabah olduğundan, sınav salouna gidip adapte olamıyoruz.. sorulara konsantre olamıyoruz...
işte bunlar hepsi evrimsel süreçten gizli...
zihin, sabah 9 10 da böyle bir ortama kendini hazırlamadı ki...
aynı soruları akşam sorsalar veya öğleden sonra sorsalar,
eminim ki büyük çoğunluğumuz, +3 +5 net fazla yapacak...
bunu nerden mi biliyorum?
aof de 9:00 seansı sıınavında odaklanma sorunu yaşıyorken
aof de 14:00 seansı sınavında ise en ufak bir odaklanma adaptasyon ve konstantrasyon sorunu yaşamadığıumı farkettim
çünkü 14:00 seansı sınavı benim eğitim evrimimle doğrudan alakalı..
benim ders çalışma ve dersten verim alma zamanımının kamsimum olduğuı zamanlar..
benim gibi olmayanlar elbet bildiği yapabilirler.
ancak yıllardır sabah seansı sınavlarında sorun yaşayanlar
böyle görece yol katedebilrler.

bizde kalmadı pek o mücadele isteği yeterki biraz olsun çalışabilelim o yeter.

Sınav geçti.. başlık demode oldu ama sınavlar bitmiyor..
AOF, KPSS EKPSS, yeni üni okumak isteyenler için LYS (yeni adı YKS galiba),.... hatta ALES veya ÜDS, YDS..

genel oturumlu sınavlar önümüzde hep olacağı için, bu taktiği şiddetle öneriyorum..
sınava 4 gün önceden her sabah sınava gider gibi giyindim.. sınava gider gibi saçımı taradım. suyumu, sınav giriş belgemi aldım..
gerçekçi olsun diye.. tam karşımda duvar saatini sınav saati gibi düşündüm.. 10:15 te sınav başlattım.. 11.15 te bitirdim...
her sabah bunu yaptım..
yanlış anlaşılmasın..
bir şeyler öğrenmek veya bilgileri pekiştirmek için değil...
adaptasyon ve konstantre olmak için...
çünkü genellikle öğle veya akşamları ders çalışan insanlarız.. oysa bir anda sabah seansına girince artık uyanamıyor muyuz adapte mi olamıyoruz her neyse, sonuçlarımız iyi veya kötü., sınav kalitemiz beklentilerimizi karşılamıyor... "daha iyi yapabilirdim" hissinden söz ediyorum..
ınanın sınava gittiğimde hiç yabancılık hiç adaptasyon sorunu, hiç konsantrasyon sorunu çekmedim. o kadar sorulara odaklandım ki.
en azından bu anlamda bir sorun yaşamadım.

Tebrikler çok doğru söylüyorsunuz

Üst Alt