Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de Türkçe sorularına dil bilgisi konulari da dahil mi?

Ben de bunu merak ediyorum.

Dilbilgisi'nden sanırım ''sözcüğün yapısı'' konusunu kastediyorsun.
Yumuşama, benzeşme, yapım/çekim ekleri ve saire.

Birkaç yerde rastladığım ekpss konu dağılımlarında ''sözcüğüm yapısı'' yani dilbilgisi de dahil.

Ben de bunu merak ediyorum. Dilbilgisi'nden sanırım ''sözcüğün yapısı'' konusunu kastediyorsun. Yumuşama, benzeşme, yapım/çekim ekleri ve saire. Birkaç yerde rastladığım ekpss konu dağılımlarında ''sözcüğüm yapısı'' yani dilbilgisi de dahil.

Arkadaşlar dil bilgisi dahildir 15 sorunun 2 tanesi kelimede anlam 3-4 tanesi cümlede anlam 7-8 tanesi paragraf ve son 3 soru dilbilgisidir. 3 sorunun bir tanesi noktalama işaretlerinden, bir tanesi anlatım bozukluğundan ve bir tanesi de sıfat,fiil zarf gibi cümle öğelerinden gelir.

2016 ekpss bir tane dil bilgisi sorusu vardı

genelde bir tane çıkıyor sanırım güzel :) dil bilgisinden nefret ediyorum

1 tane cıkıyor calışmaya degmez :D

EKPSS'de Türkçe bölümünden ses bilgisi konusunda kaç soru çıkıyor bilen var mı?

ses bilgisi kaç soru

ekpss lise düzeyi türkçe soru dağılımı nasıl olur

merhabalar.lise düzeyinde gireceğim sınav için hazırlıkları sürdürüyorum.şimdi türkçe dersine çalışmaya başladım.cümlenin ögeleri,zamir zarf ekler ve fiiller konusunda pek iyi değildim..şimdi bunlara çalışacağım ama çok fazla kasmaya gerek var mı merak ediyorum..sınavlarda bu konulardan sadece bir iki soru gelecekse üzerine çok fazla düşmeyeyim diyorum...önceki sınavlara girmiş olanlar yazabilir mi acaba,sınavda türkçe soruları nerden geliyor? cümlenin ögeleri ekler zarf fiiller konularından çok fazla soru geliyor mu? yoksa ağırlık paragraf ve anlam gibi konularda mı?sınav tecrübesi olan arkadaşlar yazabilir mi? şimdiden teşekkürler

edit: konuyu yeni bir başlık olarak açmıştım.ama başlık kaldırılarak yazdığım konu bu başlığa yönlenirilmiş..merak ettiğim soruların cevabını önceden vermişler.herkese teşekkürler

Son düzenleme:
ekpss türkçe konu dağılımı

arkadaşlar ekpss türkçede paragraf harici kaç soru gelir

Önlisansta gelmedi hiç lise de bir tane gelmiş sanırım o da çok zor değildi

2014 lise de 1 tane çıkmışti lisansta genelde kaç tane çikiyor acaba daha önce giren ve hatirlayan arkadaşlar yazarsa iyi olur

deep_blue85

Anlatım bozukluğu kesin çıkıyor mu? Ben 2016 ve 2018'deki sınavda pek görmedim

Üst Alt