Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de matematik yapmadan 35-40 net yaptığım takdirde kaç puan alırım?

Konular
25
Reaksiyonlar
1
durumum nasıl olur sizce arkadaşlar? Tahminen puanımın nasıl olacağını tecrübeli arkadaşlar söyleyebilirler mi?

bende merak ediyorum bu konuyu matsız 35 40 nete 75 80 gelir mi ?

Ama matematik yapmamamın olumsuz etkisi olmaz değil mi? Standart sapmanın olduğunu biliyorum fakat bu çok da etkili olmaz sanırım.

bende bu konuyu merak edıyorum benımde matematık yetenegım yok sadece sozel yapsak atanamazmıyız?

toplam 30 sözel wardı galiba oradan full yaparsanız en iyi ihtimalle 60 genelde 0 mat yapıp 4o net olursa 75 civarı olur 80 mumkun degil

40 nrtte 80 üzeri alırsınız.

Sizin yaptığınız soruları genelde yapamayan ne kadar az olursa o kadar katsayısı artar sorunun ona göre bakacaksınız.
Kendim ÖMSS'de 39,5 net ile 84 aldım.

ed sadece sözelmi yaptın 84 aldın nasıl oldu acıklarmısın.

Herkes aynı şeyi düşünüyorsa ne yapaacaksınız ??

Nerden bileceksiniz ki , matematik sorularının tarih sorularından kolay gelmeyeceğini...

Onun için en güzel matematik öğrenmek , daha az soruyla daha fazla puan almak ...

Başarılar

Sözelci olunca işler biraz değişiyor. Yap demesi kolay :) Şaka bir yana matematik yapmadan atanmak KESİNlikle mümkün değil midir ya? Umut yok mu yani?

ben matematik yapmadan lisans tan 77 aldım. matematik dışındaki alanlarda çok az yanlış vardı. yani matematik olmadan da oluyor. ama matematik olursa daha iyi olur tabi.

Arkadaşlar ben ÖMSS 2012 de 36.75 netle 80.38 aldım 37 net le kesinlikle 80 üstü alırsınız.
Nekadar çok çalışırsanız okadar yararınıza olacaktır
şimdiden çalışmaya başlayın.2014 ün ilk yarısında kesinlikle EMSS Sınavı yapılacaktır.bilginize

bakın arkadaslar 25 tane matematik yaptım 24 netim var tam 86 puan aldım genel toplamda 41.5 netim var matematigin standart sapması eşit bile olsa 40 netle 83 puan alırdım asagı yukarı net sayısı benden 2 fazla olup sadece 2.25 mat neti yapan arkadasım benden 4 puan az aldı yanı 2.25 mat 43.5 toplam netle 82 aldı yani matematiksiz 40netle 80 mümkün değil bence 80 ile atanmakta artık çok çok dah azor

türkçe 15 gk 30 toplamda 45 sözel soru çıkacak bikaç tane mat yaparsak 37 40 net gelir bence

soyer
zaten 15 mat sorusu vardı heralde ''genel yetenekten 25 yaptım'' demek istedin.

matematik olmadan düşük puan alırım düşüncesi ters ve bence düz bir mantık ki bu durum adayın yaptıği net sayısına göre değişir her matematiği iyi olanın sözel kısımı tanamlayıcı sınavda basarılı olacağı anlamına gelmez işin özü sahip olduğumuz mevcut puan sistemi sınavdaki genel basarı oranına da baglı bi fikir sahibi olmadıgın soruya iki şık arasında kalsan dahi dokunma boş bırak atarım tutar hesabı yapma her yanlış yaptıgınız soru sayısı hanenize eksi puan şeklinde geri dönerken soruyu bos bırakan diğer adaya ise puan kazandıracaktır ancak bir diğer adayla eşit yada yakın puan alınması halinde matematik devreye gircektir matematikten yaplan 1 nette olsa iyi puan almanıza kafi :eek:

düşenyaprak kac net yaptın sözelden 77 aldın ??

bu sınavda şansım yok ozaman cunku ben hıc matematık yapamıyorum :(((

Sen üstteki yorumları pek okumuyorsun heralde :) Matematik yapmadan da olabilir diyorlar ama matematik yaparsan daha iyi olurmuş :)

cennet saolasın okudum usttekı yorumları ama senın dedıgın gıbı anlamadım ınsallah arkdasım kazanırız rabbım yardım eder.

