Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de ilk atamada atanan, ikincide tercih yapabilir mi?

Esk26

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2016 ekpss 1. Atamada atananlar 2. Atamada tercih yapamıyor değilmi

atanamıyor. Eğerki başka yere atanmak istiyorsa sınava yeniden girmeside çare olmayabilir. şöyle örnekleyim ; mesela memur kadrosuna atandınız ,bir sonraki sınava giriyim başka kuruma atanıyım demek için farklı bir kadroya atanmanız lazım.mesela tekniker kadrosu gibi.onunda şartlarını sağlamanız lazım.tekniker vasfınız yoksa onuda seçemezsiniz.burdaki amaç,millet işine gelmeyince sürekli sınava girip yer değiştirmesin,başkalarınında hakkı yenmesin diye..

bu hak hukuk işlerini çok iyi biliyorsun galiba Ben Kırıkkale' çalışıyorum Çorumda mühendislik okuyorum tayin gelemiyorum ama devamsızlıktan kalıyorum şimdi atamayla Çoruma yerleşşem kimin hakkını yemiş olurum.

arkadaşım sorun nedir belliki sorunun vaar paylaşırsan yardımcı olmaya çalışalım

istifaya kadar gidecek büyük sorun olsa gerek

@Esk26 Atananlar sonraki tercihlerde tekrardan tercih yapamazlar,

@NaftalinKokusu Sınava girmek için istifa etmenize gerek yok, şu an hizmetli kadrosunda olduğunuzu varsayalım 2018'de yapılacak olan EKPSS sınavına girersiniz yüksek puan alırsanız tercihlerde de memur veya mesleki eğitim görmüşseniz tekniker,teknisyen türü kadroları tercih edersiniz tercih edemeyeceğiniz kadro alt ve aynı kadrolardır, yani hizmetliyseniz bir daha ki sınavda aldığınız puanla hizmetli tercihi yapamazsınız memursanız da memur kadrolarını tercih edemezsiniz.

Hak hukuk konusunda da çalışan kazanır mantığı ön plandadır, çok çalışmıştır sınavdan 95 üzeri almıştır istediği yere atanır bu sistemi getiren yetkililer de bunun hak yenmesi olarak değil de çalışanlara da bir üst kadroyu tercih etmeleri şartıyla sınava girme imkanı tanımışlardır bu da gayet normaldir ancak bu kuralı koymamış olsalardı isteyen istediği kadar sınava girer tercihlerle yine çalıştığı kadroyu seçer ve istediği ile atanırdı işte bu haksızlık olurdu.

2.tecihi yapamazsın zaten 1. tercihde atandığın için ÖSYM sistemi uyarı verri daha önce atandığınız için tercih yapamazsın die
üst kadro veya teknik kadro için bir sonraki sınava girilmesi gerek yine aynı kadro tercih edilecekse 6 ay önceden istifa edilmiş olması gerek
Kimse kimsenin hakkını yemiyor burda üst kadro ve teknik kadroyu tercih etmek haktır onun için eğitim almış hizmetli olmak için değil 2016 da lise mezunu olarak girmiş 2018 e kadar ünv. mezunu olmuş tekrar sınava girmiş kazanmıştır ömür boyu hizmetli mi kalsın.
eş değer kadro için adam atanmıştır bakanlığa fakat işler isdediği gitmemeiştir sevememiştir sağlığına etkisi etmiştir 6 ay önceden istifa edip bir risk almış belki atanamayacak bir daha belki puanı düşük olacak bunu kimse kale almıyor
HAK OLAN SINAV DIR çalışırsın adam akılı alırsın yüksek puan atanır gidersin

ha üst kadro ve ya istifa edip tekrar tercih yapanların sayısıda öyle çok değildir bahanelere sarılmamak gerekir

ben 2014 sınavında lise mezunu olarak girdim ilk atamada hizmetli olarak atandım 2 sene içinde gece gündüz ders çalışıp hem üniversite okudum bitirdim hem 2016 ekpss hazırlandım iyide puan aldım şimdi benim hakkım ne olacak ben hizmetli olarak mı devam ediyim

Üst Alt