Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'den genel kültür ve genel yetenekten XX soru net yaparsam XX puan alabilirim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
721
Reaksiyonlar
541
EKPSS sınavı 2018 de gene yapılacak.
Burada ben kaç net yaparsam KAÇ PUAN ALABİLİRİM
DİYE KONU AÇIYORUM.

MESELA
BEN ORTAÖĞRETİMDEN SINAVA GİRECEGİM.
GENEL KÜLTÜR : 30 net
GENEL YETENEK: 10 net
YAPARSAM EĞER KAÇ PUAN ALABİLİRİM.

Yani yapacağınız net sayısı kendinizce belli olabilir ama kaç puan alacağınızı kimse netleştiremez:) 60 soruluk bi soruluk bi sınavda 60 doğru yaparsanız 100 puan alırsınız. Bundan başka kesin bişey yok. Puanınız, netlerinizle orantılı değil, sınava giren diğer kişilerin netleriyle orantılı.

Şimdi 100 kişi sınava giriyosa ve 60 soruluk bi sınavda en fazla 50 net yapıldıysa, 50 net yapan biri 100 alır. Yinede bi tahmin yürütmek gerekirse, geçmiş yıllarda birbirine yakın puanlar 40 net yapan biri, 85 üstü puan alır (kesin değil) diyelim.

merhaba ben 32 net yaptım 2016 ekpss sınavında 78.9 puan aldım

2014 EKPSS Sınavına girdim
Genel Yetenek : 27 Doğru 3 Yanlış
Genel Kültür : 18 Doğru 12 Yanlış
Bu şekilde 85,55 puan almıştım

30 net ortalama 74 puan şeklinde hesap edebilirsin standart sapma vesaire 1,2 puan oynatır...

bu atandım diyenler nasıl atanıyor detay yazabilir misiniz? mesela ben 2016 ekpss'de 78 puanla acikta kaldim. 3 ek yerlestirmeye de basvurdum hatta dogudaki sehirleri bile yazdim, hicbiri gelmedi. lisans iktisat mezunuyum. 2014 ekpss'de de atanamadim. lisans mezunu olarak ekpss'ye girmek bence dezavantaj yaratiyor.

Lise mezunu 78 üstü rahat atanıyor. Lisans memurluk biraz sıkıntı.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Adliyelerde İş herzaman yoğun olur hele ki benim çalıştığım yer İdari ve Mali işler Adliyedeki her kalemin bizimle mutlaka işi oluyor anlayacağın en yoğun kalemlerden biriyiz ancak işler yoğun diye intihar edecek değiliz :) Allaha Şükür İşimiz var sonuçta Antalyadakilerin İntihar sebebi farklıdır

Üst Alt