Ben sadece 3 matematik sorusu cevapladım 3 üde yanlıştı
genel yetenek-14 dğru 3 yanlış.
genel kültür-23 doğru 7 yanlış
aldığım puan 80.383838 idi.Burda benim avantajım türkçeden 14 netin olması.
Yani 35.75 netle 80 üstü puan aldım,gerisini kendiniz hesaplayın.

Tek bir matematik soru çözmeden ilk atamada yerleştim. 41 ya da 42 (emin değilim ) netle kazandım

Arkadaslar ösym sinavlarinda en cok puan matematikten geliyor, kolay sorulara bakin hic olmazsa 1 dogru matematik sorusu bile binlerce kisinin önüne getirir sizi siralamada.Ve size tavsiyem kolay matematik kitaplari var konu anlatimli, onlari alip pratik yapsaniz bile kafi, videolar var matematik konu anlatimli netten bakin onlara ama matematik yapamam demeyin.Ben gecen sinavda 14 türkece dogru, 10 net de matematik yaptim, güncel sorulardan tamami dogruydu 6 sorudan ama iste tarih ve cografyadan battigim icin 80 küsür puani zor almistim.Ve sunuda diyim siralamalarda düz lise mezunu ile meslek liseleri mezunu puanlar ayni olsa bile arada 1000 lerce kisi olabiliyor, aklinizda bulunsun.

sadece merak ettiğim gecen sınavda soru adedi 60 dı önümüzdeki yapilacak olan Emss de konu dagılımında ve soru sayısında artış olur mu veya zorluk derecesi nekadar olur :confused: sınava basvuru sayısıda bihayli çok olacaga benziyor

Matematiği çözmek için insanın biraz temeli olması lazım. Kendimi örnek vereyim: Hayatımda matematiği hiç sevmedim, okulda da nefret ettiğim derslerin başındaydı. Okulu bitireli yıllar oldu, bildiğim bişeyler vardıysa da onlar da silinip gitti...

ÖMSS sınavını ilk duyduğumda hiç matematik çözmeyeceğimi ve çok çalışıp sözel sorularla iyi bir puan almayı düşündüm hep. Bazı arkadaşlar ısrar edince matematiğe de çalışacam dedim. Bir defa çalıştım, anlamak için beynimi zorladım ama anlamamak başka bilmemek başka... Dediğim gibi temelim yoktu oysa çalıştığım kitap matematiğin bazı kurallarını önceden biliyormuşum gibi anlatıyordu...

Doğrudur matematiği çözebilmek çok önemli, 1 soru ila yüzlerce kişinin önüne geçebilirsiniz. Eğer çözebilecekseniz muhakkak çalışıp çözün çünkü 1 soruyla yüzlerce kişinin önüne geçiyorsunuz. ama eğer çözemiyorum, çözebilmem imkansız ( benim gibi ) diyorsanız o zaman muhakkak sözele çok çalışıp sözel sorularının en az %90-95ini çözmeniz lazım.

Matematiği çözmek önemlidir ama çözememek de çaresizlik değildir zor da olsa sözel sorularla iyi bir puan alınabilir.

esmerelza;EMSS basvuru kilavuzunda yazarlar soru adedini ve konu dagilimlarini.Simdiden ne desek bos, insallah cok soru sorulmaz 60 soru iyiydi.

Bende lisans olarak giricem sınava, hazırlanmaya başladınız mı arkadaşlar ?

Eger 60 sorudan fazla sorulursa evdeki hesap çarşıya uymayacak dolayısıyla 35-40 net 80 ve üstü puana tekavül ederken soru adedindeki artış bu hesaba denk düşmiyecek ilkler genelde daha kolaydır işittiğimize göre bu ikinci sınav daha kapsamlı ve zor olabilir her ihtimali göz önünde bulunduralım ona göre hazırlık yapalım yaz çıkarsa bahtımıza :eek:

Ìlk sinav kolay gibiydi ama bu ikinci sinav kapsamli olabilir.Önlisans olarak giricem bende sinava, kpss genel kültür genel yetenek ihtiyac akademi kitabinin yeni basimi ekimde cikacakmis, soru bankasiyla birlikte ona calismaya baslicam insallah hayirlisi ile.Kolay olucak diye düsünmeyin derim, zira gecen sene önlisans ve lisans sorulari zordu.

Üst Alt