Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de ortapedik engelli ile ruhsal engellilere aynı sorular sorulması adaletli mi?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaş

bilindiği gibi engellilerin devlet memurluguna atanabilmeleri için ösym nin yaptıgı sinava girmesi ve tercihden sonra atamalar

bu sınavda bir ortapedik engelli yada görme engelli kişi ile ruhsal engelli kişilere aynı soruların sorulması sorular arasında herhangi bir farklılıgın olmamasını nasıl karşılıyorsunuz ösym bunu değiştirmeyeceği aşikar bu durum ile görüşlerinizi merak ediyorum lütfen her engel grubundan arkadaşlar fikirlerini paylaşsınlar bu sınavlar engel farklılıklarına göre değişemezmi ruhsal hastalık olan kronik bir şizofrene sordugunuz soruyu ortapedik engelliye sordugunuz da orada ortapedik eneggelli kendine avantaj sağlayıp öne geçmezmi. yada ruhsal engelli kişimi öne geçer

sizce burada bir adaletsizlik varmı yokmu fikirlerinizi alabilirmiyim

kunta

görme bozukluğu olanlara bir kademe daha basit sorular yöneltilmeli bence, ki zira benim ortapedi ve psikiyatri bizde sorun yok bence makul aynı olmalı

ama işitme, görme olanlara biraz daha yüzüysel sorulmalı
zira zihinsel olan arkadaşlara mesela güzel soruyorlar

ama bence adaletsizlik yok sadece görme ve işitme olan arkadaşlarımıza daha yüzeysel sorulmalı çünkü duyamıyor ve işitemiyorlar ve haliyle bizden daha zorluk çektikleri aşikar

hastalığım nedeniyle ağır bir şekilde unutkanlık ve dikkat eksikliği yaşıyorum. doğal olarak bu gibi sınavlarda benim gibi bir çok insan başarısız olacak. fakat her ruhsal hastalıkta, zihinsel beceriler aynı derecede kayba uğramıyor. bu nedenle bunun değerlendirilmesinin yapılması zor.

engel gruplarının sınıflandırılıp ona göre sınav soruları oluşturulması gerekiyor .burada bir adaletsizlik seziyorum

@Skolyoz23

- Size katılıyorum, çünkü sınavda görme engelli bir abimizle beraber girdik sınava benimle aynı sınıfta gireceğini biliyordum ben erkenden gittim yerime oturdum abi sınıfı bulamadı geldi sınıfın numarasına baktı okuyamadı burası değil dedi gitti bende gözetmene söyledim bu kişi benimle aynı yere girecekti fakat farkedemedi geçti lütfen yardımcı olur musunuz diye ... Gözetmen gitti, aldı, geldi abiyi. Fakat bu abi şimdi 40 puntoluk yazıyı okuyamayıp sınıfını bulamıyorsa o kişi benimle aynı sınava nasıl giriyor, canım sıkılmıştı...

( He şunu da bilmiyorum belki onun için özel bir kağıt basmışlardır o ona göre okur o kadar bilmiyorum...)

Soruların zorluğu eşit olmasında bir problem yok ama ben bacağımı kullanamıyorum o adam gözünü ama beyin aynı beyin

Arlarında elbet fark olmalı işitme engelli biri gayet hızlı ve göreceli iş yapabilir ama görme engelli yada zihinsel engelli bir arkadaşımız zorlanabilir o yüzden sınavlarda kolaylık olmalı böylece herkes hak ettiğini almalı..

Zaten girilen kategoriye göre ayrı sorular soruluyor ve bir hayli kolay olan bu sorular için ekstradan engel durumuna göre ek sürede veriliyor . Siz sanırım tam bilmiyorsunuz bu konuyu .

zihinsel engellilere en kolay soru soruluyor sizin mevzuattan haberiniz yok galiba

Arkadaş zihinsel engelliden bahsetmemiş, ruhsal/duygusal engelliden bahsetmiş.

Zihinsellere evet daha kolay soruyorlar, ama ruhsallar "genel" kategorisinde giriyor.

Benim engelim de ruhsal, odaklanma sorunum var ve kullandığım ilaçlardan ötürü unutkanlık, dikkat dağınıklığı vs bir çok problem yaşıyorum. Ama her engel türünün kendine göre dezavantajları mevcut. Bu açıdan işin içinden çıkmak zor, yani adaleti sağlamak için.

Yalnız kendim için konuşmam gerekirse ek süre verilmesini (ve soruların kısa tutulmasını) isterdim, çünkü odaklanma sorunum yüzünden soruları ve cevapları birkaç kez okumak zorunda kalıyorum ve haliyle zaman yetişmiyor.

Üst Alt