Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de nitelikli kadro demek sadece Öğretmenlik demek mi?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Aşağıda EKPSS nitelikli kadro eleştirime destek verirseniz ve ilgili kurumların yetkililerin görmesini sağlarsanız sevinirim.

EKPSS sınavı ile çok az nitelikli kadro alımı yapıldı günümüze kadar. Fakat öğretmen alımı bir başka oldu. EKPSS de nitelikli kadro demek sadace Öğretmenlere özel mi demek oldu ? Sadece 2014 EKPSS sınavı ile 500+150 =650 öğretmen kadrosu açıldı. Yanlış hesaplmadıysam çok iyi bir rakam 650. Fakat ya Mühendislik ? Ya Uzmanlık ? İşletme iktisat mezunları ?

Mühendislikte durum şu. Örneğin ben branşıma kadro gelmediği için memur olarak atandım. puanım 78 di. Fakat 20 puan düşük puanla branşına kadro gelen arkadaşarımızdan mühendis olan oldu. Sayıları öğretmen kadrolarının yanında çok az bir rakam.

İşletme ve iktisat mezunlarına ise nitelikli kadro hiç verilmedi.

Branşına kadro gelmeyen yüksek puan alan Mühendislerin, İşletme ve İktisat mezunlarının hakları ne olacak ? Kimden isteyeceğiz hakkımızı ?

İşin doğrusu özürlü memur açığı en fazla olan kurum MEB toplam açık 25 000 civariysa bunun 18-19 000 civarı MEB te ve MEB de en az bunun 15 000 ni hizmetli alacak. Aslında bu sınavlar hizmetli puanını 70 in altina düşürmemek için yapılıyor hem böylece zamana yayılıp reklamda yapılıyor.

Tüm Engelli Öğretmenler Atandı. Hayırlı Olsun. Ama ?

Hükümet tüm engelli öğretmenleri atıyor. 2014 EKPSS ile 600 e yakın engelli öğretmen atandı. Fakat mühendis atamaları ve diğer mezuniyetlerden atamalar (nitelikli kadrolara atamalar) çok az. Örneğin Mühendislik kadrosuna galiba 2014 EKPSS ile atanan 60-70 kişi civarı. Bir çok yüksek puan alan ve branşında birinci olan mühendisler, mühendis kadrosu olmadığı için memur olarak atandı. Bu duruma kim dur diyecek. Bu saatten sonra en azından her mühendislik branşından dereceye giren ilk 3 veya 5 mühendisi branşında mühendislik kadrosuna atarlarmı ? Atarlarsa nasıl atarlar ? Bu konuya destek verecek mühendis arkadaşlarla hükümetten nasıl bir talepte bulunubiliriz ?

otomotiv Öğretmeniyim 2014 ekpss sonucuna göre atamam çıkmadı(belirtilen tc kimlik no sistemde kayıtlı değil) diyor. alo 147 den dilekçe ile başvurdum ama nedenini kestirmiş değilim.Bir fikriniz var mı?/ (1. aşama il meb basvuru 2. asama il tercihi . bu iki aşamayı da tamamladım/)
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

150 kişi atacaktılar engellı ögretmenlerden 186 başvuru oldugu için hepsini atati diyor haberler..hemde kendı ıllerınde istedigi okula..

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, 7-11 Aralık 2015 tarihleri arasındaki ön başvurulara 203 engelli öğretmen adayı başvuru yaptı.

Bu adaylar arasından 17-21 Aralık 2015'de atanmayı istedikleri illere ilişkin tercih işlemlerini 184 engelli öğretmen adayı gerçekleştirdi. Bakanlık, bu adayların tümünün atama işlemlerini bugün gerçekleştirdi.

2014'teki Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, EKPSS puan üstünlüğüne göre 150 engelli öğretmenin istihdam edileceği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla ön başvurunun ardından tercihte bulunan tüm öğretmenlerin atama işlemlerinin gerçekleştirildiği öğrenildi.

Buna göre, en fazla sayıda engelli öğretmen ataması Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine yapıldı. 35 öğretmenin atandığı bu alanı, 19 öğretmenin atandığı tarih, 12 öğretmenin atandığı matematik ve 11 öğretmenin atandığı sosyal bilgiler bölümleri izledi.

ben de Türk Dili ve Edebiyat öğretmeniyim, işitme engelliyim bu yıl ilk kez gireceğim atama nasıl olacak normal bir lise de işitme engelli çalışabiliyor mu ?

Selam,
Ben de bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Niteliğe göre alım yapmaları ve daha fazla alım yapmaları için elimizden gelen bir şey varsa organize olup talebimizi dile getirelim. Bu konuda oluşmuş bir topluluk varsa link atabilir misiniz? Ya da biz mi başlatalım?

Son atama hakkında birşey diyemem lisans için 65 genel kadro açılmış. Bilgisayar Mühendisliğinde 2014/2 atamalarında 15 2015/1 atamalarında 6 boş kadro kalmış. Kader kısmet diyelim Mesela Makine Mühendisliği 79 ile kapatmış en son KPSS ile kıyaslandığında sayı az geliyor lakin kamuda engelli istihdamı normal istihdamın yüzde 4 olduğunu düşünürsek yasal olarak itiraz etsek bile kabul edilmeyebilir.

Bu yıl nisan ayında yapılan tercihlerde mezun olma koşulu olduğu için tercih yapamadım. Halbuki mezun olmama 1 ay gibi kısa bir süre kalmıştı. Artık önümüzdeki sınava bakacağız mecbur. Umarım niteliğe göre alım olur da bizim de emeklerimiz bilgilerimiz boşa gitmez. Sevdiğimiz işi yaparak daha verimli oluruz.

Mühendislik kadroları çok az oluyor. En büyük problem ise bazı branşlara kadro verilliyor bazı branşlara ise kadro verilmiyor. Bu tür problemlerimiz var. Çözüm yolları nelerdir ? Engelli problemleri ile ilgilenen bir milletvekili yok mu ? Kim bizim adımıza çözüm bulacak?

Birlik olup birşeyler yapılmalı dilekçe falan belki o zaman bir değişiklik olabilir ama engelli mühendisler fazla ses çıkarmıyor elektrik elektronik müh vardı atamalar ama olmadı benim de ziraat mühendisi çok alım yapıldı blldiğim kadarıyla ...

Ben BİMER den kadro istedim. Özet olarak "Engelli Mühendisleri için her branştan yeteri kadar kadro verilmesini istiyorum." diyebiliriz BİMER dilekçe örneğinin içeriiği. Fakat gelen cevap kurumların kadro istediğini ve bu konuda kurumlara müdahale edilemediği şeklinde. Yani branşlarıyla ilgili kurumlara dilekçe yazılabilir. Ama hangi adreslere bilmiyorum. Ya da tanıdığı olan branşla ilgli kurumun bağlı olduğu bakanlığın Müsteşarı veya Bakanı ile görüşebilir. Örneğin Bilim ve Teknoloji bakanlığı her branştan mühendis alabilir. Fakat Kendi branşımızla bu bakanlığa hangi adresten dilekçe yazabiliriz ?

Şimdi bu ziraat muhendisi ile tarimsal biyoteknoliji bolumu mezunu arasinda ne fark var? O kadar muhendis kadrosu aciyor ama o bolume tek bir kadro acmiyorlar. Bu hangi akla hizmet anlamis degilim. Bide actiklari kontenjanlar dolsa tamam. Bu gidisle 4001 de sansimizi deneyecegiz galiba

arkadaşlar porsonel dairesi başkanlıgına dılekçe yazın kurl toplantılarında dıkkate akınsın..

Üst Alt