Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS’ye Makine mühendisliğinden giren var mı?

Ben varım ama bana göre iç açıcı değil sınavım. Senin nasıldı hocam?

Hocam benimde türkçe berbatında ötesi hadi diğerleri gene yaptım biseylerde

hayırlısı olsun diyelim artık.

Koca sitede başka mak. müh. yok mu :)

Ben bildim bileli bizimkiler kendini belli etmez hocam , birde bilginiz varmı alım oluyomu bizden acaba kaç kişiyiz

türkçeden emin değilim 2016 ilk alımda 18 kişi almışlar

Bildiğim kadarıyla 2016 sınavının ilk 2 atamasında 20 kişi almışlardı ama göz önünde bulundurulması gereken bir kaç husus var. 2016 'da 60 bin bu seneki sınavda 89 bin kişi sınava katıldı. 2016 'da ilk atamada tüm bölümler için açılan toplam kontenjan sayısı bu seneki sınav için belirtilen tüm bölümler için geçerli 2500 kadronun yaklaşık 2 katıydı ve son olarak geçtiğimiz mart ayında 2016 sınavı için açılan 3.atama ile 3-5 kişi daha aldılar. Kısaca; ilk atama için düşünülen rakamanın 6-7 'yi geçeceğini pek sanmıyorum. Belki bu rakam bile iyimser kalacak. Yani neredeyse yok denecek kadar az. Ben 'Bimer' ve 'Cimer' e düşünülen 2500 kadronun artırılması ve gerekli imkanların sağlanması konusunda yazımı ilettim. Gerisi hayırlısı :)

bence puanlar 92-93 civarı olacak ve kaçıranlar kılpayı kaçıracak

Katılıyorum hocam çok basitti sınav bi ben yapamadım heralde , acaba kaç makineci girdi sınava

Arkadaşlar benim özet şudur (en iyi ihtimalle) ; genel yetenek 19 doğru ,6 yanlış. genel kültür 16 doğru ,9 yanlış. Bu netlerle ilk atama da düz memur olarak atanabilir miyim sizce. Ya da son atamayı mı bekliyeyim bizim bölümden girebilmek için .Kafam çok karışık.

arkadaşlar ben kendi şehrimde düz memurluk yazacam galiba arada 1500tl fark olsa başka şehirde kira+faturalar+yemek aynı hesaba gelicek

Çalışmadan girdim sayılır.Düz memurluk olanağım nasıl olur sizce ? Kaçıncı seferde gelir gibi .Ya da gelir mi ?

@metehan doğuş , projetor’un dediği gibi oldukça zor. Benim puanım da 81 gibi bir şey oluyor ama olursa sadece kendi şehrimde memurluk tercih edeceğim.

@tkahveci86 ben de sınav öncesi aynı düşünceye girdim , sonra hesap kitap yaptım. Herşeyi baştan al, kira vs ve paranın haricinde alışık olunan bir şehir ve eş dost olması , herhangi bir rahatsızlıkta sana destek olan hemen yardımına koşan insanların olması benim için çok daha cazip gelmişti. Ben zaten branş için yetecek puanı alamadım bu yüzden tekrar aynı şeyleri düşünmem gerekmiyor , muhtemelen istediğim de içten içe bu olduğundan eğer memurluk olursa gönlüme göre verdi diyeceğim. Sen de artısı eksisini düşün ve maddi ve manevi değerleri belirle ve mutlu olacağın şekilde hareket et, senin için hayırlı olmasını dilerim.

İyide engellilere 1 kereye mahsus kendi şehrine tayin hakkı yok mu neden öyle dediniz tayin hakkı yoksa bittim ben😀

metehan doğuş Memurluk ihtimali var tabi ki ama ilk atamada da olabilir ikinci atamada da , kısmet yani. Kendi şehrinde olması her açıdan avantaj tabi. Bekleyip göreceğiz artık.

İyide engellilere 1 kereye mahsus kendi şehrine tayin hakkı yok mu neden öyle dediniz tayin hakkı yoksa bittim ben

Ona da bakmıştım , hatta bir çok yerde bu durumla ilgili yaşadıklarını paylaşanlar olmuş. Şöyle ki; tayin için öncelikle adaylığın tamamlanması ve istenilen şehir e tayin için o kurumun o şehirde kadro açığının olması ve tayin isteğine olumlu cevap vermesi gerekiyormuş yani hak gibi görünse de burası TR olduğundan bildiğin eziyet çektiriyorlar insanlara. Yani adaylık örneğin 1-2 sene sürüyorsa o süre bitince istek yapacaksın da şehrinde o kurumdan boş kadro olcak da seni kabul etcek. Bir taraftan sınavlar devam ederken kurumlar toplam 3-5
Kontenjan açarken ara süreçte kabul sağlaması imkansız gelmişti bana. Seçimlerinizi zorluk yaşamayacak ve sonrasını düşünerek oluşturun hocam.

