Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ve yerleştirme ortalama ne kadar zaman alıyor?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
ekpss sınavı ve yerleştirmeye kadar veya atanana kadar ne kadar süre geçiyor her sene yapılıyomu bu sınav

Valla heycanlı ve çilleli geçiyor sınav 2 yılda bir oluyor nisan 2016 sınav olur 2016 şubat ayındada sınav baş vuruları alınır 2016 nisanda sınav olur mayısta sonuçlar açıklanır eğer seçiim varsa yılda 2 atama yapıla bilir yoksa tek atama sınav 2 yıl geçerli aynı puanla 2017 dede atama olacak

Bi sınava girmenin şartları nelerdir bir kaynak gösterebilir misiniz

activisiony Sınav 2 yılda bir yapılır aldığınız puanlar 2 yıl için geçerlidir 2016'da sınav yapılacaktır, atandıktan sonra atandığınız kuruma bağlı olarak yerleştirmeler 1,5 ile 4 ay arasında değişmektedir, askeri kurumlar emniyet teşkilatı ve adalet bakanlığına atanan personeller güvenlik tahkikatı sebebiyle biraz geç yerleştirme yapmaktadır.

@Rebellious

BAŞVURU KOŞULLARI

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecektir.

EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar. İlgili Yönetmeliğin 4. maddesinde, “Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; Engelli: doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm gereği; çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyemeyen adayların, sınav/kuraya başvurarak bir kadroya yerleştirilseler bile, ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz. EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun
olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

Kuraya ise ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

valla ben 2014 te sınava girdim 2015 2.tercihlerde atandım sıralamam 2631

Başarılar...

biraz çalışırsan kafanda derse basarsa eninde sonunda kazanırsın. 1 . atama olmazsa 2. atama olur. ne kadar çok atama yapılırsa şans o kadar artar. sınav sonuçları 1-2 hafta içinde açıklanır. tercihlerden en geç 1 ay sonra atama sonucu açıklanır. 10 gün içinde de işe başlarsın aynı şehirdeysen.

Üst Alt