Ozaman ben sınava boşuna girmişim hocam istesemde gidip şehir dışında çalısamam ben paraplejiyim

aequltas

Teşekkürler. İlk etapta düz memur olayım benim için yeterli.ilk atamada atanır mıyım işte o bir muallak.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

aequltas dürüstçe söylemek gerekirse başka şehirde yalnız başıma yaşamaktan korkuyorum bilmiyorum engelimle içiçe bu korku belki. düşünüyorum da 3 günlük dünya ünvanın olsa ne olur olmasa ne olur. e zaten ruhsal engelliyim evlilikle falan uğraşamam düz memurluk beni idare eder her ihtimalde. dediğin avantajlar benim için para ve ünvandan daha değerli

Projetor

Hocam herşey yolunda gitti gibi düşünsek bile eğer şehir dışı olursa illa ki belli bir zaman gidip çalışman gerek. Bu işler biraz dayın varsa daha kolay durumuna dönüyor aslında. Sen de araştır , yorumları oku. Hem senin netin oldukça iyiydi kendi şehrinde olma ihtimalin de Yüksek hemen karamsara bağlama yani :) bizler engelli bireyler olduğumuz için önceliğimiz sağlık gerisi mutlaka olur sıkıntıya gerek yok :)

tkahveci86

Dürüstçe söylediğinizi zannediyor OLABİLİR misiniz acaba,Ünvan konusunda ben de aynısını düşünüyorum düz memur olarak atanmak istiyorum.Kendi şehrinde kalma konusunda ise yanılıyorsunuz. Başka bir şehirde kendinize hayata yeniden başlama şansı verebilirsiniz. Ben öyle yapıcam. Bende ruhsal engelliyim evlilik vs biraz daha olumlu düşünebilirsiniz.Tamam yaşımız geçmiş olabilir biraz ama.Bu böyle devam edeceğini göstermez. Göstermeyecek de. Düştüğümüz her defasında kalkacağız merak etmeyin. Nasıl olursa olsun bu.

Hocam ben hayatım boyunca hiç bir zaman torpil yapmadım yapmicamda aç kalsamda yapmicam rüşvet torpil dayı mayı en nefret ettiğim şeyler amaa yasal olarak tayin hakkım sağlanmazsa ozaman durum değişir bulabildiğim herkesi araya sokarım çünkü bu torpil olmaz bu zaten verilen bir hak

Tabiki sağlık çok önemli ama zaten sağlığımı kaybettim artık hayatı devam ettirmem lazım memleketimde kadro açılmazsa şartlara bakıcam artık napalım bizim ülkede bu işte

tkahveci86 Projetor a da şimdi onu belirtmek istedim aslında. Önceliğimiz sağlık ve bizler bu konuyu sağlıklı bireylerden daha fazla düşünmek zorundayız maalesef, önceliklerimiz diğerlerine göre değişiyor bu yüzden. Eğer farklı bir şehirde yapabilirim dersen o şekilde yapmalısın. Yani mutluluğun aynı zamanda sağlığın demek. İkinci planda kazandığın para var. Eğer başka bir şehirde cebine kendi şehirinden ile aynı para kalacaksa ve ekstra olarak yalnızlık hissedip sağlığını ikinci plana atacaksan o zaman bunu yapma. Önemli olan ayakta kendi paramızı kazanarak mutlu olarak durmak. Lütfen herşeyi eksisi artısı ile düşünün ve mutlu sağlıklı olacağınız kararlar verin

tamam metehan hem korkuyorum hem de ev işi vs tembelim oldu mu şimdi başka şehirde yeni hayat derken beynin seninle beraber geliyo yeni hayat diye bişey yok bence

Eğer farklı şehir olarak İzmir e yolunuz düşerse o zaman sıkıntı yapmayın , her türlü desteği elimden geldiği kadar vermeye hazırım :) ve umarım önce kendi şehirlerinizde branş kadrosu açılır da tüm bunları düşünmek zorunda kalmazsınız

Sayın kahveci ben sizi itham etmedim bir şeyle. Fazla yaş farkımız yok o yüzden biraz daha dikkatli yazmak istedim.Beynimiz evet geliyor haklısın. Yaşadaığın şeri değiştirmek bazen olumlu sonuçlarda doğuruyor. Aldığınız puana da bakılırsa ; gayet iyi tebrik ederim.

Üst Alt